Ισπανία

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 3-2 (Τελικό)

Ολοκληρώθηκε το πρώτο «clasico» της χρονιάς για το ισπανικό Σούπερ Καπ. Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 3-2 με γκολ των Πέδρο (57'), Μέσι (70' πεν.) και Τσάβι (78'). Ο Ρονάλντο (55') είχε δώσει προσωρινά το προβάδισμα στη "βασίλισσα", με τον Ντι Μαρία να μειώνει στο φινάλε. Την εξέλιξη του αγώνα παρακολουθήσατε live από το sport-fm.gr

Ολοκληρώθηκε το πρώτο «clasico» της χρονιάς για το ισπανικό Σούπερ Καπ.

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 3-2 με γκολ των Πέδρο (57'), Μέσι (70' πεν.) και Τσάβι (78').

Ο Ρονάλντο (55') είχε δώσει προσωρινά το προβάδισμα στη "βασίλισσα", με τον Ντι Μαρία να μειώνει στο φινάλε.

Την εξέλιξη του αγώνα παρακολουθήσατε live από το sport-fm.gr



90': Τελευταίο σφύριγμα στο Καμπ Νου.

90': Τρία λεπτά θα είναι ο χρόνος των καθυστερήσεων.

87' - Αλλαγή για την Μπαρτσελόνα: Στη θέση του Πέδρο περνάει ο Άλμπα.

85' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΑΛ!: "Εγκληματικό" λάθος του Βαλντές, του "τσιμπάει" την μπάλα ο Ντι Μαρία και σε ανυπεράσπιστη εστία μειώνει για τη "βασίλισσα". Δευτερόλεπτα πριν ο Μέσι έχει χάσει μοναδική ευκαιρία για το 4-1!

83' - Αλλαγή για την Μπαρτσελόνα: Στη θέση του Τσάβι περνάει ο Φάμπρεγας.

82' - Αλλαγή για τη Ρεάλ: Στη θέση του Εζίλ περνάει ο Μαρσέλο.

78' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ!: Ο Ινιέστα αποφεύγει όποιον βρίσκει στον διάβα του, "σερβίρει" στον Τσάβι και ο αρχηγός με ιδανικό τελείωμα διευρύνει το προβάδισμα των "μπλαουγκράνα".

72' - Αλλαγή για την Μπαρτσελόνα: Στη θέση του Σάντσες μπαίνει ο Τέγιο.

70' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ!: Ο Μέσι αναλαμβάνει την εκτέλεση και με ψύχραιμο πλασέ στην αριστερή γωνία (ο Κασίγιας έπεσε από την άλλη) έδωσε προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα.

69' - ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ!: Ο Ινιέστα μπήκε από δεξιά στην περιοχή, απέφυγε υπέροχα τον Ράμος κι εκείνος τον ανέτρεψε καθαρά!

63': Από την εκτέλεση του κόρνερ από τα αριστερά, ο Πικέ πιάνει δύσκολη κεφαλιά, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ από το δεξί δοκάρι.

62': Ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα! Μετά από υπέροχη ενέργεια του Μέσι, ο Άλβες μπαίνει από δεξιά και αδειάζει έναν αντίπαλο, αλλά το πλασέ που επιχειρεί αποκρούεται σε κόρνερ από τον Κασίγιας!

61' - Αλλαγή για τη Ρεάλ: Στη θέση του Μπενζεμά περνάει ο Ιγκουαΐν.

57' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ!: Άμεση απάντηση από τους Καταλανούς! Ο Πέδρο φεύγει από πολύ οριακή θέση -μετά από εξαιρετική βαθιά μπαλιά του Μαστσεράνο- κοντρολάρει υπέροχα και με δυνατό πλασέ νικά τον Κασίγιας!

55' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΑΛ!: Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Ρονάλντο νικά στον αέρα τον Μπουσκέτς και με δυνατή κεφαλιά, στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βαλντές!

50' - Κίτρινη κάρτα για τη Ρεάλ: Τη βλέπει ο Αλμπιόλ, που σταμάτησε με άτσαλο μαρκάρισμα τον Πέδρο.

46': Έναρξη του β' μέρους.

45'+1': Λήξη του ημιχρόνου

45' - Κίτρινη κάρτα για την Μπαρτσελόνα: Ο Μαστσεράνο έκανε ένα δυνατό τάκλιν στον Εζίλ.

44' - Κίτρινη κάρτα για τη Ρεάλ: Την αντικρίζει ο Αρμπελόα για ένα φάουλ στον Τσάβι λίγο έξω από την περιοχή.

40': Ο Τσάβι δοκιμάζει ένα δυνατό σουτ από τα 30 μέτρα, αλλά η μπάλα φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

39': Πέναλτι ζητάει η Μπαρτσελόνα σε τάκλιν του Ράμος στον Σάντσες. Ο Ισπανός αμυντικός, πάντως, δεν μοιάζει να έχει βρει τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα.

32': Κι άλλη καλή φάση για τους Καταλανούς! Ο Πέδρο βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και έπιασε δυνατό σουτ, αλλά ο Κασίγιας αντέδρασε σωστά και απέκρουσε σε κόρνερ.

29': Ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα! Ο Μέσι ξεπερνά όποιον βρίσκει μπροστά του -κινούμενος παράλληλα με την περιοχή- αλλά το συρτό σουτ που κάνει όταν μπαίνει σ' εκείνη, φεύγει άουτ από το αριστερό δοκάρι.

25': Η Μπαρτσελόνα έχει τον έλεγχο του ματς και σταδιακά ανεβάζει στροφές. Αρκετά αμυντικό παιχνίδι από τη Ρεάλ μέχρι τώρα.

19': Μεγάλη ευκαιρία για την Μπαρτσελόνα! Μετά από γύρισμα του Άλβες από δεξιά, ο Μέσι κοντρόλαρε την μπάλα και έπιασε δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί "Γ" του Κασίγιας.

17': Πρώτο σουτ στο παιχνίδι. Το κάνει ο Πικέ από αρκετά μεγάλη απόσταση, αλλά η μπάλα φεύγει αρκετά έξω από το δεξί δοκάρι.

11' - Κίτρινη κάρτα για τη Ρεάλ: Τη βλέπει ο Τσάμπι Αλόνσο για ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Μπουσκέτς.

8': Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με την Μπαρτσελόνα να προσπαθεί να πάρει την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα. Παρόλα αυτά η Ρεάλ είχε μια κάτι-σαν-φάση πριν λίγο, όταν ο Πικέ πρόλαβε τελευταία στιγμή ωραία ξεδιπλωμένη αντεπίθεση.

1': Ξεκίνησε το παιχνίδι.

-Με μια πρώτη ματιά, είναι εμφανείς οι εκπλήξεις στις ενδεκάδες των δυο ομάδων. Κι αυτό διότι ο μεν Μουρίνιο κρατά εκτός ενδεκάδας τον Ιγκουαΐν, ενώ το ίδιο κάνει και ο Τίτο Βιλανόβα με τους Πουγιόλ, Φάμπρεγας και Βίγια.

-Αναπληρωματικοί για τους Καταλανούς θα είναι οι: Φάμπρεγας, Άλμπα, Πίντο, Πουγιόλ, Τέγιο, Βίγια, Σέρχι Ρομπέρτο

-Στον πάγκο για τους Μαδριλένους θα είναι οι: Ντι Μαρία, Αντάν, Ιγκουαΐν, Γκρανέρο, Ντιαρά, Μαρσέλο, Βαράν

-Την ίδια ώρα, ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει επιλέξει τους εξής για τη Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Κοεντράο, Ράμος, Αλμπιόλ, Αρμπελόα, Αλόνσο, Κεντίρα, Ρονάλντο, Εζίλ, Καγιεχόν, Μπενζεμά.

-Για την Μπαρτσελόνα, λοιπόν, ο Τίτο Βιλανόβα ξεκινά τους εξής: Βαλντές, Αντριάνο, Μαστσεράνο, Πικέ, Άλβες, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι, Σάντσες.

-Πριν πούμε οτιδήποτε άλλο όμως, ας δούμε τις συνθέσεις με τις οποίες θα παραταχθούν οι δυο ομάδες...

-Το σημερινό παιχνίδι όμως έχει ξεχωριστή σημασία και για έναν ακόμα λόγο: Το γεγονός πως οι συνολικές νίκες των δυο ομάδων όσες φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες σε όλες τις διοργανώσεις απέχουν πλέον μόλις κατά μια (87-86). Θα ισοφαρίσει ή Μπαρτσελόνα ή θα το... αναβάλλει (ή και ματαιώσει όπως ελπίζουν οι φίλοι της) η Ρεάλ;

-Κανονικά το Σούπερ Καπ δεν θεωρείται κάποιος σπουδαίος τίτλος. Όταν παίζεται σε άλλη χώρα. Ή όταν δεν το διεκδικούν οι (ικανές να σκοτωθούν και στο τάβλι) Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Και οποιος δεν το πιστεύει, μπορεί να θυμηθεί τι έγινε πέρυσι. Όταν -μέχρι να το κατακτήσουν τελικά οι Καταλανοί- χρειάστηκαν πρώτα δυο ματσάρες, πολλά νεύρα και επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων ο Ζοσέ Μουρίνιο πήγε να... ξεματιάσει (με την κυριολεκτική έννοια) τον Τίτο Βιλανόβα.









ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τίτο Βιλανόβα) Βαλντές, Αντριάνο, Μαστσεράνο, Πικέ, Άλβες, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι, Σάντσες

Στον πάγκο: Φάμπρεγας, Άλμπα, Πίντο, Πουγιόλ, Τέγιο, Βίγια, Σέρχι Ρομπέρτο

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Κοεντράο, Ράμος, Αλμπιόλ, Αρμπελόα, Αλόνσο, Κεντίρα, Ρονάλντο, Εζίλ, Καγιεχόν, Μπενζεμά

Στον πάγκο: Ντι Μαρία, Αντάν, Ιγκουαΐν, Γκρανέρο, Ντιαρά, Μαρσέλο, Βαράν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x