Τένις

Τρομερή ανατροπή Τζόκοβιτς!

Είδε τον Άντι Μάρεϊ να σερβίρει για το ματς. Είδε τον Βρετανό αντίπαλό του να φτάνει πέντε φορές σε «match point». Κι όμως ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τρομερά ψυχικά αποθέματα επέστρεψε από την... κόλαση και κατέκτησε τον τίτλο του Σανγκάη Masters με 2-1 σετ, παίρνοντας «εκδίκησή» για τις πρόσφατες ήττες του. Φοβερό παιχνίδι που διήρκησε 3 ώρες και 20’ , με τον Σέρβο να είναι ο «βασιλιάς» της Κίνας, μετά και το τίτλο του στο Πεκίνο την περασμένη εβδομάδα.

Είδε τον Άντι Μάρεϊ να σερβίρει για το ματς.

Είδε τον Βρετανό αντίπαλό του να φτάνει πέντε φορές σε «match point».

Κι όμως ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τρομερά ψυχικά αποθέματα επέστρεψε από την... κόλαση και κατέκτησε τον τίτλο του Σανγκάη Masters με 2-1 σετ, παίρνοντας «εκδίκησή» για τις πρόσφατες ήττες του.

Φοβερό παιχνίδι που διήρκησε 3ώρες και 20’ , με τον Σέρβο να είναι ο «βασιλιάς» της Κίνας, μετά και το τίτλο του στο Πεκίνο την περασμένη εβδομάδα.

«Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο», λένε. Και στην περίπτωση των δύο ισχύει. Ο Μάρεϊ είχε ρίξει στο... καναβάτσο τον Τζόκοβιτς στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων και είχε κάνει ακριβώς το ίδιο και στο πρόσφατο US Open. Όμως ο «Νόλε» είναι σπουδαίος τενίστας και «χτύπησε» την κατάλληλη στιγμή, έστω και καθυστερημένα.

Από την άλλη, μπορεί ο Μάρεϊ να έχασε τελικά, ωστόσο διανύει μια ονειρεμένη χρονιά, έχοντας καταφέρει μέσα σε λίγους μήνες να πανηγυρίσει τίτλους που προσπαθούσε για χρόνια. Έχασε την ευκαιρία στη Σανγκάη να κατακτήσει το τρίτο διαδοχικό του τρόπαιο στη διοργάνωση.

Έγινε του... μπρέικ

Όταν σερβίρεις, έχεις πλεονέκτημα. Στην περίπτωση των δύο όμως, αυτό δεν βρήκε απόλυτη εφαρμογή. Ο Σέρβος αν και δεν το συνηθίζει, μπήκε δυνατά και έκανε αμέσως μπρέικ, παίρνοντας προβάδισμα 2-0. Ακολούθησε ένα... ρεσιτάλ χαμένων σέρβις και από τους δύο και βρέθηκαν τελικά ισόπαλοι 5-5. Στο 11ο γκέιμ έγιναν... μαγικά πράγματα με τον Τζόκοβιτς να είναι μπροστά 40-0 και τελικά να «τρώει» μπρέικ με πέντε συνεχόμενους πόντους του Μάρεϊ! Φυσικά, αυτή η εξέλιξη εξόργισε τον «Νόλε» που έσπασε τη ρακέτα του, με τον Σκωτσέζο να παίρνει το πρώτο σετ με 7-5.

Επέστρεψε από την... κόλαση ο «Τζόκο»

Στα 12 γκέιμ του πρώτου σετ, έγιναν συνολικά 7 μπρέικ. Στο δεύτερο, οι δύο τενίστες... είπαν να εκμεταλλευτούν και λίγο το σέρβις τους. Όπως και έγινε δηλαδή μέχρι και το έκτο γκέιμ, όπου το σκορ ήταν στο 3-3. Ο Μάρεϊ είχε δύο ευκαιρίες να «σπάσει» τον Τζόκοβιτς και τα κατάφερε, κάνοντας το 4-3 και βρισκόταν μόλις δύο γκέιμ από τον τίτλο. Ωστόσο, ο «Νόλε» φαίνεται πως βρήκε έμπνευση και επέστρεψε από την... κόλαση. Ο αντίπαλός του σέρβιρε για το ματς και μάλιστα είχε και «set point», όμως ο Σέρβος με τρεις συνεχόμενους πόντους έκανε τρομερό «come back», ισοφάρισε σε 5-5 και γλίτωσε την ήττα. Σε ένα τρομερό tie break, που διήρκησε περίπου 25λεπτά(!), ο Μάρεϊ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα επιπλέον 4 «match point» που είχε και τελικά ο «Νόλε» με 7-6 (13-11) ισοφάρισε σε 1-1 και επέστρεψε από το... πουθενά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Πήρε μπροστά η «μηχανή»

Ήταν να μην μπει το νερό στο... αυλάκι. Ο Μάρεϊ φαινόταν απογοητευμένος και κουρασμένος. Από την άλλη ο Τζόκοβιτς έμοιαζε αναγεννημένος και αποφασισμένος για το μεγάλο «come back». Αρχικά πάλεψε ο Σκωτσέζος να κοντράρει τον «Νόλε», όμως δεν είχε δυνάμεις για να διατηρήσει το τίτλο του στην Σανγκάη. Ο Τζόκοβιτς τον «έσπασε» νωρίς, έκανε επίδειξη δύναμης στη συνέχεια και απλώς ολοκλήρωσε το θρίαμβό και το τίτλο του με ακόμα ένα μπρέικ, παίρνοντας το σετ με 6-3!


Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x