Stoiximan Super League

ΠΑΣ Γιάννινα 2012-2013

Κάτι παραπάνω από μια… ντουζίνα παίκτες υπέγραψαν συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα το φετινό καλοκαίρι. Τα οικονομικά προβλήματα και η άδεια που δεν ήρθε, υποχρέωσε τον «Άγιαξ της Ηπείρου» να κινηθεί… ελληνικά και νεανικά. Πέρυσι τερμάτισε στην όγδοη θέση, ωστόσο φέτος τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα για το νέο υλικό που έχει στα «χέρια» του ο Γιάννης Χριστόπουλος.

Κάτι παραπάνω από μια… ντουζίνα παίκτες υπέγραψαν συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα το φετινό καλοκαίρι.

Τα οικονομικά προβλήματα και η άδεια που δεν ήρθε, υποχρέωσε τον «Άγιαξ της Ηπείρου» να κινηθεί… ελληνικά και νεανικά.

Πέρυσι τερμάτισε στην όγδοη θέση, ωστόσο φέτος τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα για το νέο υλικό που έχει στα «χέρια» του ο Γιάννης Χριστόπουλος.

Το αξιοσημείωτο για τον ΠΑΣ στο μεταγραφικό παζάρι, ήταν δεδομένα το «κόλπο γκρόσο» με τον Σταύρο Τσουκαλά, που τον «άρπαξε» τελευταία στιγμή από την ΑΕΚ.

Ο Έλληνας τεχνικός στα φιλικά προετοιμασίας έδειξε να προτιμά το 4-2-3-1, έχοντας δύο αμυντικά χαφ. Βέβαια, για τη βασική ενδεκάδα, μπορεί ορισμένοι να είναι σίγουροι, ωστόσο υπάρχει αρκετή δουλειά ακόμα, καθώς μιλάμε για ένα αρκετά νέο σύνολο.

Ποιοι ανανέωσαν:

Χωρίς άδεια, οι κανονισμοί ήταν ξεκάθαροι. Μέχρι τρεις ανανεώσεις (ή μεταγραφές) άνω των 24 ετών. Οι άνθρωποι του ΠΑΣ επέλεξαν να ανανεώσουν τα συμβόλαια του Τάσου Πάντου και του Θεμιστοκλή Τζημόπουλου. Οι συνεργασίες τους εξέπνεαν φέτος, όμως η περυσινές εμφανίσεις τους, έχοντας 25 και 20 συμμετοχές αντίστοιχα, δεν άφησαν ασυγκίνητους τους Γιαννιώτες και «κλείδωσαν» τις δύο θέσεις.

Ποιοι έφυγαν:

Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί ο ΠΑΣ να μην ήθελε «διαζύγιο» με κάποιους ποδοσφαιριστές, όμως ήταν αναγκασμένος, καθώς δεν μπορούσε να ανανεώσει συμβόλαια. Βασικά και αναντικατάστατα πρόσωπα της περασμένης σεζόν αποχώρησαν. Οι δύο πρώτοι σκόρερ με 7 γκολ, Ιμπραίμ Μπακαγιόκο και Λεάντρο Μπεσέρα αποχαιρέτησαν. Παρελθόν από τον ΠΑΣ είναι πλέον και οι Ηλίας Κώτσιος, Παρασκευάς Ανδράλας, Σκαρντοβέλι Βάντερσον, Γιάννης Ζαραδούκας, Φώτης Κηπουρός, Μανώλης Σκούφαλης και Ζαμπρέλα Φαμπρίσιο, εκ των οποίων μερικοί ήταν βασικοί την περασμένη περίοδο.

Ποιοι ήρθαν:

Ούτε λίγο ούτε πολύ 13 νέοι ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται με τη φανέλα του ΠΑΣ την ερχόμενη σεζόν. Σίγουρα, μιλάμε για καινούργια ομάδα, που θα χρειαστεί αρκετό… χτίσιμο από τον εξίσου νέο προπονητή, Γιάννη Χριστόπουλο. Πιο «ηχηρή» κίνηση είναι σίγουρα αυτή του Σταύρου Τσουκαλά, ο οποίος αρνήθηκε την ΑΕΚ, για λογαριασμό του συλλόγου των Ιωαννίνων. Βέβαια έγιναν και άλλες προσθήκες, σχεδόν μόνο Ελλήνων παικτών, καθώς ο μοναδικός ξένος ποδοσφαιριστής ήταν ο 27χρονος επιθετικός Μπράνα Ίλιτς, με τον οποίο «έκλεισε» και η τριάδα των μεταγραφών-ανανεώσεων άνω των 24 ετών.

Δυνατότητα να προσφέρει έχει και ο νεοαποκτηθείς Γιώργος Νικλητσιώτης, ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Οι υπόλοιποι που υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΣ είναι οι Μιχαήλ Αυγενίκου, Θοδωρής Μπέριος, Κώστας Γανωτής, Νίκος Κοροβέσης, Γιώργος Νικλητσιώτης, Απόστολος Μπακόλας, Νίκος Μπαμπανιώτης, Χάρης Κωστάκης, Δημήτρης Κολοβέτσιος, Πέτρος Τοπούζης, Σίμος Ρουμπουλάκος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x