Παραολυμπιακοί Αγώνες

Οδηγός… ζωής (vids)

Όταν η ζωή αποφασίζει για σένα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πορευτείς με αυτό και ποτέ να μην εγκαταλείψεις τα όνειρα και τις επιθυμίες σου. Ο Άλεξ Τζανάρντι παρέδωσε μαθήματα ζωής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, δείχνοντας πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο…

Όταν η ζωή αποφασίζει για σένα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πορευτείς με αυτό και ποτέ να μην εγκαταλείψεις τα όνειρα και τις επιθυμίες σου.

Ο Άλεξ Τζανάρντι παρέδωσε μαθήματα ζωής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, δείχνοντας πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο…

Σίγουρα, ο 45χρονος Ιταλός δεν θα μπορούσε να σκεφτεί μετά το ατύχημα του σε αγώνες καρτ, όπου έχασε και τα δύο του πόδια, πως μετά από 11 χρόνια θα ανέβαινε ξανά σε βάθρο και μάλιστα στο πρώτο σκαλί στο άθλημα της χειροκίνητης ποδηλασίας στην πρώτη του συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Άλεξ Τζανάρντι ξέρει τη γεύση της κορυφής. Ο Ιταλός δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής στα CART με επιτυχημένο πέρασμα από τη Φόρμουλα 1, είδε τη ζωή του να αλλάζει σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Το τρομακτικό ατύχημα στην πίστα της Γερμανίας που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τα δύο του πόδια τού έδωσε νέα ώθηση και περισσότερη δύναμη για να συνεχίσει.

Δείτε το τρομακτικό ατύχημα:



«Δεν θυμάμαι το ατύχημα. Ίσως να είναι και καλό που δεν το θυμάμαι. Η καρδιά μου σταμάτησε εφτά φορές εκείνη την ημέρα, είχα χάσει το 75% του αίματος μου, είχα λιγότερο από ένα λίτρο στο σώμα μου, το μόνο πράγμα που έκανε την καρδιά μου να χτυπά ήταν το πλάσμα και ο αέρας», δήλωσε ο Τζανάρντι.

Οι ώρες, οι ημέρες και οι μήνες μετά το ατύχημα ήταν πολύ κρίσιμες για τον Ιταλό, η θέληση του για ζωή και η υποστήριξη που είχε από την οικογένεια του, τους φίλους του και τους γιατρούς αποτέλεσαν κινητήριο δύναμη για να συνεχίσει και να γευτεί ξανά τη γλύκα της πρωτιάς, μιας πρωτίας πολύ διαφορετικής, αφού πέρα από τη σκληρή προπόνηση προέρχεται από την ψυχική δύναμη.



«Υπάρχουν και καλά, ξέρετε. Αρχικά, μπορώ να κρατήσω τον γιο μου. Δεύτερον είμαι ζωντανός και τρίτον μπορώ να προσαρμόσω το ύψος των ποδιών μου ώστε να παίζω στην πισίνα», είχε αναφέρει λίγους μήνες μετά το ατύχημα του.

Αποστολή εξετελέσθη!

Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες αποκάλυψε πως είχε ένα έξτρα κίνητρο, ένα στοίχημα. Ο πολύ καλός του φίλος, Τζίμι Βάσερ, του είχε πει πριν τον αγώνα πως αν κερδίσει το χρυσό θα τον περιμένει ένα αυτοκίνητο για το Indy 500.

«Αν κερδίσεις το χρυσό θα σε βάλω σε ένα αυτοκίνητου για το Indy 500. Συνεπώς, τώρα πάω αν τον καλέσω και να τον ρωτήσω τι θα γίνει με το αυτοκίνητο γιατί έχω το χρυσό», τόνισε.

Ο Τζανάρντι άρχισε να ασχολείται με την χειροκίνητη ποδηλασία πριν πέντε χρόνια και η κατάκτηση του χρυσού σήμανε και το τέλος της αποστολής. Τώρα, ο Ιταλός θέλει να βρει μια καινούρια πρόκληση.

«Από Δευτέρα θα πρέπει να βρω κάτι άλλο. θα δώσω στη γυναίκα μου μια εβδομάδα για να χαλαρώσει, να κάνει ψώνια και όλα αυτά τα γυναικεία πράγματα και μετά επιστροφή στις δουλειές. Εγώ ποτέ δεν θα εγκαταλείψω το ποδήλατο», πρόσθεσε.

Δείτε την κούρσα που χάρισε το χρυσό μετάλλιο στον Τζανάρντι:



«Δεν αποτελώ εξαίρεση. Αν έχω ένα ταλέντο αυτό είναι η περιέργεια μου. Πραγματικά είμαι πολύ τυχερός, μπορώ να φύγω κι αν συνεχίσω τη ζωή μου , μια πολύ ευτυχισμένη ζωή, μπορώ ακόμη να πάρω το καλάμι και να πάω για ψάρεμα με τον γιο μου. Δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο, εκτός και αν κάτι ιδιαίτερο εμφανιστεί στο δρόμο μου».

Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x