Stoiximan Super League

Πλατανιάς 2012-2013

Έτοιμος για την παρθενική του παρουσία στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας είναι ο Πλατανιάς. Η ομάδα των Χανίων μπορεί να βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στην πρώτη τη τάξει κατηγορία, αλλά οι άνθρωποι του συλλόγου δεν δείχνουν ικανοποιημένοι μόνο με την… συμμετοχή. Θέλουν να παρουσιάσουν ένα δυνατό σύνολο, το οποίο στο τέλος της σεζόν θα συνεχίσει τις «πτήσεις» σε υψηλό επίπεδο. Και όπως όλα δείχνουν είναι στον σωστό δρόμο.

Έτοιμος για την παρθενική του παρουσία στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας είναι ο Πλατανιάς.

Η ομάδα των Χανίων μπορεί να βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στην πρώτη τη τάξει κατηγορία, αλλά οι άνθρωποι του συλλόγου δεν δείχνουν ικανοποιημένοι μόνο με την… συμμετοχή. Θέλουν να παρουσιάσουν ένα δυνατό σύνολο, το οποίο στο τέλος της σεζόν θα συνεχίσει τις «πτήσεις» σε υψηλό επίπεδο. Και όπως όλα δείχνουν είναι στον σωστό δρόμο.

Ο Πλατανιάς μπορεί να είναι για πρώτη του φορά στα... σαλόνια της Σούπερ Λίγκας, αλλά αυτό δεν έκανε τους ιθύνοντες του συλλόγου να σκορπίσουν αριστερά και δεξιά τα χρήματα που υπάρχουν στα ταμεία της ΠΑΕ. Αντιθέτως, προτίμησαν να κινηθούν με σύνεση και να προτιμήσουν παίκτες τους οποίους ξέρουν από την ελληνική αγορά.

Ωστόσο, αυτό δεν φάνηκε μόνο στις μεταγραφές, αλλά και από την προετοιμασία του συλλόγου, όπου οι ιθύνοντες του συλλόγου προτίμησαν το Καρπενήσι, παρά έναν προορισμό του εξωτερικού. Στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Χατζηνικολάου, ο οποίος... βασάνισε τους παίκτες του, προκειμένου αυτοί να είναι έτοιμοι ενόψει του νέου πρωταθλήματος.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που ο Έλληνας τεχνικός θα είναι στο «τιμόνι» μίας ομάδας της Σούπερ Λίγκας, αφού την σεζόν 2004-2005 ήταν προπονητής του ΟΦΗ, ενώ και το τελευταίο εξάμηνο του 2007 πήρε στα χέρια του να ηνία του Ιωνικού. Τώρα όσον αφορά το σύστημα με το οποίο θα δούμε τον Πλατανιά στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας, αυτό όπως όλα δείχνουν θα είναι το 4-3-3. Σε αυτό ζωτικής σημασίας ρόλο θα έχουν οι Ζέλικο Κάλαϊτζιτς, Κεντάλ Ουκάρ και Ηλίας Αναστασάκος, οι οποίοι έχουν “εικόνες” από τους αγωνιστικούς χώρους της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Ωστόσο, εκείνο που προβληματίζει τους ανθρώπους του Πλατανιά είναι το θέμα της έδρας, αφού το γήπεδο του Μάλεμε δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την Σούπερ Λίγκα, ενώ και εκείνο των Περιβολίων έχει δεχτεί πολλές αλλαγές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όπως όλα δείχνουν, το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του ο Πλατανιάς να το δώσει στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Τώρα όσον αφορά τους παίκτες που ήρθαν στα Χανιά είναι οι Γιάννης Ποτουρίδης, Τσικόζι Ουντότζι, Αντρές Σαμπέδρο, Ρούμπεν Αρότσα, Βιτάλι Ζάλουντοκ, Φώτης Κηπουρός, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Χουάν Νούνιες, Ζέλικο Κάλαϊτζιτς, Κεντάλ Ουκάρ, Ηλίας Αναστασάκος, Γιώργος Γιακουμάκης, Ιγκόρ Μιρτσέτα, Γκάστον Γκονζάλες και Λώρενς Ντόε.

Αντιθέτως οι ποδοσφαιριστές που αποτελούν παρελθόν από τον Πλατανιά είναι ο Στέλιος Τζωρτζάκης, ο Στέλιος Μαραγκός, ο Αντώνης Μανουσάκης και ο Δημήτρης Ραπτάκης.

Όπως και να έχει στόχος της ομάδας των Χανίων στην παρθενική της παρουσία στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας είναι η παραμονή. Αυτό, όμως, μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς υπάρχουν και άλλοι σύλλογοι, οι οποίοι μπορεί να μην αποπνέουν την οικονομική υγεία που βγάζει ο Πλατανιάς, αλλά έχουν περισσότερη εμπειρία από την κατηγορία κάτι που στερούνται οι Κρητικοί.

Ήρθαν: Ποτουρίδης, Ουντότζι, Σαμπέδρο, Αρότσα, Ζάλουντοκ, Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Νούνιες, Κάλαϊτζιτς, Ουκάρ, Αναστασάκος, Γιακουμάκης, Μιρτσέτα, Γκονζάλες, Ντόε.

Έφυγαν: Στέλιος Τζωρτζάκης, Στέλιος Μαραγκός, Αντώνης Μανουσάκης, Δημήτρης Ραπτάκης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x