Δελτία Τύπου

Παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για το λέμφωμα

Η 15η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα και ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 διενεργεί σήμερα και αύριο μία καμπάνια ενημέρωσης με αναφορές στο πρόγραμμά του για μια ασθένεια για την οποία δεν ξέρουν αρκετά οι περισσότεροι συμπολίτες μας. Ακόμη, αναδεικνύει το έργο της Αιματολογικής Κλινικής του Λαϊκού νοσοκομείου Αθηνών. Ενός οργανισμού που έχει αναλάβει το έργο καταπολέμησης του λεμφώματος και χρειάζεται την ενίσχυση όλων μας.

Η 15η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα και ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 διενεργεί σήμερα και αύριο μία καμπάνια ενημέρωσης με αναφορές στο πρόγραμμά του για μια ασθένεια για την οποία δεν ξέρουν αρκετά οι περισσότεροι συμπολίτες μας. Ακόμη, αναδεικνύει το έργο της Αιματολογικής Κλινικής του Λαϊκού νοσοκομείου Αθηνών. Ενός οργανισμού που έχει αναλάβει το σημαντικό έργο έρευνας, καταπολέμησης, θεραπείας του λεμφώματος και χρειάζεται την ενίσχυση όλων μας.

Για Δωρεές:
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Αριθμός Λογαριασμού: 81706531
Κωδικός Κλινικής: 9568
Υπεύθυνος: Ιωάννης Μελέτης

Επικοινωνία-Γραμματεία Κλινικής: 213-2061702

Σήμερα και αύριο μείνετε συντονισμένοι! Αξίζει…


Περισσότερα για το Λέμφωμα και την Αιματολογική Κλινική Λαϊκού:
Το λεμφικό σύστημα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.
Το λέμφωμα είναι ένα είδος καρκίνου των λεμφοκυττάρων.
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ανά τον κόσμο ζουν με λέμφωμα.
Το λέμφωμα κατηγοριοποιείται κυρίως σε Hodgkin και μη-Hodgkin.
Το μη-Hodgkin πλήττει κυρίως ενήλικες, από 45 έως 60 ετών.
Από όλα τα λεμφώματα, η νόσος Hodgkin είναι η πιο ιάσιμη και εμφανίζεται σε νέους ενήλικες και στους ηλικιωμένους.
Αν η νόσος διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο, το 75% - 95% των ασθενών θεραπεύονται. Η νόσος του Hodgkin συγκεκριμένα, μπορεί πλέον να ιαθεί σε ποσοστό 80-90% αν διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο ενώ ακόμη και σε προχωρημένα στάδια η επιβίωση αγγίζει το 70-80%.

Παρόλα αυτά, η διάγνωση του λεμφώματος είναι δύσκολη διότι τα συμπτώματα του είναι συνηθισμένα και συχνά παραβλέπονται. Το λέμφωμα έχει 6 απλά συμπτώματα:

1. Ανώδυνη διόγκωση στο λαιμό, στη μασχάλη ή στην περιοχή των γεννητικών οργάνων
2. Νυχτερινή εφίδρωση
3. Ανεξήγητος πυρετός
4. Απώλεια βάρους και κόπωση
5. Βήχας ή δυσκολία στην αναπνοή
6. Επίμονη φαγούρα σε όλο το σώμα
Δεν υπάρχουν διαγνωστικές μέθοδοι για την πρώιμη ανίχνευση του λεμφώματος και αν τα συμπτώματα αυτά επιμένουν, απαιτείται επίσκεψη σε ιατρό. Η κλινική εξέταση μπορεί να αποκαλύψει διογκωμένους λεμφαδένες σε διάφορες περιοχές του σώματος.

Σημαντικό έργο στην έρευνα, καταπολέμηση, θεραπεία, περίθαλψη-νοσηλεία και ενημέρωση για το λέμφωμα τελεί η Αιματολογική Κλινική στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΛΑΪΚΟ». Περιλαμβάνει την κυρίως Αιματολογική Κλινική, τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, το Εργαστήριο Κρυοβιολογίας και την Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας/Εξωτερικό Ιατρείο Αιματολογικών Νοσημάτων στο Παράρτημα του «Λαϊκού» Νοσοκομείου επί της οδού Σεβαστουπόλεως καθώς επίσης και το ερευνητικό Αιματολογικό εργαστήριο στη Μιχαλακοπούλου.

Διευθυντής της είναι ο Καθηγητής Ιωάννης Μελέτης, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται οι αναγνωρισμένοι επιστήμονες Αγγελοπούλου Μαρία και Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Το έργο της κλινικής, όμως, δυσχεραίνεται από τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και οι ασθενείς που παρακολουθούνται ή νοσηλεύονται στην κλινική.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για το λέμφωμα προσκαλούμε όσους επιθυμούν να συνδράμουν στο ευγενές έργο της κλινικής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x