Stoiximan Super League

Λεβαδειακός 2012-2013

Ήρθε-ίσως- η ώρα ο Λεβαδειακός να κάνει την υπέρβαση και να πλασαριστεί σε μια θέση καλύτερη από την περυσινή έβδομη. Η «υγεία» που βγάζει το σωματείο της Λιβαδειάς δείχνει ότι κάτι καλό… μαγειρεύεται την προσεχή αγωνιστική περίοδο, γιατί αν μη τι άλλο είναι από τις λίγες ΠΑΕ που πήραν άδεια για το νέο πρωτάθλημα, χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα. Και δεν είναι μόνο οι εξαιρετικές μεταγραφές που έκανε ο σύλλογος σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα του.

Ήρθε-ίσως- η ώρα ο Λεβαδειακός να κάνει την υπέρβαση και να πλασαριστεί σε μια θέση καλύτερη από την περυσινή έβδομη.

Η «υγεία» που βγάζει το σωματείο της Λιβαδειάς δείχνει ότι κάτι καλό… μαγειρεύεται την προσεχή αγωνιστική περίοδο, γιατί αν μη τι άλλο είναι από τις λίγες ΠΑΕ που πήραν άδεια για το νέο πρωτάθλημα, χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Και δεν είναι μόνο οι εξαιρετικές μεταγραφές που έκανε ο σύλλογος σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα του.

Είναι και οι ανανεώσεις στις οποίες προχώρησε, που από κοινού δείχνουν το… μονοπάτι στην ομάδα του Γιώργου Παράσχου.

Ο Έλληνας τεχνικός φαίνεται ότι και φέτος θα εμπιστευτεί το 4-2-3-1, όμως η τριάδα των χαφ που πέρυσι αποτελούταν κυρίως από τους Πόποβιτς, Σουμπίνιο και Φαβάλι θα είναι εντελώς διαφορετική.

Ποιοι έφυγαν:

Δεδομένα, οι δύο πιο σημαντικές απώλειες για το Λεβαδειακό ήταν οι αποχωρήσεις των Σουμπίνιο και Φαβάλι, εκ των διακριθέντων της περυσινής σεζόν, μαζί με τον Ναπολεόνι. Ο πρώτος είχε γίνει αρκετές ημέρες… σίριαλ, με τους Βοιωτούς να μην μπορούν να τον κρατήσουν τελικά, ενώ και ο δεύτερος είχε εκφράσει την επιθυμία να φύγει. Ο Πόποβιτς ήταν κυρίως εναλλακτική λύση και δεν κοστίζει. Οι Βιάνα και Μανό πέρασαν και δεν… ακούμπησαν. Τέλος στη συνεργασία τους με το Λεβαδειακό έβαλαν οι Κυριάκος Στρατηλάτης, Δημήτρης Κοιλιάρας, Γιάννης Αλεξίου, που δεν ήταν βασικοί και δεν βρίσκονταν στα πλάνα του Παράσχου, ενώ αποχώρησε και ο Τόμας Χάβιε. «Παρέα» στην Κύπρο θα συνεχίσουν οι Δημήτρης Ιωάννου και Μελισσάς.

Ποιοι ανανέωσαν:

Λίγες, αλλά καλές οι ανανεώσεις σε συμβόλαια που εξέπνεαν. Αρχικά και πιο βασικό, η παραμονή του Γιώργου Παράσχου. Οι πιθανότητες ήταν μοιρασμένες, όμως τελικά είπε το «ναι». Η σημαία παραμένει στον ιστό της για ακόμα δύο χρόνια, καθώς ο αρχηγός, Θανάσης Μουλόπουλος θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα του Λεβαδειακού για έκτη σεζόν. Ο νούμερο ένα γκολκίπερ των Βοιωτών, Δημήτρης Κυριακίδης θα υπερασπίζεται-λογικά- και του χρόνου την εστία της ομάδας, αφού δεν είχε πρόβλημα να ανανεώσει τη συνεργασία του. Η τελευταία ανανέωση για τους «πράσινους» ακούει στο όνομα, Γιώργος Ζησόπουλος, που ήταν εκ των «εργαλείων» της περυσινής σεζόν.

Ποιοι ήρθαν:

Εδώ είναι όλο το… ζουμί. Μπορεί να έφυγαν οι Σουμπίνιο και Φαβάλι, ωστόσο οι προσθήκες των Νόε Ακόστα, Ροτζέριο Μάρτινς και Μάρι Πόι αναμένεται να δώσουν άλλο… αέρα στην ομάδα. Μάλιστα και οι τρεις νέοι έχουν εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, όντας βασικοί σε προηγούμενους συλλόγους τους. Βέβαια, η ενίσχυση δεν αφορούσε μόνο την επίθεση. Οι «εκλεκτοί» του Παράσχου για την άμυνα ήταν τελικά οι Χοσέμι και Γεωργίου, με τον πρώτο να έχει θητεύσει σε Βιγιαρεάλ και Μάλαγα, ενώ έχει αγωνιστεί και στον Ηρακλή στο παρελθόν. Από την άλλη, ο Έλληνας αμυντικός «εξαργύρωσε» την εξαιρετική σεζόν που έκανε με τον ΟΦΗ, υπογράφοντας εξίσου. Προσθήκες έγιναν και στη θέση του τερματοφύλακα, με τους Αλέξανδρο Κασμερίδη και Παναγιώτη Τσιντώτα να πλαισιώνουν τον Κυριακίδη. Τέλος, ήρθαν και νεαροί ποδοσφαιριστές, όπως οι Κώστας Μανωλάς, Κρίστιαν Μίλιεβιτς και Αριστείδης Βαφέας.

Το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Κυριακίδης, Κασμερίδης, Τσιντώτας
Αμυντικοί: Μουλόπουλος, Μανωλάς, Γεωργίου, Χοσέμι, Κοτίτσας, Λισγάρας, Νικολακάκης, Κουτσόπουλος, Μεντί
Μέσοι: Ζησόπουλος, Ζαουί, Ροτζέριο, Μαχαίρας, Ακόστα, Μίλιεβιτς, Κόρμπος
Επιθετικοί: Βασιλείου, Μπουντόπουλος, Ναπολεόνι, Πόι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x