Επικαιρότητα

«Μα… ξέρει κανείς πως είναι ο Μωάμεθ»

Το ισπανικό περιοδικό πολιτικής σάτιρας «El Jueves» κυκλοφόρησε με ένα εξώφυλλο που ναι μεν έχει χιούμορ, αλλά θα συζητηθεί έντονα. Ο τίτλος του ήταν: «Μα… ξέρει κανείς πως είναι ο Μωάμεθ» με φωτογραφία να δείχνει κάμποσους μουσουλμάνους ύποπτους-κρατούμενους! Κι όλα αυτά, μερικές ημέρες μετά τις βίαιες διαμαρτυρίες που συγκλόνισαν τον μουσουλμανικό κόσμο για μια αντί-ισλαμική ταινία αμερικανικής παραγωγής, αφού για το κοράνι, θεωρείται βλασφημία οποιαδήποτε απεικόνιση του Μωάμεθ!

Το ισπανικό περιοδικό πολιτικής σάτιρας «El Jueves» κυκλοφόρησε με ένα εξώφυλλο που ναι μεν έχει χιούμορ, αλλά θα συζητηθεί έντονα.

Ο τίτλος του ήταν: «Μα… ξέρει κανείς πως είναι ο Μωάμεθ» με φωτογραφία να δείχνει κάμποσους μουσουλμάνους ύποπτους-κρατούμενους!

Κι όλα αυτά, μερικές ημέρες μετά τις βίαιες διαμαρτυρίες που συγκλόνισαν τον μουσουλμανικό κόσμο για μια αντί-ισλαμική ταινία αμερικανικής παραγωγής, αφού για το κοράνι, θεωρείται βλασφημία οποιαδήποτε απεικόνιση του Μωάμεθ!

Το θέμα προκάλεσε δημόσια συζήτηση στις χώρες της Δύσης που ζουν χιλιάδες μουσουλμάνοι, αναφορικά με την λογοκρισία και την ελευθερία του λόγου. Αφού η παρωδία και η σάτιρα, επιτρέπονται για όλες τις υπόλοιπες θρησκείες και γενικότερα, δεν υπάρχει λογοκρισία στην σάτιρα.

Το «Reuters» κάλεσε το «El Jueves» να σχολιάσει τα κίνητρα της κίνησης αυτής, με τους Ισπανούς να αρνούνται να μπουν στην διαδικασία συζήτησης! Ωστόσο, σε σχόλιά στον ιστότοπο «Χάφινγκτον Ποστ», η εκδότρια του περιοδικού Μάιτε Κίλεθ, δήλωσε ότι αποφάσισαν να πάρουν μια χιουμοριστική θέση απέναντι σε ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα.

«Αν δεν μπορείς να απεικονίσεις τον Μωάμεθ, πώς ξέρεις ότι είναι αυτός στα σκίτσα», διερωτήθηκε σε δηλώσεις της… Όλα αυτά όμως, έχουν εξοργίσει –για ακόμη μία φορά- τους μουσουλμάνους και οι Ισπανοί, φοβούνται για τα προξενεία τους. «Ακόμη εξετάζουμε τι μέτρα να πάρουμε», δήλωναν από το υπουργείο εξωτερικών της Ιβιρικής χώρας.

Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x