Stoiximan Super League

Παναθηναϊκός 2012-13

Η νέα σεζόν, βρίσκει τον Παναθηναϊκό, διαφορετικό, ανανεωμένο και με διαφορετικές προσδοκίες. Αφού μετά την πετυχημένη επιχείρηση «επιβίωση» που ανέλαβε ο Γιάννης Αλαφούζος, ήρθε η ώρα του σχεδίου «ανάπτυξη». Με σκοπό, η γιγάντωση του συλλόγου να έρθει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μπροστάρης του εγχειρήματος στα αγωνιστικά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, που έχει αναλάβει «εν λευκώ» την διαχείριση του ρόστερ, φτιάχνοντας μία ομάδα νεανική και γρήγορη. Δείτε τον Παναθηναϊκό του 2012-13.

Η νέα σεζόν, βρίσκει τον Παναθηναϊκό, διαφορετικό, ανανεωμένο και με διαφορετικές προσδοκίες.

Αφού μετά την πετυχημένη επιχείρηση «επιβίωση» που ανέλαβε ο Γιάννης Αλαφούζος, ήρθε η ώρα του σχεδίου «ανάπτυξη».

Με σκοπό, η γιγάντωση του συλλόγου να έρθει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μπροστάρης του εγχειρήματος στα αγωνιστικά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, που έχει αναλάβει «εν λευκώ» την διαχείριση του ρόστερ, φτιάχνοντας μία ομάδα νεανική και γρήγορη.

Ο πήχης, σύμφωνα με λεγόμενα του Γιάννη Αλαφούζου, δεν είναι ψηλά. Είναι η πρώτη χρονιά και όλα πρέπει να γίνουν ομαλά. Αυτό σημαίνει, πως ναι μεν ο Παναθηναϊκός θέλει το πρωτάθλημα επειδή είναι μια μεγάλη ομάδα, αλλά είναι κοινό μυστικό πως ο Ολυμπιακός έχει πιο γεμάτο ρόστερ και θα είναι δύσκολο να εκθρονιστεί.

Από την περσινή ομάδα, αποχώρησαν οι Κλέιτον, Σιμάο, Καραγκούνης, Σαριέγκι, Καντέ, Νίνης, Ρούντολφ, Μπιάρσμιρ, Πλεσί και Μελίσσης. Από τους 10 ποδοσφαιριστές, οι 7 αγωνιζόντουσαν αρκετά.

Από την άλλη, ο Φερέιρα ζήτησε και αποκτήθηκαν οι: Πίντο, Βελάσκες, Μπαρμπαρούσης, Κουίνσι(αποκτήθηκε ως μεταγραφή, την περσινή περίοδο ήταν δανεικός), Σο, Σισοκό και Φορναρόλι. Επιπλέον, ο Πορτογάλος προβίβασε από την ομάδα Νέων ακόμη τέσσερις πιτσιρικάδες (Δώνης, Χουχούμης, Μαρινάκης, Κουσίδης) οι οποίοι ενδεχομένως να πάρουν παιχνίδια, όπως εξάλλου γίνεται και με του Φουρλάνο, Μαυρία και Καπίνο από πέρυσι, ενώ σε αυτούς τους εφτά, υπάρχουν και οι Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος που έχουν επαγγελματικό δελτίο από πέρυσι και σίγουρα θα πάρουν τις ευκαιρίες τους. Δείγμα, του πόσο βασίζεται ο Φερέιρα στους νέους και πόσο του αρέσει να δουλεύει με νέα παιδιά.

Από εκεί και πέρα η εικόνα του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με όσα έχει δουλέψει ο Πορτογάλος τεχνικός του μέχρι στιγμής, αναμένεται να είναι με τρία διαφορετικά συστήματα. Ο Φερέιρα δούλεψε με τα 4-2-3-1, 4-3-3 και 4-4-1-1. Ας δούμε τα πρόσωπα και τις δεύτερες επιλογές που κερδίζουν την μέχρι στιγμής μάχη και φαίνεται πως θα πλαισιώνουν τα συγκεκριμένα συστήματα.

4-2-3-1
Στο τέρμα, ο Καρνέζης δείχνει να κερδίζει την μάχη από τον Καπίνο. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά οι Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Σπυρόπουλος δείχνουν οι επικρατέστεροι. Αλλά με τον Μαρίνο για δεξιά, τον Πίντο για στόπερ και τον Χουχούμη για αριστερό μπακ να περιμένουν να αδράξουν την ευκαιρία τους.

Στο κέντρο, οι δύο αμυντικοί χαφ προς το παρόν θα είναι οι Βιτόλο-Κατσουράνης αλλά μόλις επιστρέψει ο Σο, θα γίνει μάχη, ενώ τις ευκαιρίες του θα πάρει και ο νεαρός Λαγός.

Στην τριάδα πίσω από τον φορ θα γίνει μάχη. Ο Κουίνσι και ο Σισοκό είναι σίγουροι όταν είναι καλά, διότι είναι παίκτες υψηλότερης ποιότητας από τους υπόλοιπους. Οι Χριστοδουλόπουλος, Ζέκα, Μαυρίας και Μπαρμπαρούσης θα δώσουν μάχη, με τις πιθανότητες να είναι με την σειρά που γράφτηκαν… Στην κορυφή, ο Φορναρόλι δείχνει να έχει προβάδισμα έναντι των Πετρόπουλου και Τοτσέ.

4-3-3
Στο τέρμα και στην αμυντική τετράδα δεν αλλάζει τίποτα. Αυτό το σύστημα όμως είναι με έναν αμυντικό μέσο, και εκεί ο Βιτόλο με τον Σο θα δώσουν μάχη. Οι δύο εσωτερικοί χαφ θα είναι ο Ζέκα (σίγουρος) μαζί με κάποιον εκ των Κατσουράνη, Χριστοδουλόπουλου, Μαρίνου. Και στην τριάδα της επίθεσης, οι Κουίνσι, Σισοκό και Φορναρόλι φαίνεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες. Σε αυτό το σύστημα, ο Χριστοδουλόπουλος με τον Σισοκό μπορούν να αλλάζουν θέση άνετα…

4-4-1-1
Σύστημα, που αγάπησε την περισνή περίοδο ο Φερέιρα. Στην αμυντική τετράδα και στο τέρμα δεν αλλάζει κάτι. Στο κέντρο, οι δύο του άξονα θα είναι οι Βιτόλο-Κατσουράνης με τον Σο να δίνει μάχη για την μία θέση. Στα άκρα, ο Κουίνσι θα είναι αριστερά και δεξιά, ο Ζέκα με τον Μαυρία θα δώσουν την μάχη τους. Στην επίθεση, ο Σισοκό θα είναι ο ελεύθερος πίσω από τον Φορναρόλι ή τον Χριστοδουλόπουλο.

Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x