Στίβος

«Στάση» Λοζάνη παρακαλώ

Αλλοι δεν έχουν πάρει ανάσα μετά από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Και άλλοι προτίμησαν να κάνουν ένα διάλειμμα πριν πέσουν και πάλι με τα… μούτρα στη δουλειά. Ολοι τους όμως επέλεξαν να δώσουν ξανά ραντεβού στη Λοζάνη.

Αλλοι δεν έχουν πάρει ανάσα μετά από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Και άλλοι προτίμησαν να κάνουν ένα διάλειμμα πριν πέσουν και πάλι με τα… μούτρα στη δουλειά. Ολοι τους όμως επέλεξαν να δώσουν ξανά ραντεβού στη Λοζάνη.

Εκεί την Πέμπτη διεξάγεται το 11ο μίτινγκ της φετινής σειράς των Diamond League. Με ελληνικό ενδιαφέρον χάρη στον Κώστα Φιλιππίδη αλλά και με παγκόσμια αίγλη χάρη στον Γιουσέιν Μπολτ.

Αυτή θα είναι η πρώτη κούρσα του Τζαμαϊκανού ρέκορντμαν έπειτα από το Λονδίνο. Στο μεσοδιάστημα έκανε πάρτι, ξεκουράστηκε, εμφανίστηκε σε υποχρεώσεις των χορηγών του και έδωσε αμέτρητες συνεντεύξεις. Δεν σταμάτησε να προπονείται όμως, όσο είναι βέβαια αυτό δυνατό. Γιατί στη Λοζάνη θέλει να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Να τρέξει γρήγορα.

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος αλλά και φίλος του, ο Γιόχαν Μπλέικ, θα βρίσκεται στο ίδιο στάδιο, αλλά θα καθίσει στην εκκίνηση σε διαφορετική πλευρά του. Ο «αργυρός» Ολυμπιονίκης των 100 μ. και των 200 μ. προτίμησε τη μικρότερη απόσταση. Αλλωστε, όπως διευκρίνισαν και οι δύο Τζαμαϊκανοί, δεν πρόκειται να γίνει άλλη μεταξύ τους «μονομαχία» αυτή τη σεζόν. Ο λόγος; Απλός. Οι διοργανωτές των μίτινγκ που απομένουν δεν δίνουν αρκετά χρήματα ώστε να τους πείσουν να κοντραριστούν.

Δεν θα έχουν κακή παρέα βέβαια. Ο Μπολτ θα έχει μαζί του στα 200 μ. τον τρίτο των Ολυμπιακών αγώνων, Γουόρεν Γουέιρ. Οσο για τον Μπλέικ, θα τρέξει κόντρα στον τέταρτο του Λονδίνου Τάισον Γκέι και τον Ράιαν Μπέιλι που ήταν επίσης στον τελικό.

Από την… παρέα θα λείπει ο Τζάστιν Γκάτλιν. Επειτα από την τροφική δηλητηρίαση που έπαθε τη Δευτέρα στο Λιντς, ο Αμερικανός σπρίντερ αποφάσισε πως δεν είχε αρκετές δυνάμεις ώστε να τρέξει στη Λοζάνη. Ετσι ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης των 100 μ. ανακοίνωσε πως είναι αναγκασμένος να βάλει ένα πρόωρο τέλος στη σεζόν και να επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Αντιθέτως στις γυναίκες δεν θα σημειωθούν απουσίες στο… reunion του βάθρου των 100 μέτρων. Οι Σέλι Αν Φρέιζερ, Καρμελίτα Τζέτερ και Βερόνικα Κάμπελ κατά… σειρά τερματισμού στους Ολυμπιακούς αγώνες, θα συναντηθούν ξανά στη Λοζάνη.

Οσο για τον Φιλιππίδη, τους ξέρει και τον ξέρουν αρκετά καλά, αφού στη Λοζάνη θα έρθει αντιμέτωπος με άλτες που συναντά όλη τη χρονιά. Εχοντας ήδη ανεβάσει το πανελλήνιο ρεκόρ του επί κοντώ στα 5,76 μ. την περασμένη εβδομάδα, ο αθλητής του ΓΣ Βόλου θα βρει απέναντί του τον νικητή όλων των τίτλων της χρονιάς, Ρενό Λαβιλενί αλλά και τον Μπιορν Οτο που ήταν δεύτερος σε όλες αυτές τις περιπτώσεις. Ακόμη στο επί κοντώ θα πάρει μέρος ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης Ράφαελ Χολντέπε και ο έτερος Γερμανός των «αιθέρων», ο Μάλτε Μορ (5,91 μ. φέτος).

Ρούλα Βλασσοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x