Stoiximan Super League

Ολυμπιακός 2012-2013

Μετά τον Βαλβέρδε τι; Το ερώτημα αυτό απασχολεί τους οπαδούς του Ολυμπιακού μήνες πριν το τέλος της προηγούμενης σεζόν. Η απάντηση; Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος ανέλαβε προπονητής με κύριο στόχο τη διατήρηση των κεκτημένων. Δεν είναι όμως η μόνη αλλαγή. Αποχωρήσεις και τραυματισμοί παικτών που στιγμάτισαν με την παρουσία τους και αφίξεις άλλων που φιλοδοξούν να φανούν τουλάχιστον αντάξιοι.

Μετά τον Βαλβέρδε τι;

Το ερώτημα αυτό έχει αρχίσει να βρίσκεται στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού λίγους μήνες πριν το τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής σεζόν.

Για να είμαστε ακριβείς, λίγες ημέρες πριν την σέντρα του μεγάλου τελικού με τον Ατρόμητο στον οποίο οι ερυθρόλευκοι σφράγισαν ένα ακόμη νταμπλ...

Όσο άδικο και να είναι (που είναι) για αυτόν που έρχεται σε μια ομάδα, τόσο εύλογο είναι όλοι να αναρωτιούνται τι θα συμβεί και άλλο τόσο αναπόφευκτο είναι να γίνουν συγκρίσεις, ανάμεσα στον Ολυμπιακό του Ερνέστο Βαλβέρδε και σε αυτόν του Λεονάρντο Ζαρντίμ...

Εμείς πλέον καλούμαστε να ασχοληθούμε με αυτόν του Πορτογάλου τεχνικού...

Οι ερυθρόλευκοι οδηγούνται στο νέο πρωτάθλημα με νέα πρόσωπα. Με παίκτες να έχουν αποτελέσει παρελθόν, άλλους να έχουν έρθει και -φυσικά- έναν νέο προπονητή.

Το σημαντικότερο όλων, όμως, παραμένει... Η διοίκηση του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος αποτελεί εγγύηση για τους Πειραιώτες σε δύσκολούς καιρούς για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ξεκάθαρη πρόθεση του προέδρου του Ολυμπιακού; Να στηρίξει τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, όπως και τον προκάτοχό της θέσης του Πορτογάλου, σε μια δύσκολη αποστολή που έχει αναλάβει ο... νέος.

Ποια είναι αυτή; Ο Ζαρντίμ καλείται να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου στην Ελλάδα αλλά και μαζί του ο Ολυμπιακός να επαναλάβει εμφανίσεις αντίστοιχες της περσινής αγωνιστικής σεζόν στις Ευρωπαϊκές Διοργάνώσεις.

Όσο και να δηλώνουν πολλοί ότι οι ερυθρόλευκοι είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση των εγχώριων... σκήπτρων πρέπει να το αποδείξουν αυτό στον αγωνιστικό χώρο και -φυσικά- προσφέροντας θέαμα στον απαιτητικό κόσμο τους.

Πώς είναι ο νέος Ολυμπιακός;
Ο νέος Ολυμπιακός με τον... παλιό του Βαλβέρδε θα έχει μια μεγάλη διαφορά! Σε αντίθεση με τον Ισπανό, που ήθελε ασφυκτική πίεση στο μισό γήπεδο του αντιπάλου, ο Πορτογάλος ζητά από τους παίκτες του να αρχίζουν το πρέσινγκ από τη μεσαία γραμμή και στο... δικό τους μισό του αγωνιστικού χώρου.

Με την αλλαγή αυτή ο Ολυμπιακός παύει να είναι τόσο ''run 'n gun'' όπως και πέρσι, παραμένει γρήγορος αλλά με τον Ζαρντίμ -πλέον- προσπαθεί να γυρίσει περισσότερο την μπάλα πριν την τελική προσπάθεια.

Οι παίκτες που έφυγαν...
Ίσως αυτή η επιλογή του Ζαρντίμ να μας φαίνεται περίεργη. Γιατί να αλλάξει μια επιτυχημένη συνταγή. Ίσως όμως να είναι και δικαιολογημένη.

Αν κοιτάξουμε στις αποχωρήσεις παικτών, μία είναι αυτή του Όλοφ Μέλμπεργκ. Ας συνυπολογίσουμε και την απουσία του Αβραάμ Παπαδόπουλου λόγω τραυματισμού, οι ερυθρόλευκοι χάνουν ίσως το καλύτερο αμυντικό δίδυμο των τελευταίων ετών στην ομάδα.

Μαζί με αυτό και τη σιγουριά που έδιναν οι δύο τους σε όλη την ομάδα, πως θα μπορούσαν να αποσοβήσουν τον κίνδυνο όταν κάτι στραβό θα συνέβαινε μπροστά.

Εκτός του Μέλμπεργκ, η άλλη εξίσου σημαντική απουσία είναι αυτή του Κέβιν Μιραλάς με τον Βέλγο να αφήνει την Ελλάδα για την Αγγλία και τον Ολυμπιακό για την Έβερτον. Στα καλά της αποχώρησης αυτής; Τα περίπου επτά εκατομμύρια ευρώ που θα μείνουν στους Πειραιώτες για να βρουν τον αντικαταστάτη του .

Άλλες αποχωρήσεις; Παρελθόν από το... λιμάνι -πια- αποτελεί ο Μαρκάνο. Ένας παίκτης σημαντικός για την άμυνα, είτε αγωνιζόταν στο άκρο είτε στον άξονα, και έχοντας πετύχει σημαντικά γκολ με τα ερυθρόλευκα.

Απών θα είναι ο Ορμπαϊθ, με σημαντική παρουσία στην 11άδα της ομάδας και συμμετοχή τόσο στην αμυντική όσο και στην επιθετική λειτουργία. Ο Μακούν με καλή παρουσία αλλά με μικρότερο χρόνο συμμετοχής και τέλος ο Καζίμ Ριτσαρντς. ''Αντίο'' είπαν και οι Μόνχε, Χαβίτο, Δασκαλάκης.

Οι παίκτες που ήρθαν...
Στον Ολυμπιακό κλήθηκαν να αντικαταστήσουν σημαντικές απουσίες... Ωστόσο την ίδια στιγμή προσπάθησαν να αποκαταστήσουν το -ομολογουμένως- περιορισμένο ελληνικό στοιχείο που είχε η περσινή ομάδα.

Έτσι οι ερυθρόλευκοι αναζήτησαν, βρήκαν και πήραν, ό,τι καλύτερο υπήρχε στην ελληνική αγορά. Βλαχοδήμος, Μανωλάς, Σιόβας, Γιαννιώτης αποκτήθηκαν, την στιγμή που οι Ζαραδούκας, Τάτος και ο Μήτρογλου επέστρεψαν από τους δανεισμούς τους σε άλλες ομάδες. Σε αυτούς προσθέστε και τον Καραγκούνη από την δεύτερη ομάδα της Ουντινέζε.

Οι αφίξεις δεν σταματούν εδώ... Αρχικά, ο Ντιελνά, ο οποίος ήρθε αλλά δεν υπολογίζεται από τον Ζαρντίμ και ο Γκρέκο ο οποίος έρχεται για να προσφέρει στη μεσαία γραμμή. Αντίστοιχα και ο Μασάδο, τον οποίο παρακολουθούσαν οι Πειραιώτες από την περσινή σεζόν και ο Κοντρέρας ο οποίος καλείται να καλύψει ένα μεγάλο κενό, αυτό του Μέλμπεργκ.

Ούτε εδώ όμως τελειώνουν οι αποκτήσεις παικτών... Ο Ολυμπιακός αναζητά τον παίκτη που θα αποτελέσει τον ιδανικό αντικαταστάτη του Κέβιν Μιραλάς, υπάρχουν φήμες (αν και δεν επιβεβαιώνονται από την ΠΑΕ) ότι ίσως να αποκτηθεί ένας αμυντικός χαφ και ο... Τοροσίδης!

Ο διεθνής αμυντικός φέρεται να αποτελεί στόχο ομάδων από το εξωτερικό. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θέλει να αγωνιστεί σε ένα καλό πρωτάθλημα της Ευρώπης και στον Ολυμπιακό καλούνται να περιμένουν για να δουν εάν θα χρειαστεί να βρουν και εκεί αντικαταστάτη.

Πρόταση από άλλη ομάδα για τον "Τόρο" δεν έχει έρθει. Η θέση της διοίκησης είναι ξεκάθαρη. Καλεί τον Τοροσίδη να ανανεώσει το συμβόλαιό του, το οποίο μπαίνει στο τελευταίο χρόνο του. Εάν ο αρχηγός της ομάδας δεχθεί να υπογράψει νέα συνεργασία καλώς... Διαφορετικά θα αναζητηθεί ομάδα για να φύγει, και ταυτόχρονα παίκτης για να καλύψει το κενό του...

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:
ΗΡΘΑΝ: (Μεταγραφές): Πάμπλο Κοντρέρας, Πάουλο Μασάδο, Λεάντρο Γκρέκο, Παναγιώτης Βλαχοδήμος, Δημήτρης Σιόβας, Κλοντ Ντιελνά, Κώστας Μανωλάς, Ανδρέας Γιαννιώτης, Βασίλης Καραγκούνης,

ΗΡΘΑΝ: (Δανεικοί): Ανδρέας Τάτος, Γιάννης Ζαραδούκας, Κώστας Μήτρογλου.

ΕΦΥΓΑΝ: Κέβιν Μιραλάς, Όλοφ Μέλμπεργκ, Ιωσήφ Δασκαλάκης, Γιώργος Νικλητσιώτης, Φρανσίσκο Χαβίτο, Νίκος Παπαδόπουλος, Βιθέντε Μόνχε, Ιβάν Μαρκάνο, Πάμπλο Ορμπάιθ, Ζαν Μακούν, Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς

ΔΟΘΗΚΑΝ ΔΑΝΕΙΚΟΙ: Ιβάν Μπάμποβιτς (Παναχαϊκή), Σουμπίνιο (Ατρόμητος), Δημήτρης Διαμαντάκος (Πανιώνιος), Πέταρ Γκρμπιτς (Καρπάτι Λβιβ) , Ανδρέας Βασιλόγιαννης (Κέρκυρα).

Διονύσης Καππάτος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x