Χάντμπολ

«Λύκοι» δάγκωσαν την ΑΕΚ!

Δεν αστειεύεται ο πρωταθλητής Ελλάδας και Κυπελλούχος Ευρώπης! Με μια φοβερή εμφάνιση, ο Διομήδης Άργους «ισοπέδωσε» την ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι των δύο για το EHF Cup και με σκορ 30-18 απέκτησε μεγάλο προβάδισμα εν όψει του επαναληπτικού την επόμενη Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Ιστορικό» παιχνίδι για το ελληνικό χάντμπολ, καθώς ήταν ο πρώτος «εμφύλιος» σε ευρωπαϊκά κύπελλα.

Δεν αστειεύεται ο πρωταθλητής Ελλάδας και Κυπελλούχος Ευρώπης!

Με μια φοβερή εμφάνιση, ο Διομήδης Άργους «ισοπέδωσε» την ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι των δύο για το EHF Cup και με σκορ 30-18 απέκτησε μεγάλο προβάδισμα εν όψει του επαναληπτικού την επόμενη Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Ιστορικό» παιχνίδι για το ελληνικό χάντμπολ, καθώς ήταν ο πρώτος «εμφύλιος» σε ευρωπαϊκά κύπελλα.

Στο κατάμεστο κλειστό στη Νέα Κίο, οι «λύκοι» πήραν πρώτοι προβάδισμα και μόλις από το 7’ άρχισαν να το διευρύνουν συνεχώς. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν να σκοράρουν με ευκολία, εν αντιθέσει με τους γηπεδούχους να βλέπουν δίχτυα πολύ εύκολα, επωφελούμενοι κυρίως τις αντεπιθέσεις, μετά από κακές επιθετικές ενέργειες των φιλοξενουμένων. Μάλιστα, στο 28’ η διαφορά έφτασε και σε διψήφια διαφορά πόντων, με το Διομήδη να προηγείται 16-8, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν… on fire και δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο το κακό βράδυ της ΑΕΚ και το δικό τους καλό αντίστοιχα. Η διαφορά δεν έπεφτε, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει λύσεις επιθετικά και αμυντικά, με το Διομήδη να φτάνει και σε double score με 22-11 και τον τερματοφύλακα της ομάδας, Νούνγκοβιτς να κρατάει πίσω «γερά». Η διαφορά συνέχιζε να είναι σε διψήφια επίπεδα, με τον αρχηγό της «Ένωσης», Χριστόφορο Μπακαούκα να απειλεί στο τέλος μόνος του προκειμένου να ρίξει τη διαφορά εν όψει του επαναληπτικού.

Τελικά, ο Διομήδης δεν άφησε το πόδι από το «γκάζι», πήρε τρομερή νίκη στον πρώτο ελληνικό «εμφύλιο» σε ευρωπαϊκά κύπελλα και με το τελικό 30-18, οι πρωταθλητές πήραν κάτι παραπάνω από σαφές προβάδισμα για τον επαναληπτικό της επόμενης Κυριακής (16/9) με στόχο την πρόκριση στο δεύτερο γύρο του EHF Cup.

Διομήδης Άργους-ΑΕΚ 30-18 (16-8 ημίχρονο)

Διομήδης (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας, Μεγαλοικονόμου 4, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς , Μούγιτς, Χειβιδόπουλος, Νούνγκοβνιτς, Μαραγκός 2, Σαμαράς 9, Κοντούλης, Σπέντζος, Δεληγιάννης 5, Μαστρορογιάννης 7, Καραιβάνοφ 1, Τάσκοβιτς 2

ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 3, Γεωργιάδης 4, Γιαννόππουλος 1, Μπαλώμενος, Τσακνής Σύγγαρης, Ασαρίδης 4, Οικονόμου, Αλβανός 3, Ναουμίδης, Τσαούσης Παπαδιονιονυσίου 1, Κουρέτας, Παπαδόπουλος 2, Χερουβείμ.

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x