Europa League

ΠΑΟΚ-Ραπίντ Βιέννης 2-1 (Τελικό)

Σπουδαία νίκη για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν καλύτερος και πήρε τη νίκη επί της Ραπίντ Βουκουρεστίου με 2-1 και έχει το προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Οι Αυστριακοί προηγήθηκαν με τον Άλαρ στο 25', όμως ο "Δικέφαλος" έφτασε στην ισοφάριση με τον Αθανασιάδη στο 69' και προηγήθηκε με τον Κατσικά στο 84'. Παρακολουθήσατε live από το sport-fm.gr τις προσπάθειες των παικτών του Γιώργου Δώνη.

Σπουδαία νίκη για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν καλύτερος και πήρε τη νίκη επί της Ραπίντ Βουκουρεστίου με 2-1 και έχει το προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Οι Αυστριακοί προηγήθηκαν με τον Άλαρ στο 25', όμως ο "Δικέφαλος" έφτασε στην ισοφάριση με τον Αθανασιάδη στο 69' και προηγήθηκε με τον Κατσικά στο 84'.

Παρακολουθήσατε live από το sport-fm.gr τις προσπάθειες των παικτών του Γιώργου Δώνη.

Επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων πριν την σέντρα.



Τέλος...Ο ΠΑΟΚ παίρνει τη νίκη με ανατροπή και με δέκα παίκτες.

Τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις.

Συμπληρώθηκαν τα 90' λεπτά της αναμέτρησης.

83' Γκολ για τον ΠΑΟΚ με τον Κατσικά. Σύγχυση στην καρδιά της άμυνας της Ραπίντ, ο Κατσικάς από το ύψος της μεγάλης περιοχής, σουτάρει και βάζει τον ΠΑΟΚ στη θέση του οδηγού.

82' Αλλαγή για την Ραπίντ. Μέσα ο Μπόιντ και έξω ο Άλαρ.

79' Επικίνδυνο σουτ από τον Ιλντίζ μέσα από την περιοχή, περνάει άουτ.

77' Δεύτερη αλλαγή για τη Ραπίντ. Ο Κούλοβιτς πέρασε στη θέση του Χόφμαν.

74' Μένει με δέκα ο ΠΑΟΚ! Ανόητη ενέργεια από τον Λάζαρ, ο οποίος παρότι είχε κάρτα έκανε σκληρό τάκλιν στον Χόφμαν και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

69' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ, 1-1! Ο Λόρενς σέντραρε "γλυκά" από αριστερά και ο Αθανασιάδης με άπιαστη κεφαλιά ισοφάρισε για τον "Δικέφαλο".

68' Ολοκληρώνει τις αλλαγές του ο ΠΑΟΚ: Ο Λόρενς πέρασε στη θέση του Γεωργιάδη.

65' Αλλαγή για τη Ραπίντ: Ο Σράμελ πέρασε στη θέση του Γκροζούρεκ.

62' Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ! Σέντρα του Σαλπιγγίδη από δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Αθανασιάδη -που σηκώθηκε στο δεύτερο δοκάρι- προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι. Νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία με πρωταγωνιστή τον Κλάους...

55' Κίτρινη κάρτα και στον Κουμάλο.

52' Δυνατό σουτ του Μπουργκστάλερ από το ύψος της περιοχής, περνάει άουτ.

52' Ο Λάζαρ βλέπει την κίτρινη κάρτα.

49' Απευθείας φάουλ του Χόφμαν, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά και φεύγει λίγο δίπλα από την εστία του Γλύκου.

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

46' Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Οι Σαλπιγγίδης και Φωτάκης παίρνουν τις θέσεις των Γιάννου και Ρομπέρ, αντίστοιχα.

45+2' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

45+1' Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Αθανασιάδη να αστοχεί εξ επαφής! Από την συρτή πάσα του Ρομπέρ ο διεθνής επιθετικός βρέθηκε ολομόναχος στην μικρή περιοχή με φάτσα το τέρμα, αλλά πλάσαρε άουτ.

45' Δύο λεπτά θα είναι ο επιπλέον χρόνος.

38' Αρκετά φιλόδοξο σουτ από τον Λίνο, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

36' Η σέντρα - σουτ του Λίνο από αριστερά, έφυγε πάνω από την αντίπαλη εστία.

31' Καλή κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, παράλληλο γύρισμα του Λίνο από αριστερά, απομακρύνει ο Σονλάιτνερ.

25' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ, 1-0. Ο Άλαρ απέφυγε με περίτεχνο τρόπο τον Κατσικά και με εξαιρετικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

23' Ο Μπουργκστάλερ παρατηρείται με κίτρινη κάρτα.

21' Το σουτ του Πράτζερ μέσα από την περιοχή, δεν ανησύχησε τον Γλύκο.

14' Ξανά στην επίθεση ο ΠΑΟΚ, αλλά η κεφαλιά του Κατσικά δεν βρήκε στόχο.

11' Δυνατό μονοκόμματο σουτ από τον Λάζαρ, διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ ο Κένιγκσχοφερ.

5' Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ! Ο Έτο μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή, αλλά ούτε αυτός, ούτε ο Αθανασιάδης που πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

4' Ο Αθανασιάδης έστρωσε στον Γεωργιάδη, αλλά το σουτ που δοκίμασε έφυγε ψηλά άουτ.

2' Πρώτη επιθετική προσπάθεια για τον ΠΑΟΚ με την κεφαλιά του Κουμάλο να περνάει άουτ.

1' Όλα έτοιμα πια για να γίνει η σέντρα, σε αυτήν βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Ακούστηκε το πρώτο σφύριγμα...

Οι διαιτητές ενημέρωσαν ότι η αναμέτρηση θα ξεκινήσει με πεντάλεπτη καθυστέρηση, καθώς πρέπει να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από την χρήση χημικών.

Καπνογόνα και φωτοβολίδες τα… όπλα του «πολέμου» από τους Αυστριακούς προς την εξέδρα των οπαδών του «Δικεφάλου», οι οποίοι αντέδρασαν με την… μάχη να μεταφέρεται στον αγωνιστικό χώρο! Μετά από δέκα λεπτά όπου επικράτησε ένας χαμός η Αστυνομία περιόρισε τους θερμόαιμους οπαδούς.

Στη Θεσσαλονίκη ταξίδεψε με περίπου 800 οπαδούς της και η συνάντησή τους με αυτούς του ΠΑΟΚ ήταν επεισοδιακή. Η ένταση στην Τούμπα "υποχρέωσε" την Αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.

O ΠΑΟΚ θέλει τη νίκη και ένα καθαρό προβάδισμα, την ίδια ώρα που η Ραπίντ Βιέννης να εξαντλήσει τις πιθανότητες να πάρει αυτή το εισιτήριο για τους "32".

Από τότε βεβαίως έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Στο σήμερα, λοιπόν, οι Θεσσαλονικείς θεωρούνται το φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Πρώτη και μοναδική φορά που οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα Κύπελλα Ευρώπης ήταν πριν από 40 χρόνια, με τον "Δικέφαλο" να χάνει την πρόκριση λόγω των εκτός έδρας γκολ (0-0, 2-2).

Ο ΠΑΟΚ με δύο νίκες, ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπνέι Γιεχούντα από το Ισραήλ στον γ' προκριματικό γύρο και από το γκρουπ των ισχυρών κληρώθηκε με την Ραπίντ Βιέννης στα πλέι οφ.



ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Ετο, Κουμάλο, Κατσικάς, Λίνο, Κάτσε, Λάζαρ, Γεωργιάδης (68' Λόρενς), Ρομπέρ (46' Φωτάκης), Γιάννου (46' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Χακόμπο, Αποστολόπουλος, Πέλκας, Ιντζίδης.

Ραπίντ (Πέτερ Σέτελ): Κένιγκσχοφερ, Σονλάιτνερ, Χάικινεν, Χόφμαν (77' Κούλοβιτς), Κάτζερ, Ιλντίζ, Γκροζούρεκ (65' Σράμελ), Μπουργκστάλερ, Αλαρ, Γκέρσον, Σίμπελσμπεργκερ.

Στον πάγκο: Νόβοτα, Μπόιντ, Ντράζαν, Πράγκερ, Πίχλερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x