Games

Οι εντυπώσεις μας από το Resident Evil 6

Οι επιλογές της Capcom σχετικά με τη σειρά Resident Evil την οδήγησαν στην επίτευξη ενός αδιανόητου γεγονότος: να χωρίσει τους οπαδούς του franchise σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα, να κλονίσει την εμπιστοσύνη εκείνων που αρέσκονται στη survival horror κατηγορία και να δημιουργήσει ένα αισθητό χάσμα μεταξύ παλαιάς και νέας γενιάς gamers καταφέρνοντας, παρόλα αυτά, την προοδευτική αύξηση πωλήσεων με την κυκλοφορία κάθε νέου κεφαλαίου!

Οι επιλογές της Capcom σχετικά με τη σειρά Resident Evil την οδήγησαν στην επίτευξη ενός αδιανόητου γεγονότος: να χωρίσει τους οπαδούς του franchise σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα, να κλονίσει την εμπιστοσύνη εκείνων που αρέσκονται στη survival horror κατηγορία και να δημιουργήσει ένα αισθητό χάσμα μεταξύ παλαιάς και νέας γενιάς gamers καταφέρνοντας, παρόλα αυτά, την προοδευτική αύξηση πωλήσεων με την κυκλοφορία κάθε νέου κεφαλαίου!

Η νέα γενιά Resident Evil, η χρονική απαρχή της οποίας τοποθετείται στο 2005 με την κυκλοφορία του Resident Evil 4, εισήγαγε τους παίκτες σε μία περισσότερο action εμπειρία ενώ το Resident Evil 5 πήγε ένα βήμα πιο πέρα αποβάλλοντας το μεγαλύτερο ποσοστό του όρου survival horror και αντικαθιστώντας το με στοιχεία shooter τρίτου προσώπου με ζωτικής σημασίας έμφαση στο συνεργατικό (offline και online) gameplay. Τα παράπονα και οι ενστάσεις πολλές, ειδικά από εκείνους που επιζητούσαν επιστροφή της σειρές στις αρχικές, τρομακτικές ρίζες της. Η πορεία, όμως του Resident Evil 5 είναι η πλέον επιτυχημένη μέχρι σήμερα, κατατάσσοντάς το ως το πρώτο σε πωλήσεις Resident Evil μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

Αυτή τη φορά, η Capcom θέλησε να προσφέρει κάτι το οποίο ναι μεν να την αφήσει στο ασφαλές και επικερδές επίπεδο που πάτησε με το RE5 αλλά να ικανοποιήσει δε και εκείνους που θέλουν να τρομάξουν μιας και το… πείραμα του Lost in Nightmares και του Revelations πέτυχε τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και κοινής αποδοχής παικτών και κριτικών. Λίγο από όλα προς τέρψη όλων λοιπόν ή διχασμός και πραγματική κρίση ταυτότητας του franchise; Τα γεγονότα του Resident Evil 6 τοποθετούνται στο άμεσο μέλλον, καλύπτοντας τη χρονική περίοδο Δεκεμβρίου 2012 - Ιουλίου 2013 και λαμβάνουν χώρα στην Αμερική, στην Ευρώπη και στην Κίνα όπου ένας νέος οργανισμός, ονόματι Neo-Umbrella, θα σταθεί η αιτία για μία σειρά από βιο-τρομοκρατικές ενέργειες που ως σκοπό έχουν να μετατρέψουν τον κόσμο σε ζωντανή κόλαση. Το βασικό τους όπλο για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι ο C virus, ένας νέος ιός που αναδιαμορφώνει την κυτταρική λειτουργία κάθε οργανισμού, μεταλλάσσοντας τον σε ζωντανό νεκρό ενώ για τους περισσότερο… τυχερούς, ο ιός μπορεί να εξελιχθεί και να τους μετατρέψει σε πανίσχυρα B.O.Ws. (Bio Organic Weapons) με απαράμιλλη δύναμη και αντοχή. Οι ήρωες του τίτλου θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις του και να συνεργαστούν προκειμένου να δώσουν ένα τέλος σε όλο αυτό, πριν να είναι πολύ αργά.

Παλιοί και αγαπημένοι ήρωες επιστρέφουν, όπως ο Chris Redfield, ο Leon S. Kennedy, η πάντα αινιγματική Ada Wong, καθώς και η Sherry Birkin (την οποία θα θυμούνται οι πιο παλιοί παίκτες ως το κοριτσάκι που προστάτευε η Claire πίσω στο Resident Evil 2), ενώ το όλο cast πλαισιώνεται και από guest χαρακτήρες όπως η πράκτορας Ingrid Hunnigan που βοηθούσε το Leon στο RE4. Φυσικά, δε λείπουν και κάποιοι νέοι χαρακτήρες, οι οποίοι θα συντροφεύουν τους προαναφερθέντες στα campaigns τους και συγκεκριμένα είναι: η μυστική κυβερνητική πράκτορας Helena Harper, ο Jake Muller, ο οποίος είναι γιος του μεγαλύτερου κακού της σειράς Albert Wesker και ο Piers Nivans, μέλος της αντιτρομοκρατικής οργάνωσης BSSA. Η ιστορία χωρίζεται και ξεδιπλώνεται τμηματικά μέσα από τέσσερα μεγάλα campaigns με διαφορετικούς ήρωες το καθένα, χωρισμένα σε πέντε κεφάλαια ανά σενάριο, γεγονός που προσδίδει στη διήγηση μία διαφορετική διάσταση τόσο όσον αφορά στα γεγονότα όσο και στο ίδιο το gameplay.

Ο παίκτης, αφού ολοκληρώσει το -ομολογουμένως εντυπωσιακό- πρελούδιο της ιστορίας, μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε σενάριο επιθυμεί αλλά είναι αναγκαίο να ολοκληρώσει τα τρία πρώτα για να αποκαλυφθεί το τέταρτο και τελευταίο. Κάθε campaign έχει τη δική του ταυτότητα, τους δικούς του ήρωες καθώς και τη δική του ιστορία ενώ υπάρχουν στιγμές που τα σενάρια και οι χαρακτήρες διασταυρώνονται είτε για να αντιμετωπίσουν έναν κοινό εχθρό είτε για να εξυπηρετήσουν τη δομή της υπόθεσης. Το campaign του Leon και της Helena θα ικανοποιήσει ιδιαίτερα εκείνους που αναζητούν μια survival horror εμπειρία, με τρομακτική ατμόσφαιρα, αιμοδιψή ζόμπι να περιφέρονται καθώς και τοποθεσίες που, πραγματικά, κόβουν την ανάσα ενώ, φυσικά, δε λείπει και η δράση.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x