Stoiximan Super League

Μετά την ευφορία… η Εφορία

Η εξασφάλιση της συμμετοχής στο πρωτάθλημα και η ενθαρρυντική (παρά την ήττα) εικόνα στην πρεμιέρα έφεραν ευφορία στις τάξεις της ΑΕΚ, που όμως δεν μπορεί να… ανασάνει αν δεν ρυθμίσει τις οφειλές της προς την Εφορία. Ποια τα δεδομένα και ποια ρύθμιση ζητεί η διοίκηση της ΠΑΕ για να επιβιώσει-υπό προϋποθέσεις-ο σύλλογος. Λύνονται τα χέρια του Βλάχου με τις τρεις τελευταίες μεταγραφές, «παράθυρο» για περαιτέρω ενίσχυση.

Η εξασφάλιση της συμμετοχής στο πρωτάθλημα και η ενθαρρυντική (παρά την ήττα) εικόνα στην πρεμιέρα έφεραν ευφορία στις τάξεις της ΑΕΚ, που όμως δεν μπορεί να… ανασάνει αν δεν ρυθμίσει τις οφειλές της προς την Εφορία.

Για να καταστεί η ΠΑΕ βιώσιμη και ενδιαφέρουσα για οποιονδήποτε υποψήφιο επενδυτή (συμπεριλαμβανομένων και των Δημήτρη Βιντιάδη και Κιθ Χάρις), θα πρέπει να ρυθμίσει τις οφειλές της προς το Δημόσιο.

Η υπόθεση δεν σχετίζεται με αυτή της φορολογικής ενημερότητας και το αίτημα για υπαγωγή σε νέα ρύθμιση, μετά την αδυναμία ανταπόκρισης στους όρους της προηγούμενης, θα εξεταστεί από το Υπουργείο Οικονομικών στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η λύση που προωθείται για εξόφληση σε 35 δόσεις δεν εξυπηρετεί την ΠΑΕ, που επιθυμεί όσο το δυνατόν μικρότερες δόσεις και μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής του χρέους, καθώς τα έσοδά της είναι από πενιχρά ως… ανύπαρκτα. Η ευκταία ρύθμιση για τους «κιτρινόμαυρους» θα ήταν για εξόφληση σε 60 δόσεις (ή αλλιώς πέντε χρόνια) με το ποσό που θα επιβαρύνει μηνιαία την ΠΑΕ να φτάνει περίπου τις 300.000 ευρώ.

Υπολογίζεται πως για την ερχόμενη σεζόν, εφόσον επιτευχθεί η ρύθμιση που θέλει η διοίκηση, θα απαιτούνται περίπου 800.000 ευρώ μηνιαίως για Εφορία, ΙΚΑ, προσωπικό, φόρο μισθωτών υπηρεσιών και οφειλές απέναντι σε πρώην ποδοσφαιριστές βάσει διακανονισμών που έχουν γίνει. Κι από τη στιγμή που σχεδόν όλα τα έσοδα της ΠΑΕ είναι δεσμευμένα, εκτιμάται πως θα χρειαστούν 9-10 εκατ. ευρώ ως το τέλος της περιόδου, χρήματα που θα πρέπει να μπουν από κάποιον επενδυτή.

Λύνονται τα χέρια του Βλάχου

Περισσότερες επιλογές αποκτά ο Βαγγέλης Βλάχος με την απόκτηση των Κατίδη, Κατσικοκέρη και Κορδέρο. Ο τελευταίος προορίζεται για να συνδέσει την άμυνα με την επίθεση και με την προσθήκη του ο Γιάγκο λογικά θα επανέρθει στο κέντρο της άμυνας. Όσο για τους δύο Έλληνες, ο μεν Κατσικοκέρης θα πάρει τη θέση του σέντερ φορ (ο Φουρτάδο είναι ανέτοιμος), ενώ ο Κατίδης προσθέτει μία ακόμη λύση στο χώρο του κέντρου.

«Παράθυρο» για περαιτέρω ενίσχυση

Ίσως η ΑΕΚ να μην τελείωσε τις μεταγραφές της. Φημολογείται πως συνεχίζει να «παλεύει» για την απόκτηση του Γιάννη Γιαννιώτα, ο οποίος πάντως-αν φύγει από τον Άρη-έχει ως προτεραιότητα το εξωτερικό. Μάλιστα λέγεται πως έχει αναλάβει να τον «ψήσει» ο Γιώργος Κατίδης, καθώς πέρα από συμπαίκτες στον Άρη και τις μικρές Εθνικές ομάδες είναι πολύ καλοί φίλοι κι έμεναν στην ίδια πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη.

Πέραν του Γιαννιώτα, στην «Ένωση» δοκιμάζεται ο 24χρονος κεντρικός χαφ Νίκος Βλασόπουλος που έμεινε ελεύθερος από την Παναχαϊκή, ενώ εξετάζεται με ενδιαφέρον και η περίπτωση του 23χρονου μέσου Βαγγέλη Ντελέκου που ανήκει στον Ηρακλή Ψαχνών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x