Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Παναθηναϊκού βρίσκεται ο Άντονι Τόλιβερ. Ο 27χρονος άσος (2,03μ.) αγωνίζεται κυρίως στη θέση «4» και την τελευταία διετία αγωνιζόταν στους Τίμπεργουλβς. Προτεραιότητά του είναι να παραμείνει στο ΝΒΑ, αλλά δεν είναι απίθανο να αλλάξουν τα δεδομένα. Αποφοίτησε από το Κρέιτον χωρίς να επιλεγεί στα ντραφτ, ενώ πέραν της Μινεσότα, έχει δύο περάσματα από την Ευρώπη, σε Μπρεμερχάβεν και Γαλατάσαραϊ, ενώ έπαιξε για λίγο σε Σπερς, Μπλέιζερς και Ουόριορς.
Την περασμένη περίοδο είχε 4,1 πόντους (77% στις βολές, 42% στα δίποντα, 32% στα τρίποντα) και 3 ριμπάουντ σε 17,3 λεπτά κατά μέσο όρο με τους «λύκους», αποτελώντας το back-up του Κέβιν Λοβ και του Νίκολα Πέκοβιτς. Ο Τόλιβερ είναι αρκετά καλός σουτέρ, διαθέτει καλή πάσα και είναι ικανός ριμπάουντερ.
Οι «πράσινοι» δεν έχουν εγκαταλείψει την υπόθεση του Στέφαν Λάσμε, που αποτελεί την πρώτη επιλογή του Αργύρη Πεδουλάκη, αλλά ο Γκαμπονέζος πάουερ φόργουορντ/σέντερ ακόμη… ψάχνεται στο ΝΒΑ. Παράλληλα θα κάνουν μία ύστατη προσπάθεια για τον Βασίλη Καββαδά, που όλα δείχνουν πως θα παραμείνει στον Πανιώνιο.
Κλείνει Γκουό
Μία ανάσα από την απόκτηση του Αϊλούν Γκουό βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Ο 19χρονος Κινέζος γκαρντ (1,95μ.) θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην πατρίδα του. Στο Μουντομπάσκετ Εφήβων είχε 6,4 πόντους, 1,9 ριμπάουντ και 1 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ ήταν στη δωδεκάδα της Κίνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έχοντας 3,3 πόντους και 1 ριμπάουντ σε 13:54 κατά μέσο όρο.
Πρόκειται για μία κίνηση-«επένδυση», τόσο αγωνιστικά αφού ο Γκουό θα χρειαστεί δουλειά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ και το επίπεδο του Παναθηναϊκού, όσο και εμπορικά, καθώς θα πρόκειται για τον πρώτο Κινέζο που θα παίξει στην Ευρωλίγκα.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






