Ελλάδα

Πρώτη για τον… νέο Παναθηναϊκό

Αλλαγή σελίδας στον μπασκετικό Παναθηναϊκό και στο… παρκέ. Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ η πρώτη συγκέντρωση παικτών και προπονητή με τους Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή να είναι οι μοναδικοί συνδετικοί κρίκοι με το παρελθόν. Γνωριμία και χαλαρά σουτάκια περιελάμβανε η πρώτη με τους νέους παίκτες να ανυπομονούν να αγωνιστούν με τα «πράσινα» και τους παλιούς να δηλώνουν έτοιμοι για το νέο ξεκίνημα. Τρεις μεταγραφές προανήγγειλε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Αλλαγή σελίδας στον μπασκετικό Παναθηναϊκό και στο… παρκέ.

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ η πρώτη συγκέντρωση παικτών και προπονητή με τους Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή να είναι οι μοναδικοί συνδετικοί κρίκοι με το παρελθόν.

Γνωριμία και χαλαρά σουτάκια περιελάμβανε η πρώτη με τους νέους παίκτες να ανυπομονούν να αγωνιστούν με τα «πράσινα» και τους παλιούς να δηλώνουν έτοιμοι για το νέο ξεκίνημα.


Στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων έδωσαν το «παρών» ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Κώστας Τσαρτσαρής και τα περισσότερα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, πλην των Γιόνας Ματσιούλις και Ντέργουιν Κίτσεν. Συγκεκριμένα στο ΟΑΚΑ ήταν οι Ρόκο-Λένι Ούκιτς, Μάικ Μπράμος, Άντι Πάνκο, Βασίλης Ξανθόπουλος, Χάρης Γιαννόπουλος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Διαμαντάκος και Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Ο διεθνής σέντερ μάλιστα, παρότι έχει άδεια γιατί το προσεχές Σάββατο θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του στην Κέρκυρα, βρέθηκε στο γήπεδο για να προπονηθεί και να γνωρίσει τους συμπαίκτες τους. Παρόντες και τέσσερις από τους έφηβους τους «τριφυλλιού» οι Λογοθέτης, Αναγνωστάκης, Ερεμπντενάτζιε και Σοροπάνης.


Πρώτος το λόγο, πήρε ο «παλιός», Κώστας Τσαρτσαρής, ο οποίος έκανε λόγο για μια καινούργια αρχή: «Είναι ένα νέο ξεκίνημα. Κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει αυτό. Έκλεισε ένας κύκλος και ξεκινάει νέος. Δεν είμαστε σίγουρα το φαβορί, αλλά ποτέ κανείς δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τον Παναθηναϊκό αουτσάιντερ. Θα παλέψουμε για όλους τους στόχους. Με την εμπειρία μου θα προσπαθήσω να βοηθήσω τους νέους παίκτες. Ήθελα να συνεχίσω στην ομάδα. Από τη στιγμή που κάθισα να συζητήσω με τη διοίκηση ήταν λογικό να τα βρούμε. Η λειτουργία της ομάδας είναι να βοηθούν οι παλαιότεροι τους νέους. Φέτος αυτό το έργο έχει πέσει στην πλάτη μου μαζί με τον Διαμαντίδη. Αυτό είναι δύσκολο σημείο».

Τη… σκυτάλη πήρε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ο οποίος τόνισε ότι η ομάδα απαρτίζεται από πολλά νέα πρόσωπα για αυτό και θα απαιτηθεί πολλή δουλειά: «Είναι μία νέα χρονιά και νέο ξεκίνημα. Είναι νωρίς να θέσουμε στόχους. Είμαστε νέα ομάδα με πολλή δουλειά μπροστά μας. Υπάρχουν πράγματα στην Ελλάδα που μου αρέσουν, όπως είναι ο κόσμος που φτιάχνει ωραία ατμόσφαιρα. Βέβαια, δεν μου αρέσουν τα επεισόδια και δύσκολα θα αλλάξει αυτό. Ήμουν πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό. Έχω ζήσει πράγματα εκεί. Τώρα είμαι στον Παναθηναϊκό όμως».

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς ανέφερε πως μισούσε κάθε φορά που έχανε από τον Παναθηναϊκό, αναγνώρισε την αξία του Δημήτρη Διαμαντίδη και μίλησε για τους στόχους της νέας του ομάδας αλλά και τους δικούς του: «Μισούσα κάθε φορά που ήμουν αντίπαλος του Παναθηναϊκού και έχανα το παιχνίδι. Μου αρέσουν πολύ οι οπαδοί. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω στο πλευρό του Διαμαντίδη ενός εκ των κορυφαίων γκαρντ στην Ευρώπη τα τελευταία 10-15 χρόνια. Θα χρειαστεί χρόνος γιατί είμαστε μια καινούρια ομάδα αλλά οι απαιτήσεις είναι πάντα υψηλές. Θέλω να παίζω στο κόκκινο, να γίνω καλύτερος παίκτης και να βοηθήσω την ομάδα όσο πιο πολύ μπορώ».

Από την πλευρά του ο νεαρός Χάρης Γιαννόπουλος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του που θα αγωνίζεται πλέον με τα «πράσινα», αλλά και που θα μπορέσει να… μαθητεύσει δίπλα στον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Είναι όνειρο να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό. Σε μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες όλων των εποχών. Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Στο πρώτο παιχνίδι θα καταλάβω που ακριβώς βρίσκομαι. Χρειάζεται αρκετή δουλειά για να προσαρμοστούμε. Ο Διαμαντίδης είναι ο καλύτερος Έλληνας αθλητής στο μπάσκετ. Είναι μεγάλο σχολείο. Θέλω να μάθω πολλά δίπλα του. Κοιτάς να πάρεις ό,τι μπορείς από τους Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή και τους προπονητές για να γίνεις καλύτερος. Στόχος είναι να πάει καλά η ομάδα. Μέσω αυτής θα έρθει και η δόξα για εμάς».

Όσο για τον νέο κόουτς της ομάδας, Αργύρη Πεδουλάκη; Αφού μίλησε για το νέο ξεκίνημα της ομάδας προανήγγειλε τρεις ακόμα μεταγραφές: «Η λέξη που χαρακτηρίζει την προσπάθεια και την ομάδα αυτή τη στιγμή είναι «επανεκκίνηση». Υπάρχουν νέα δεδομένα. Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, σε ότι αφορά τα ομαδικά αθλήματα. Θεωρώ ότι απλά έγινε μια επανεκκίνηση. Υπάρχει η τεχνογνωσία στην ομάδα, υπάρχουν έμπειροι παίκτες, υπάρχουν και νέοι παίκτες. Ο Παναθηναϊκός ξέρει να διαχειρίζεται καταστάσεις, είναι στο DNA του τόσα χρόνια. Η επιτυχία αυτή τη στιγμή είναι κίνητρο για όλους. Έχουμε παιδιά στην ομάδα που έχουν όρεξη για διάκριση. Το πιο σημαντικό που είχε η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια είναι η καλή ατμόσφαιρα, η αίσθηση ότι είναι οικογένεια και αυτό έβγαινε μέσα στο παρκέ. Φέτος έχουμε ένα μειονέκτημα ότι οι περισσότεροι παίκτες είναι καινούριοι, θα γίνουν άλλες τρεις μεταγραφές, αλλά ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος. Το σκεπτικό μας είναι το διάβασμα του αντιπάλου. Ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη ομάδα που το έκανε αυτό. Είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή κι αυτό εμείς πρέπει να το συνεχίσουμε. Θα δώσουμε τα πάντα και για τον κόσμο που θα έρχεται στο γήπεδο, γιατί θέλουμε ο Παναθηναϊκός να διατηρηθεί ψηλά».

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα περάσουν τις προσεχείς ημέρες από ιατρικό έλεγχο και την Πέμπτη, 16 Αυγούστου, θα αναχωρήσουν με προορισμό το Καρπενήσι όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x