Επικαιρότητα

Έκτακτα μέτρα από τις 9 π.μ. λόγω Μέρκελ

Σε εφαρμογή μπαίνουν από τις 09:00 τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα, λόγω της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος καταφθάνει στη 13:30. Διαβάστε όλα τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ...

Σε εφαρμογή μπαίνουν από τις 09:00 τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα, λόγω της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος καταφθάνει στη 13:30.

Κλείνουν από τις 10:00 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής», «Αμπελόκηποι» και «Κατεχάκη», με εντολή της Αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, στη μία και μισή το μεσημέρι θα προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το αεροσκάφος με την καγκελάριο Α. Μέρκελ. Θα την υποδεχθεί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενώ στη συνέχεια θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εκεί, Σαμαράς-Μέρκελ θα έχουν στις 2:15 μ.μ. κατ’ ιδίαν συνάντηση και αμέσως μετά οι δύο πολιτικοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Στις 4:45 το απόγευμα η Γερμανίδα καγκελάριος θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Στις 5:30 το απόγευμα η Α. Μέρκελ και ο Α. Σαμαράς θα συναντηθούν με μέλη της ελληνικής και γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας και γύρω στις 7:30 μ.μ. η καγκελάριος θα αναχωρήσει από την Αθήνα.

Εδώ Σύνταγμα

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν στη 1 το μεσημέρι τα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματίσει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα οικονομικά μέτρα.
Μέχρι τις 11:30 π.μ. θα μείνουν ανοιχτές οι δημόσιες υπηρεσίες, λόγω στάσης εργασίας 12:00-15:00, των συνδικάτων.

Συγκοινωνίες

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν 11:00-16:00 τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, λόγω στάσης εργασίας.
Χειρόφρενο 12:00-15:00 στον Προαστιακό. Ο Ηλεκτρικός και το Μετρό κυκλοφορούν κανονικά.

Eurogroup: 10ήμερο τελεσίγραφο

Τελεσίγραφο ως τη σύνοδο κορυφής της 18ης Οκτωβρίου να έχουν ψηφιστεί τα μέτρα δίνουν οι δανειστές, προκειμένου να ανάψουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα.

Τις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, χθες, στο Λουξεμβούργο. «Θα διαπραγματευτούμε, αλλά δεν θα διακινδυνέψουμε τη δόση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x