Κώστας Νικολακόπουλος

Το… ισπανικό μοντέλο και τα 80 λεπτά χωρίς φάουλ!!!

Έχει γίνει προφανές, όχι μόνο από το χθεσινό παιχνίδι, ότι η συνέχεια του ισπανικού μοντέλου που ήθελαν στον Ολυμπιακό για τη μετά Βαλβέρδε εποχή, δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση. Γιατί σίγουρα αυτό που βλέπουμε δεν είναι κι… ακριβώς ισπανικό μοντέλο ποδοσφαίρου.

Έχει γίνει προφανές, όχι μόνο από το χθεσινό παιχνίδι, ότι η συνέχεια του ισπανικού μοντέλου που ήθελαν στον Ολυμπιακό για τη μετά Βαλβέρδε εποχή, δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση. Γιατί σίγουρα αυτό που βλέπουμε δεν είναι κι… ακριβώς ισπανικό μοντέλο ποδοσφαίρου.

Αυτά έπρεπε να συνυπολογιστούν στις αρχές του καλοκαιριού, όταν είχε γίνει η επιλογή του Ζαρντίμ, όμως δεν σημαίνει ότι ο Πορτογάλος δεν μπορεί να πετύχει στον Ολυμπιακό. Ο άνθρωπος έχει τον τρόπο του. Είναι άλλο θέμα, αν ο τρόπος αυτός μας αρέσει, τουλάχιστον με βάση το μέχρι στιγμής δείγμα.

Αλλά στεκόμαστε μάλλον υπερβολικά στον προπονητή και δεν κοιτάμε λίγο και το ρόλο των ποδοσφαιριστών. Για παράδειγμα, υπάρχει πάθος, αποφασιστικότητα και λίγος, έστω τσαμπουκάς, στην ομάδα που είδαμε χθες; Κι όχι μόνο χθες. Η, μήπως τα στοιχεία αυτά υπάρχουν ως ένα βαθμό, που όμως δεν αρκεί;

Ξέρετε πόσα φάουλ έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού; Σε ολόκληρο το ματς, εννοώ. Την στιγμή λοιπόν που ο Αστέρας μόνο στο α΄ ημίχρονο είχε υποπέσει σε 15 φάουλ, οι ερυθρόλευκοι έκαναν τέσσερα σε 95 λεπτά αγώνα! Επαναλαμβάνω τέσσερα. Το χειρότερο απ΄ όλα; Η χρονική απόσταση του δεύτερου από το τρίτο φάουλ ήταν 80 λεπτά!!!

Νομίζετε πως κάνω πλάκα, αλλά ειλικρινά είναι έτσι. Επειδή είχε συμβεί και σε προηγούμενα παιχνίδια (π.χ. με τη Σάλκε οι αμυντικοί του Ολυμπιακού, και οι τέσσερις μαζί, είχαν υποπέσει σε όλο το ματς σε ένα φάουλ, κι αυτό ήταν στο πέναλτι του Μανωλά!!!), σημείωνα χθες από περιέργεια τα φάουλ. Λόξα; Πάρτε το κι έτσι. Αλλά αυτό που προέκυψε, είναι ότι από ένα φάουλ του Μανωλά στο 3ο λεπτό κι έως το φάουλ (και κίτρινη) του Κοντρέρας στο 83ο λεπτό, μεσολάβησαν 80 λεπτά χωρίς ένα φάουλ.

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά, ότι οι παίκτες του Αστέρα δεν αισθάνθηκαν ποτέ την πίεση της έδρας στο αμυντικό κομμάτι του Ολυμπιακού. Και, προσέξτε, δεν είναι ότι δεν πήγαν καλά μεμονωμένα οι αμυντικοί. Είναι ότι όποτε ένας παίκτης του Αστέρα δεν κόβονταν από ένα παίκτη του Ολυμπιακού, συνέχιζε το παιχνίδι του. Ποτέ δεν πήγε κάποιος να τον σταματήσει με ένα φάουλ. Για 80 ολόκληρα λεπτά.

Υπό αυτές τις συνθήκες, μια χαρά ήταν το τρίποντο για τον (κουρασμένο κιόλας από το Έμιρεϊτς) Ολυμπιακό. Και με ένα Αστέρα, όπως έγραφα και χθες, να παίζει στο 101%, ψάχνοντας εκδίκηση για την περσινή εφτάρα του, στο ίδιο γήπεδο, μόλις πριν από λίγους μήνες…

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x