Κινηματογράφος

My name is Bond… James Bond

«Οι άνδρες μένουν πάντα παιδιά», αν δεν την έχετε πει αυτή την ατάκα την έχετε ακούσει σίγουρα περισσότερες από μία φορές. Ανάμεσα στους φαν της με βεβαιότητα, ο Ίαν Φλέμνιγκ ο οποίος δημιούργησε το ιδανικό παραμύθι για το ανδρικό κοινό. Ο ήρωας του κομψός, αρρενωπός, έξυπνος, δυνατός, χιουμορίστας, με γρήγορο, πανάκριβο αυτοκίνητο, όλα τα γκατζετάκια της εποχής, πάντα νικητής, με διπλή ζωή και φυσικά με αιθέριες υπάρξεις δίπλα του χωρίς δεσμεύσεις. Το όνομά του; Bond… James Bond!

«Οι άνδρες μένουν πάντα παιδιά», αν δεν την έχετε πει αυτή την ατάκα την έχετε ακούσει σίγουρα περισσότερες από μία φορές. Ανάμεσα στους φαν της με βεβαιότητα ήταν ο Ίαν Φλέμνιγκ ο οποίος δημιούργησε το ιδανικό παραμύθι για το ανδρικό κοινό.

Ο ήρωας του κομψός, αρρενωπός, έξυπνος, δυνατός, χιουμορίστας, με γρήγορο, πανάκριβο αυτοκίνητο, όλα τα γκατζετάκια της εποχής, πάντα νικητής, με διπλή ζωή και φυσικά με αιθέριες υπάρξεις δίπλα του χωρίς δεσμεύσεις (σπιτικό, παιδιά, σκυλιά, κήπο κλπ κλπ). Το όνομά του; Bond… James Bond!

Ο μυστηριώδης αυτός άνδρας –κινηματογραφικά τουλάχιστον- γίνεται σήμερα, 5 Οκτωβρίου, πενήντα ετών και από ότι φαίνεται ο χρόνος δεν τον αγγίζει καθόλου.

Συνεχίζει να κυνηγά κακούς, να ζει τη ζωή του στα άκρα, να έχει πάντα στο πλευρό του το πιο hot θηλυκό της πιάτσας και να πίνει το martini του… Shaken, not stirred.

Το sport-fm.gr, με αφορμή την προβολή της πρώτης ταινίας του James Bond “Dr. No” στις 5 Οκτωβρίου του 1962, βοηθά τον 007 να σβήσει τα 50 κεράκια του…

• Έξι ηθοποιοί έχουν ενσαρκώσει από το 1962 μέχρι σήμερα τον Βond. Έξι ταινίες για τον Σον Κόνερι, επτά για τον Ρότζερ Μουρ, τέσσερις για τον Πιρς Μπρόσναν, τρεις για τον Ντάνιελ Κρεγκ, δύο για τον Τίμοθι Ντάλτον και μόλις μία για τον Τζορτζ Λάζενμπι.

• 23 ταινίες έχουν γυριστεί συνολικά με τελευταία το Skyfall το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους το Νοέμβριο του 2012. Dr. No (1962), From Russia with Love (1963), Goldfinger (1964), Thunderball (1965), You Only Live Twice (1967), Diamonds Are Forever (1971), με τον Σον Κόνερι. On Her Majesty’s Secret Service (1969) με τον Τζορτζ Λάζενμπι. Live and Let Die (1973), The Man with the Golden Gun (1974), The Spy Who Loved Me (1977), Moonraker (1979), For Your Eyes Only (1981), Octopussy (1983), A View to a Kill (1985) με τον Ρότζερ Μουρ. The Living Daylights (1987), Licence to Kill (1989) με τον Τίμοθι Ντάλτον. Golden Eye (1995), Tomorrow Never Dies (1997), The World is Not Enough (1999), Die Another Day (2002) με τον Πιρς Μπρόσναν. Casino Royale (2006), Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012) με τον Ντάνιελ Κρεγκ.



• 4.809.157.447 δολάρια είναι οι μέχρι τώρα κινηματογραφικές εισπράξεις από τις ταινίες που έχουν προβληθεί στη μεγάλη οθόνη.

• 86 είναι τα κορίτσια του Bond. Ανάμεσα σε αυτά η Ούρσουλα Άντρες, η Χάλεϊ Μπέρι και η Ντενίς Ρίτσαρντς.







• Συνολικά οι ταινίες Bond έχουν προταθεί για επτά Όσκαρ κερδίζοντας μόνο 2. Το 1965 το χρυσό αγαλματίδιο για τα καλύτερα ηχητικά εφέ πήρε το Goldfinger, ενώ το 1966 το Thunderball κέρδισε το Όσκαρ καλύτερων οπτικών εφέ.

• Σπουδαίοι μουσικοί και συγκροτήματα έχουν τραγουδήσει τα ομώνυμα τραγούδια για τις ταινίες του Bond. Ανάμεσα σε αυτούς ο John Barry, η Shirley Bassey, o Tom Jones, η Nancy Sinatra, ο Paul MacCartney, οι Duran Duran, οι Α-ΗΑ, η Tina Turner, η Sheryl Crow, οι Garbage, η Madonna, ο Jack White, η Alicia Keys, ενώ το ομώνυμο τραγούδι της τελευταίας ταινίας Skyfall ερμηνεύει η Adele.



• Πολλοί οι κακοί που έχει εξολοθρεύσει ο 007. Ο Telly Savalas, ο Christopher Walken, ο Sean Bean, η Sophie Marceau, ο Robert Carlyle είναι μερικοί από αυτούς ενώ τον… κακό στο Skyfall θα υποδυθεί ο Javier Bardem.



• Ο Bond δεν είναι μόνο σκληρός, μυστηριώδης και γοητευτικός είναι και ατακαδόρος… Εξάλλου στις γυναίκες αρέσουν οι άνδρες με χιούμορ…



• Ο πιο διάσημος πράκτορας έχει και τη δική του σελίδα στο internet www.007.com και αν είστε φαν σας ενημερώνουμε ότι κυκλοφορεί συλλεκτική απολαυστική κασετίνα με 5 δεκαετίες James Bond σε Blu Ray. Εκεί εκτός από τα τελευταία νέα μπορείτε να αγοράσετε από τα αυτοκίνητα του 007 σε μινιατούρες, μέχρι ρολόγια, αρώματα και τσάντες.




Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στον αγαπημένο μας πράκτορα να τα… χιλιάσει!




Φλώρα Μιχαλοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x