Stoiximan Super League

Panathinaikos είσαι, μπορείς!

Να φορέσει μετά από καιρό το καλό του ευρωπαϊκό κοστούμι και να κάνει την υπέρβαση ανατρέποντας το 2-0 του πρώτου αγώνα καλείται ο Παναθηναϊκός απόψε (21:45, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) απέναντι στη Μάλαγα στη ρεβάνς των play offs του Champions League. Ερωτηματικά για τα πλάνα του Φερέιρα.

Να φορέσει μετά από καιρό το καλό του ευρωπαϊκό κοστούμι και να κάνει την υπέρβαση ανατρέποντας το 2-0 του πρώτου αγώνα καλείται ο Παναθηναϊκός απόψε (21:45, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) απέναντι στη Μάλαγα στη ρεβάνς των play offs του Champions League.

Το σκορ του «Ροσαλέδα» ψαλίδισε μεν, αλλά δεν εξάλειψε τις ελπίδες για πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους και στις τάξεις των «πράσινων» υπάρχει διάχυτη η αισιοδοξία πως η πρόκριση είναι εφικτή. Αλλά κι αν τελικά δεν έρθει, όλοι θέλουν να φύγουν με ψηλά το κεφάλι γνωρίζοντας πως έχουν κάνει το καλύτερο δυνατό για την επίτευξη του στόχου.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα συνέστησε στους παίκτες του υπομονή. Γιατί μπορεί να είναι αναγκαία τουλάχιστον δύο γκολ, αλλά ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να μην παραβιαστεί η εστία του Ορέστη Καρνέζη, αφού σε αυτή την περίπτωση το… βουνό που καλείται να ανέβει ο Παναθηναϊκός θα είναι μεγαλύτερο.

Σύμμαχος του Παναθηναϊκού θα είναι ο κόσμος, καθώς υπολογίζεται πως περισσότεροι από 30.000 φίλοι του θα είναι στο ΟΑΚΑ, όχι όμως και η παράδοση. Οι «πράσινοι» δεν έχουν ανατρέψει ποτέ αποτέλεσμα 2-0 στην Ευρώπη, ενώ σε 24 ματς με Ισπανούς έχουν μόλις τρεις νίκες και καμία πρόκριση σε νοκ άουτ παιχνίδια. Παράλληλα, στο ΟΑΚΑ έχουν τρεις σερί ήττες από ισπανικές ομάδες.

Ενδεκάδα με ερωτηματικά

Ο Πορτογάλος προπονητής δεν αποκάλυψε τα πλάνα ή έστω τις σκέψεις του για το αποψινό ματς στη χθεσινή προπόνηση. Ο Καρνέζης θα είναι στο τέρμα, ο Σπυρόπουλος αριστερό μπακ, αλλά από εκεί κι έπειτα υπάρχουν αρκετά σενάρια για την άμυνα. Δεδομένης της απουσίας του Μπουμσόνγκ, είναι πολύ πιθανό ο Βύντρα να παίξει σαν στόπερ έχοντας παρτενέρ έναν εκ των Βελάσκες ή Πίντο. Σε αυτή την περίπτωση ως δεξί μπακ θα αγωνιστεί ο Μαρίνος ή ο Σεϊταρίδης. Δεν είναι, ωστόσο, απίθανο, να παραμείνει δεξί μπακ ο Βύντρα και οι δύο νεοαποκτηθέντες αμυντικοί να απαρτίσουν το δίδυμο στα μετόπισθεν.

Για το χώρο του κέντρου τα πράγματα είναι περισσότερο ξεκάθαρα. Ο Βιτόλο έχει «ρεζερβέ» τη μία θέση αμυντικού χαφ, ενώ φαβορί για τη δεύτερη είναι ο Ζέκα, αφού ο Κατσουράνης δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις και όλα συνηγορούν πως θα είναι στον πάγκο. Ο Σισόκο θα παίξει σαν αριστερό εξτρέμ και στην απέναντι πτέρυγα θα είναι ο Μαυρίας, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος θα έχει τον συνήθη ελεύθερο ρόλο του πίσω από τον σέντερ φορ. Προβάδισμα για τη… μοναδική αυτή θέση έχει ο Φορναρόλι έναντι του Τοτσέ.

Πέραν του Μπουμσόνγκ, εκτός αποστολής έμεινε τελικά και ο Κουίνσι (αμφότεροι δεν θα παίξουν ούτε την Παρασκευή με τον ΠΑΣ Γιάννινα) που κρίθηκε ανέτοιμος να προσφέρει έστω και ως αλλαγή για λίγα λεπτά. Επίσης ο Φερέιρα άφησε εκτός τους Μπαρμπαρούση, Λαγό (βασικοί στη Λιβαδειά), τον Κοτσόλη (ο Καπίνο θα είναι στον πάγκο) και τους νεαρούς Δώνη, Φουρλάνο, Κουσίδη, Μαρινάκη, Ιωαννίδη και Ταμπάκη.

Γκολ ψάχνει η Μάλαγα

Τουλάχιστον ένα γκολ, που θα διευκολύνει το έργο της πρόκρισης, αναζητά η Μάλαγα απόψε στο ΟΑΚΑ. Σε σχέση με τον πρώτο αγώνα θα υπάρχει τουλάχιστον μία αλλαγή, μιας και ο Έντσο Μαρέσκα οδεύει προς Σαμπντόρια και δεν ακολούθησε την αποστολή, ενώ θέση διεκδικεί και ο Φερνάντες, που στο πρώτο παιχνίδι έμεινε περιέργως εκτός 18άδας. Η πιθανότερη σύνθεση που θα επιλέξει ο Μανουέλ Πελεγκρίνι είναι: Καμπαγέρο, Γκάμεθ, Μονρεάλ, Ουέλινγκτον, Ντεμικέλις, Τουλαλάν, Καμάτσο, Χοακίν, Ίσκο, Ελισέου, Φαμπρίς ή Φερνάντες. Στην αποστολή περιλαμβάνονται επίσης οι Καμενί, Ντούντα, Σάντσεθ, Χουάνμι, Πορτίγιο, Μπουονανότε, Ρέθιο, Πολ.

* Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Νορβηγός Τομ Χάραλντ Χάγκεν («σφύριξε» το περσινό ΠΑΟΚ-Ουντινέζε 0-3 για τους «32» του Europa League).

* Συνάντηση με τη διοίκηση της ΠΑΕ θα έχει ο εκπρόσωπος του Στέφανου Καπίνου, Γιάννης Βάγιας, για να συζητήσουν το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του ως το 2016.

Τι σημαίνει η πρόκριση… οικονομικά

Ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους του Champions League θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού για την τρέχουσα σεζόν. Υπολογίζεται πως σε αυτή την περίπτωση στα ταμεία θα εισρεύσουν τουλάχιστον 13 εκατ. ευρώ (8,6 εκατ. ευρώ είναι το μίνιμουμ ποσό για τη συμμετοχή στους ομίλους, ενώ οι νίκες πριμοδοτούνται με 1 εκατ. ευρώ και οι ισοπαλίες με 500.000 ευρώ). Ήδη από τη συμμετοχή στα play offs του Champions League έχουν εξασφαλιστεί από την UEFA 2,1 εκατ. ευρώ.

Σε περίπτωση αποκλεισμού και «μετακόμισης» στο Europa League, στα ταμεία της ΠΑΕ θα μπουν περίπου 6 εκατ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει πως θα χρειαστεί να μπουν λεφτά στην ομάδα στα τέλη του 2012 ή τις αρχές του 2013. Αυτομάτως θα εισπράξει η ΠΑΕ 140.000 ευρώ, ενώ η συμμετοχή στους ομίλους πριμοδοτείται ανεξάρτητα από αποτελέσματα με 1,3 εκατ. ευρώ (η νίκη να πριμοδοτείται 200.000 ευρώ και την ισοπαλία 100.000 ευρώ στη φάση των ομίλων). Στα προσδοκώμενα έσοδα δεν υπολογίζεται το market pool, ένα ποσό που δίνει η UEFA για εμπορικούς λόγους σε κάθε χώρα και μοιράζεται στους εκπροσώπους της ανά διοργάνωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x