Stoiximan Super League

ΟΦΗ 2012-2013

Τα θαύματα γίνονται και δεύτερη φορά; Αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν όσοι βρίσκονται στον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί την περασμένη σεζόν τερμάτισαν στην 10η θέση της Σούπερ Λίγκας, κάτι που δεν περίμεναν… ούτε οι ίδιοι. Ωστόσο, για να επαναληφτεί κάτι παρόμοιο και στο νέο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες ο Νίκος Αναστόπουλος μαζί με τους παίκτες του πρέπει να σκαρφιστούν νέα... κόλπα.

Τα θαύματα γίνονται και δεύτερη φορά; Αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν όσοι βρίσκονται στο τεχνικό τιμ του ΟΦΗ.

Οι Κρητικοί την περασμένη σεζόν τερμάτισαν στην 10η θέση της Σούπερ Λίγκας, κάτι που δεν περίμεναν… ούτε οι ίδιοι. Ωστόσο, για να επαναληφτεί η ίδια πορεία και στο νέο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες ο Νίκος Αναστόπουλος πρέπει να σκαρφιστεί αρκετά νέα κόλπα.

Πρώτα απ’ όλα ο Έλληνας τεχνικός καλείται να βρει λύσεις όσον αφορά τους νεαρούς παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας. Η ΠΑΕ για άλλη μία χρονιά συνεχίζει τα ταλαιπωρείται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα οι μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν να αφορούν κυρίως ποδοσφαιριστές μικρούς σε ηλικία. Μάλιστα, πολλοί απ’ αυτούς θα πατήσουν για πρώτη φορά στην καριέρα τους γήπεδα της Σούπερ Λίγκας.

Βέβαια, το γεγονός πως η καλοκαιρινή προετοιμασία του ΟΦΗ, λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στα ταμεία της ΠΑΕ, έγινε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο θα φανεί αν στην πορεία του πρωταθλήματος θα επηρεάσει την απόδοση των ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Ωστόσο, ο «Αναστό» ακόμη και έτσι δεν φαίνεται πως έχει σκοπό να αλλάξει το αγαπημένο του 4-3-3 το οποίο χρησιμοποιούσε κατά κόρον και την προηγούμενη σεζόν. Στη νέα... του version πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να έχουν οι Θανάσης Παπάζογλου και Βασίλης Κουτσιανικούλης. Επίσης, σημαντικό ρόλο θα έχει και ο Ματίας Βερόν, ο οποίος αποτελεί τον «εγκέφαλο» στο σύστημα που χρησιμοποιεί ο Έλληνας προπονητής.

Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι ο Νίκος Αναστόπουλος, όπως πέρυσι, έτσι και φέτος αναμένεται να παίξει το ρόλο του… ψυχολόγου στα αποδυτήρια του ΟΦΗ, καθώς ο χειμώνας που έρχεται δείχνει πως θα είναι… βαρύς, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ.

Όσον αναφορά τις αποχωρήσεις αυτές το καλοκαίρι που πέρασε ήταν πολλές. Πολυχρόνης Βεζυρίδης, Άρης Γαλανόπουλος, Στάθης Ταυλαρίδης, Μηνάς Πίτσος, Γιώργος Γεωργίου, Κεντάλ Ουκάρ, Ζέλικο Κάλαϊτζιτς, Μπόλντιζαρ Μποντόρ, Ζόρντι Λόπεθ, Χόρχε Λόπεθ, Φώτης Παπουλής, Βαγγέλης Μάντζιος και Λεωνίδας Καμπάνταης πήγαν σε άλλες πολιτείες. Αυτό ίσως συμβεί και στην περίπτωση του Μίρνες Σίσιτς του οποίου η παραμονή στον ΟΦΗ θα κριθεί τις επόμενες μέρες.

Αντιθέτως αυτοί που ήρθαν στο Ηράκλειο είναι οι Αλέξης Περογαμβράκης, Κώστας Μπανούσης, Στέφανος Γουναρίδης, Μιχάλης Αγριμάκης, Γιάννης Βιτώρος, Θανάσης Παπάζογλου, Βασίλης Κουτσιανικούλης, Θωμάς Καπουράνης, Mανόλης Ροβύθης και Στέργιος Χατζηκοσμάς. Επίσης, την συνεργασία του με ΟΦΗ ανανέωσε για τα επόμενα δύο χρόνια ο Ματίας Βερόν, ο οποίος βρίσκεται στις τάξεις του συλλόγου από το 2010.

Όπως και να έχει στόχος του ΟΦΗ στο νέο πρωτάθλημα είναι, όπως έχουν πει και οι άνθρωποι του συλλόγου, η ομάδα να εξασγαλίσει όσο πιο γρήγορα μπορεί την παραμονή της. Αν αυτό συμβεί γρήγορα τότε σίγουρα ο Αναστόπουλος και οι παίκτες του δεν θα πουν «όχι» αν τερματίσουν σε μία θέση της πρώτης δεκάδας.

Ήρθαν: Περογαμβράκης, Μπανούσης, Γουναρίδης, Αγριμάκης, Βιτώρος, Παπάζογλου, Κουτσιανικούλης, Καπουράνης, Ροβύθης, Χατζηκοσμάς.

Έφυγαν: Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Πίτσος, Γεωργίου, Ουκάρ, Κάλαϊτζιτς, Μποντόρ, Λόπεθ, Λόπεζ, Παπουλής, Μάντζιος, Καμπάνταης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x