Stoiximan Super League

ΑΕΚ 2012/13

Οι φίλοι της διαχρονικά υποστηρίζουν πως «είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ». Φέτος όμως θα είναι πιο… διαφορετικό από κάθε άλλη φορά. Με όλους τους πρωτοκλασάτους παίκτες της να έχουν σκορπίσει σε κάθε γωνιά της οικουμένης και στη γωνιά των Σπάτων να έχει συγκεντρωθεί ένα τσούρμο (ελπιδοφόρων μεν, εντελώς άπειρων δε) νεαρών, η «Ένωση» προετοιμάζεται για την πιο δύσκολη σεζόν της ιστορίας της.

Οι φίλοι της διαχρονικά υποστηρίζουν πως «είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ».

Φέτος όμως θα είναι πιο… διαφορετικό από κάθε άλλη φορά.

Με όλους τους πρωτοκλασάτους παίκτες της να έχουν σκορπίσει σε κάθε γωνιά της οικουμένης και στη γωνιά των Σπάτων να έχει συγκεντρωθεί ένα τσούρμο (ελπιδοφόρων μεν, εντελώς άπειρων δε) νεαρών, η «Ένωση» προετοιμάζεται για την πιο δύσκολη σεζόν της ιστορίας της.

Φροντίζει, εξάλλου, να το κάνει ξεκάθαρο αυτό σε κάθε ευκαιρία ο Βαγγέλης Βλάχος. Ο Έλληνας τεχνικός που δηλώνει περήφανος που «γύρισε στο σπίτι» αλλά παραδέχεται και ο ίδιος πως τόσες δυσκολίες δεν περίμενε πως θα συναντήσει σε αυτό.

Διότι τα τεράστια οικονομικά προβλήματα δεν είχαν μόνο ως αποτέλεσμα να εξασφαλιστεί η συμμετοχή στο πρωτάθλημα δυο μέρες πριν αυτό αρχίσει. Αλλά επέβαλαν και περιορισμένη κινητικότητα στις μεταγραφές (που ούτως ή άλλως ήταν περιορισμένες από το πλαφόν των τριών κινήσεων για παίκτες άνω των 24 ετών, απόρροια της μη αδειοδότησης από την ΕΠΟ).

Όλα αυτά, σε συνδυασμό και με τους λανθασμένους χειρισμούς σε θέματα ανανεώσεων (απώλεια Γεωργέα) και μεταγραφών, που οδήγησαν σε υποτιμητικές για το όνομά της απορρίψεις (όπως εκείνες από τους Τσουκαλά, Ιωαννίδη και Κουτσιανικούλη) έφεραν την ΑΕΚ να μπαίνει στο πρωτάθλημα με τρύπες στο ρόστερ.

Αλλά παράλληλα και ελπίδα. Που δεν γεννιέται από τις μεταγραφικές κινήσεις που φαίνεται ότι δρομολογούνται μετά την εξασφάλιση της συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα (Κατίδης, Κορδέρο και Κατσικοκέρης). Αλλά από την κινητικότητα που προέκυψε στα διοικητικά, με το ενδιαφέρον του εφοπλιστή Δημήτρη Βιντιάδη και την υποστήριξή του από τον «master» των μεγάλων ποδοσφαιρικών deal στην Αγγλία, Κιθ Χάρις.

Η προοπτική λοιπόν το ενδιαφέρον αυτό να καρποφορήσει -και να βάλει την ΑΕΚ σε νέα εποχή- και η ελπίδα να κινηθούν οι διαδικασίες και για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια (εύλογα αποτελεί το μεγαλύτερο δέλεαρ για οποιονδήποτε επενδυτή) κρατά ζωντανή διοικητικά την «Ένωση».

Ως τότε τα πιτσιρίκια του Βλάχου θα προσπαθούν να την κρατήσουν ζωντανή και στο γήπεδο. Εκεί όπου μοιάζει πιο οδυνηρό (αλλά και πιο απαραίτητο από ποτέ) να βρεθούν φέτος οι φίλοι της. Για να αποδείξουν ξανά ότι «είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ»…

Ποιοι έφυγαν: Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Γεωργέας, Καφές, Καράμπελας, Μανωλάς, Μάκος, Κλωναρίδης, Λεονάρντο, Βάργκας, Χοσέ Κάρλος, Μπέλεκ, Σιαλμάς.

Ποιοι ήρθαν: Γιάγκο, Αρκούδας, Κουτρουμπής, Τσαμουρλίδης, Τσούπρος, Κοτσαρίδης, Κουρέλλας, Παυλής, Καλογέρης, Φουρτάδο

*Οι υπόλοιποι νεαροί που θα παίξουν για πρώτη φορά φέτος με την ΑΕΚ είτε προέρχονται από τη δεύτερη ομάδα της, είτε αγωνίζονταν πέρυσι ως δανεικοί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x