Ελλάδα

Μήνυση Μπέου σε Πόπη Παπανδρέου

Μήνυση στην Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Πόπη Παπανδρέου κατέθεσε ο Αχιλλέας Μπέος. Σε αυτή, την κατηγορεί για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.

Αποφασισμένος να συνεχίσει το δικαστικό του αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση του και την αποκατάσταση τους ονόματος του εμφανίζεται ο Αχιλλέας Μπέος. Τρεις μήνες μετά την αποφυλάκισή του από τις φυλακές Ναυπλίου, ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου φαίνεται πως περνάει στην αντεπίθεση. καταθέτοντας μήνυση στην Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Πόπη Παπανδρέου για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.

Tου Μανώλη Παναγιωτόπουλου

Ο Αχιλλέας Μπέος στη μήνυσή του (κατατέθηκε την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου) υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα μίας καλοστημένης σκευωρίας οι δράστες της οποίας κινήθηκαν από πολιτική και επαγγελματική φιλοδοξία, με στόχο «να μην ασχοληθεί ο κόσμος με το μνημόνιο αλλά με τον Μπέο και τα "στημένα" και να προβληθούν ο Υπουργός και η μηνυόμενη Εισαγγελέας».

Εν συνεχεία ο Αχιλλέας Μπέος αναφέρει στη μήνυσή του όλα όσα ακολούθησαν της σύλληψής του και το πως βρέθηκε προφυλακισμένος υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι όσα έγραψε η μηνυόμενη στην πορισματική της αναφορά ήταν αυθαίρετα και αναπόδεικτα. «Το πόρισμα έγραφε ψέματα και μάλιστα χοντρά. Αλλά τα έγραφε πονηρά έτσι ώστε να μην αποκαλυφθούν αμέσως».

Ενδεικτικά ο Αχιλλέας Μπέος αναφέρει στη μήνυσή του τα εξής:

«Δεν υπήρχε λόγος να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Ακολουθήθηκε για να δοθεί δημοσιότητα κι έτσι να ασχοληθεί η κοινή γνώμη με τα στημένα παιχνίδια.

-Τα 82 CD της δικογραφίας φέρουν τον χαρακτηρισμό legal copy, χωρίς να αναφέρουν από ποιο πρωτότυπο. Από αυτά έγινε επιλεκτική απομαγνητοφώνηση. Διαλέξανε αυτά που θέλανε. Έγινε αλλού "αποσπασματική" κι αλλού "περιληπτική" απομαγνητοφώνηση. Ποιος νόμος το λέει; Ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα; Γιατί δεν απομαγνητοφωνήθηκε το σύνολο; Γιατί τα ανέχτηκε όλα αυτά η μηνυόμενη; Μήπως γιατί διαφορετικά δεν θα φτιαχνόταν δικογραφία, αυτόφωρο, τηλεόραση, προβολή;

-Ζήτησα και εξακολουθώ να ζητώ να γίνει πραγματογνωμοσύνη στα πρωτότυπα CD. Κανείς δεν μου έχει απαντήσει μέχρι σήμερα. Χρειάστηκε να περάσουν μήνες άδικης φυλακής για να διατάξει ο Ανακριτής του Εφετείου την απομαγνητοφώνηση και τότε άρχισαν να καταλαβαίνουν όλοι τους τις παρανομίες και θα καταλάβουν πολύ περισσότερα όταν ολοκληρωθούν οι απομαγνητοφωνήσεις
»

Η συνομιλία και το Αμερικάνικο διαβατήριο

Στο σημείο όμως που εστιάζεται περισσότερο ο Αχιλλέας Μπέος στη μήνυσή του, έχει να κάνει με τη βεβαιότητα της κ. Πόπης Παπανδρέου ότι είναι κάτοχος Αμερικάνικου διαβατηρίου. Χαρακτηριστικά ο Αχιλλέας Μπέος αναφέρει στη μήνυσή του: «Στο Εισαγγελικό πόρισμα η μηνυόμενη γράφει: "…Οι Δ. Κ. (Δ) και Χ. Ο. (Χ), σχολιάζοντας την ειδησεογραφική επικαιρότητα την 20-3-2011, αναφέρουν ότι ο Αχιλλέας Μπέος είναι αγχωμένος με την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης των "στημένων" αγώνων και εκφράζουν την πεποίθηση ότι "μπορεί να φύγει στην Αμερική", ενόψει και του γεγονότος ότι ο Αχιλλέας Μπέος είναι κάτοχος αμερικανικού διαβατηρίου, διότι "είναι ανακατεμένος", όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά:

…Δ΄: Ρε παιδί μου, σίγουρα ο "μούσης" αποδείχθηκε ότι τους έγραφε και επιλεκτικά τα έχει δώσει. Ο "μούσης" πέρυσι που ήταν κ… και βρακί…
Χ΄: Ναι ρε συ, τον μαγνητοφωνούσε ρε συ Τ...
…Δ΄: Γι’ αυτό σου λέω, αυτός τώρα είναι, γι’ αυτό και μήπως είναι και τα κάνει μπραφ και εξαφανιστεί.
Χ΄: Γ…τα, θα δούμε.
Δ΄: Έχεις μάθει τίποτα, την κάνει για Αμερική;
Χ΄: Όχι ρε! Δεν ξέρω τίποτα απ’ αυτά, είναι σε άθλια κατάσταση.
…Δ΄: Ναι, ναι, έτσι έχω καταλάβει κι εγώ, όπως το λες. Τον έγραψε ο άλλος και τα έχει δώσει όλα φαίνεται.
Χ΄: Ναι, ναι.
Δ΄: Αυτά που θέλει, αυτά που τον βολεύει για να τον εκθέσει.
Χ΄: Ναι, ναι.

Από την παραπάνω συνομιλία η μηνυόμενη Εισαγγελέας διατύπωσε στο πόρισμα της ότι είμαι κάτοχος αμερικάνικου διαβατήριου χωρίς όμως να το έχει πει κανένας. Η μηνυόμενη δεν το 'ψαξε. Αν το 'ψαχνε θα έβρισκε ότι δεν είμαι Αμερικανός πολίτης και άρα δεν δικαιούμαι να κατέχω αμερικάνικο διαβατήριο. Όπως και δεν έχω. Μπορούσε να κάνει ένα τηλέφωνο στην Αμερικάνικη Πρεσβεία και να ρωτήσει αλλά δεν το έκανε. Και δεν το έκανε επίτηδες για να μπορεί να γράψει αυτά τα ψέματα. Πιστεύω ότι ένοιωθε την αλήθεια. Το έβαλε όμως πονηρά στο πόρισμά της για να δικαιολογήσει ότι δήθεν "είμαι ύποπτος φυγής" και ότι ετοιμάζομαι να "την κάνω". Αυτό οδήγησε στην προφυλάκισή μου και στη διατήρησή της για ένα σχεδόν χρόνο. Με αυτά τα ψέματα που εν γνώση της έγραψε στο πόρισμα της η μηνυόμενη προδιέγραψε τη δικονομική μου τύχη.

Και παρότι για μένα η μηνυόμενη Εισαγγελέας έδειξε περισσή "επιμέλεια", δεν έψαξε να βρει ποιος είναι ο «μούσης» που έκανε παράνομες «υποκλοπές» και που αναφερόταν στο ίδιο το απόσπασμα που χρησιμοποίησε στο πόρισμά της για να με "δέσει"».

Και ο Αχιλλέας Μπέος καταλήγει στη μηνυτήρια αναφορά του: «Η ανωτέρω συμπεριφορά της μηνυόμενης συνιστά παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσία, ψευδή βεβαίωση και πολλά άλλα που προβλέπονται και τιμωρούνται από το Νόμο».

Επειτα από την εξέλιξη αυτή, είναι δεδομένο ότι η υπόθεση αυτή που ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι θα έχει πολλά επεισόδια ακόμη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x