Κώστας Νικολακόπουλος

Το παζλ πλέον για τον Ζαρντίμ

Πλάκα πλάκα ο μεσιέ Πλατινί έκανε το χατίρι στην στήλη και τα έφτιαξε έτσι ώστε να μην είναι η Μπορούσια Ντόρτμουντ στον όμιλο του Ολυμπιακού. Μισό χατίρι, όμως, καθότι το πρώτο ματς του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων είναι εντός έδρας και πιστεύω ότι θα βόλευε καλύτερα να ήταν εκτός έδρας.

Πλάκα πλάκα ο μεσιέ Πλατινί έκανε το χατίρι στην στήλη και τα έφτιαξε έτσι ώστε να μην είναι η Μπορούσια Ντόρτμουντ στον όμιλο του Ολυμπιακού. Μισό χατίρι, όμως, καθότι το πρώτο ματς του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων είναι εντός έδρας και πιστεύω ότι θα βόλευε καλύτερα να ήταν εκτός έδρας.

Ξεκινάς εκτός έδρας με μία ήττα. Ε, και; Δεν έχεις χάσει τίποτα ούτε σε αγωνιστικό επίπεδο, ούτε σε επίπεδο ψυχολογίας της ομάδας σου. Αντίθετα, αν ξεκινήσεις με ήττα μέσα στο σπίτι σου, είσαι πάρα πολύ ζημιωμένος και αγωνιστικά-βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά.

Κι ο Ολυμπιακός έχει μία καινούργια ομάδα φέτος. Ένα καινούργιο προπονητή, πολλούς νέους παίκτες και όπως και να το κάνουμε, όλοι βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή δεν είναι σε μία καλή κατάσταση, δεν δείχνει καλό βαθμό ετοιμότητας. Αποτελεί, κοντολογίς, ερωτηματικό εάν θα προλάβει να είναι έτοιμος σε 18 ημέρες για το πρώτο του παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σίγουρα ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει απαιτήσεις. Απολύτως λογικά, γιατί πρόκειται για ομάδα που έχει πάρει 14 πρωταθλήματα στα 16 τελευταία χρόνια κι έχει σταθεί κάμποσες φορές και με μεγάλη αξιοπρέπεια στα κύπελλα Ευρώπης.

Όμως, πρέπει να έχουμε υπόψιν μας και τα ελαφρυντικά που έχει αυτή η ομάδα. Κι αυτός ο προπονητής, που μάλιστα είναι κι ένας προπονητής ο οποίος βάσει του παρελθόντος του δεν φτιάχνει ομάδες που παίρνουν γρήγορα μπρος. Και τα τρία χρόνια του στην Μπράγκα (ένα) και στην Μπέϊρα Μαρ (δύο), οι ομάδες του στα δύο πρώτα παιχνίδια τους κάθε χρόνο είχαν γκέλες! Ήττες η, ισοπαλίες με ασθενέστερους αντιπάλους. Και κανένας δεν ξεχνάει ότι η νεοφώτιστη Βέροια την περασμένη Κυριακή έχασε τρεις ευκαιρίες για να ισοφαρίσει 2-2 στο β΄ ημίχρονο…

Όλα αυτά σημαίνουν ότι προφανώς ο άνθρωπος θέλει το χρόνο του για να λειτουργήσουν οι ομάδες του. Διότι, πρέπει να συμπληρώσω, ότι μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια, οι ομάδες του Ζαρντίμ παίρνουν μπρος και πάνε καλά! Επαναλαμβάνω, με βάση το δείγμα τριών ετών από το πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Είχε και ατυχίες ο Ζαρντίμ: με το σοβαρό τραυματισμό του Αβραάμ…καθυστέρησαν, έστω λόγω συγκυριών και οι περισσότερες βασικές μεταγραφές (Μασάντο, Κοντρέρας και λόγω τραυματισμού και Γκρέκο)…έχασαν σχεδόν όλη την προετοιμασία, επίσης λόγω τραυματισμών, οι Ιμπαγάσα και Φουστέρ…πουλήθηκε ο Μιραλάς μέσα στο Δεκαπενταύγουστο χωρίς να αντικατασταθεί… Όλα αυτά συνθέτουν ένα παζλ, που δίνει οπωσδήποτε ελαφρυντικά στον προπονητή.

Φαντάζομαι σε κανένα δεν αρέσει ο Ολυμπιακός του Ζαρντίμ αυτή την στιγμή. Όμως, η αλήθεια είναι ότι και ο προπονητής και η ομάδα δικαιούνται χρόνο. Κάθε χρονιά ισχύει αυτό, αλλά μερικές φορές ισχύει…περισσότερο. Όπως φέτος.

Ακόμη κι αν, για διάφορους λόγους, όλοι έχουμε τους φόβους μας για το αποτέλεσμα που θα προκύψει. Άλλωστε πόσες φορές δεν αποδείχθηκαν αβάσιμες οι ανησυχίες μας; Και πόσες άλλες φορές δεν αποδείχθηκαν φρούδες οι ελπίδες μας;…

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x