Stoiximan Super League

Κωνσταντόπουλος: «Καλύτερα από πέρυσι»

Αισιόδοξος για τα οικονομικά της ΑΕΚ και τη συμμετοχή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα εμφανίστηκε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στη SportDay. «Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Οταν παίζεις σ' αυτή έχεις άλλο ποδοσφαιρικό θράσος. Πρέπει να συμπεριφέρεσαι σαν παίκτης μεγάλης ομάδας», τόνισε ο 33χρονος τερματοφύλακας. «Πιστεύω ότι κάτι θα αλλάξει και θα είμαστε καλύτερα από πέρυσι», πρόσθεσε.

Αισιόδοξος για τα οικονομικά της ΑΕΚ και τη συμμετοχή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα εμφανίστηκε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στη SportDay. «Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Οταν παίζεις σ' αυτή έχεις άλλο ποδοσφαιρικό θράσος. Πρέπει να συμπεριφέρεσαι σαν παίκτης μεγάλης ομάδας», τόνισε ο 33χρονος τερματοφύλακας. «Πιστεύω ότι κάτι θα αλλάξει και θα είμαστε καλύτερα από πέρυσι», πρόσθεσε.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στη SportDay

Εχουν μείνει δέκα μέρες μέχρι το ματς της πρεμιέρας. Κι όμως ακόμα δεν είναι σίγουρο αν η ΑΕΚ θα παίξει στη Super League. Πώς το σχολιάζετε αυτό εσείς;

«Το έχουμε αφήσει στην άκρη. Δεν το σχολιάζουμε καθόλου. Το θεωρούμε δεδομένο ότι θα αγωνιστούμε κανονικά και ασχολούμαστε με το δικό μας το κομμάτι, το καθαρά αγωνιστικό. Κοιτάμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Από εκεί και πέρα είναι θέμα άλλων το τι θα γίνει».

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, σε τι βαθμό ετοιμότητας πιστεύεις πως θα παρουσιαστεί η ομάδα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης;

«Εχουμε άλλο ένα φιλικό ματς να δώσουμε. Αυτά τα παιχνίδια είναι καλά τεστ για τα νέα παιδιά, γιατί αν παίζεις με σοβαρότητα και παίρνεις θετικά αποτελέσματα, ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή σου, πράγμα σημαντικό. Δεν είμαστε καιρό μαζί, η ομάδα δεν θα έχει την απαιτούμενη ομοιογένεια και είναι λογικό. Είναι σημαντικό αυτό το ματς, διότι τέτοια παιχνίδια καθορίζουν την πορεία σου. Το θέμα είναι να εμφανιστούμε εμείς όπως πρέπει».

Περιμένεις κόσμο στο γήπεδο;

«Θέλω να πιστεύω ότι ναι. Θα είναι πολύ καλό για τα νέα παιδιά να δουν ότι έχουν τον κόσμο πίσω τους. Εχουν ενθουσιασμό και αν έχουν στήριξη, θα πηγαίνουν όλο και καλύτερα, θα ανέβει η αυτοπεποίθησή τους».

Τη στιγμή αυτή είναι δύσκολο να μιλήσουμε για τον στόχο της ΑΕΚ. Ο δικός σου, ο προσωπικός, ποιος είναι;

«Γενικά θέλουμε όλοι να πάμε όσο καλύτερα γίνεται. Ολα αυτά περί σωτηρίας δεν τα σκεφτόμαστε. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Οταν παίζεις σ' αυτή έχεις άλλο ποδοσφαιρικό θράσος. Πρέπει να συμπεριφέρεσαι σαν παίκτης μεγάλης ομάδας. Από τη μεριά μου θέλω να συμβάλλω όπως μπορώ».

Σε περίπτωση που αύριο το πρωί έρθει μια πρόταση για σένα είτε από τη Μίντλεσμπρο είτε από άλλη ομάδα, τι κάνεις;

«Εχει πολλές παραμέτρους αυτό το θέμα. Το βασικό είναι αν αυτή η πρόταση θα είναι συμφέρουσα για την ομάδα. Εχω συμβόλαιο και πρώτα η ΑΕΚ πρέπει να αποφασίσει αν τη συμφέρει. Αν είναι ικανοποιητική, τότε το συζητάω κι εγώ. Δεν είμαι ελεύθερος. Είμαι παίκτης της ΑΕΚ».

Εσύ έμεινες, αλλά πολλοί έφυγαν. Ποιος θεωρείς ότι θα λείψει περισσότερο;

«Ο "Λύμπε", ο "Τράι", ο Καφές, ο Γεωργέας ήταν μεγάλοι παίκτες και σημαντικές προσωπικότητες, και εκτός από αγωνιστικά θα λείψουν πολύ και στ' αποδυτήρια. Αυτοί θα διατηρούσαν το κλίμα, θα ενέπνεαν τον σεβασμό στους πιτσιρικάδες, θα τους καθοδηγούσαν. Ο,τι κάνουμε εμείς τώρα. Εχουν φύγει πολλοί. Ελπίζω τα νέα παιδιά να δείξουν ότι εκείνοι που αποχώρησαν δεν ήταν αναντικατάστατοι».

Οι παλιοί προέρχεστε από μια δύσκολη οικονομικά σεζόν και ένα ακόμα δυσκολότερο καλοκαίρι. Αρα η υπομονή σας έχει ήδη δοκιμαστεί. Θα αντέξει η ΑΕΚ, αν δεν αλλάξει η κατάσταση;

«Θέλω να ελπίζω πως δεν θα είναι πάλι έτσι τα πράγματα και πως όποιο πρόβλημα δημιουργηθεί θα το αντιμετωπίσουμε. Αν θα αντέξουμε δεν εξαρτάται από μένα. Ο καθένας έχει διαφορετικές αντοχές και ανάγκες. Πιστεύω, όμως, ότι κάτι θα αλλάξει και θα είμαστε καλύτερα από πέρυσι».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο σημερινό (15/08) φύλλο της Sportday…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x