Τεχνολογία

iPhone 5: Τι περιμένουμε να ανακοινωθεί

Η Apple παραχωρεί το βράδυ της Τετάρτης συνέντευξη Τύπου σχετικά με το νέο της iPhone που θα προσφερθεί -αν όλα πάνε βάσει προγράμματος- στα τέλη του τρέχοντος μήνα, αρχικά στις μεγάλες αγορές και μετέπειτα σε όλες τις υπόλοιπες. Από την παρουσίαση του iPhone 4S και μετά, όλο το βάρος της εταιρείας του Κουπερτίνο έχει πέσει στην επόμενη σημαντική αναβάθμιση του κινητού τηλεφώνου, καθώς και στην επόμενη έκδοση του λογισμικού iOS.

Η Apple παραχωρεί το βράδυ της Τετάρτης συνέντευξη Τύπου σχετικά με το νέο της iPhone που θα προσφερθεί -αν όλα πάνε βάσει προγράμματος- στα τέλη του τρέχοντος μήνα, αρχικά στις μεγάλες αγορές και μετέπειτα σε όλες τις υπόλοιπες.

Από την παρουσίαση του iPhone 4S και μετά, όλο το βάρος της εταιρείας του Κουπερτίνο έχει πέσει στην επόμενη σημαντική αναβάθμιση του κινητού τηλεφώνου, καθώς και στην επόμενη έκδοση του λογισμικού iOS.

Στο εν λόγω άρθρο καταγράφουμε όσα έχουν ακουστεί τους τελευταίους μήνες και περιλαμβάνουν και ορισμένα από όσα θα θέλαμε να δούμε στη συσκευή.

Σημειώνεται ακόμη, πως βάσει μιας φήμης που έχει ξεκινήσει από τον περσινό Δεκέμβριο, το iPhone 5 ήταν το κινητό που επέβλεπε συνεχώς ο Steve Jobs πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, αφού δεν ασχολήθηκε καθόλου με το iPhone 4S.

Αν και δεν μπορούμε να το πιστέψουμε, το σημειώνουμε απλά για την πληρότητα του αφιερώματος. Πάμε να δούμε λοιπόν τι περιμένουμε από το iPhone 5 και την Apple…

No 10: Ακουστικά
Πριν από μερικές ημέρες, εμφανίστηκαν σε ένα site με έδρα την Ταιβάν τα ακουστικά της νέας συσκευής που φαίνεται πως θα διαφέρουν αρκετά από όσα έχει κυκλοφορήσει η Apple μέχρι σήμερα. Οι εικόνες φαίνονται αρκετά ρεαλιστικές, ωστόσο δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν έχει πέσει και η ανάλογη δουλειά στο Photoshop. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως στελέχη της Apple έχουν δηλώσει σε διάφορες εκδηλώσεις πως θα ήθελαν αρκετά να δουν μία αλλαγή σε αυτό τον τομέα.

No 9: NFC
Το NFC (Near Field Communications) έχει αρχίσει να γίνεται καθεστώς στις νέες συσκευές και είναι φυσικό πως η Apple θέλει να δηλώσει παρούσα και σε αυτή την παράμετρο. Μία διαρροή από ένα prototype του iPhone 5 δείχνει πως η εταιρεία έχει τοποθετήσει κάτω από το περίβλημα ένα NFC chip στο πίσω και πάνω τμήμα και έτσι διαδικασίες όπως οι πληρωμές από απόσταση ίσως γίνουν παιχνιδάκι μέσα στους επόμενους μήνες.

No 8: LTE
Με την αγορά της Αμερικής να αρχίζει να επενδύει αρκετά στα δίκτυα LTE και την μεγαλύτερη προσφορά ταχύτητας μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, είναι λογικό η Apple να προσφέρει και LTE υποστήριξη στο νέο iPhone. Με τις Cosmote και Vodafone να έχουν ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά τους για ανάπτυξη του δικτύου LTE και στη χώρα μας μέσα στους επόμενους μήνες, ίσως οι κάτοχοι του iPhone 5 να έχουν ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις πλοήγησης στο διαδίκτυο…

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x