Γενικά

Απολύθηκε. Τρίτη φορά. Φέτος…

Να μην προλάβεις την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου έχει συμβεί. Ένα κακό ξεκίνημα, μια βαριά ήττα, έρχεται το μοιραίο. Να γυρίσεις στην ομάδα και να ξανα-απολυθείς, κι αυτό έχει συμβεί. Εκτός κι αν θυμάται κανείς πόσες ακριβώς φορές έχει πάει ο Γιώργος Φοιρός στον Άρη ή ο Γιάννης Ματζουράκης στην Ξάνθη. Να απολυθείς όμως για τρίτη φορά μέσα στην ίδια σεζόν είναι -ακόμα και για τα ελληνικά δεδομένα- εντυπωσιακό.

Να μην προλάβεις την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου έχει συμβεί.

Ένα κακό ξεκίνημα, μια βαριά ήττα, έρχεται το μοιραίο.

Να γυρίσεις στην ομάδα και να ξανα-απολυθείς, κι αυτό έχει συμβεί.

Εκτός κι αν θυμάται κανείς πόσες ακριβώς φορές έχει πάει ο Γιώργος Φοιρός στον Άρη ή ο Γιάννης Ματζουράκης στην Ξάνθη.

Να απολυθείς όμως για τρίτη φορά μέσα στην ίδια σεζόν είναι -ακόμα και για τα ελληνικά δεδομένα- εντυπωσιακό.

Την πρώτη φορά λοιπόν που ο Τσάνκο Τσβετάνοφ πήρε πόδι από τη βουλγαρική Ετάρ Βέλικο Τάρνοβο (τον Αύγουστο μετά την ήττα από τη γνωστή Μπερόε Στάρα Ζαγκόρα) οι οπαδοί απαίτησαν την επιστροφή του.

Τη δεύτερη φορά που ο σύλλογος του έδειξε την πόρτα (τον Σεπτέμβρη μετά την ήττα από τη νεοφώτιστη Πιρίν) ο κόσμος -του- έβαλε ξανά πλάτη. Βλέπεις, ήταν εκείνος που την περασμένη χρονιά είχε επαναφέρει την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από 14 χρόνια.

Οι μέρες περάσανε όμως. Φτάσαμε στον Οκτώβρη. Και έστω και στα μέσα του, ήρθε η ώρα για τη… μηνιαία απόλυση του Τσβετάνοφ. Χωρίς ίχνος δισταγμού και με επίσημη αιτιολογία «μια σειρά από δηλώσεις εναντίον του Τούρκου ιδιοκτήτη Φεϊζί Ιλχανλί και συμπεριφορές που υπονόμευαν το γόητρο του συλλόγου».

Ως τα Χριστούγεννα λοιπόν (όταν λογικά θα έχει απολυθεί για πέμπτη φορά, αλλά θα ‘χει ψήσει τουλάχιστον την υπεύθυνη του λογιστηρίου να περάσουν στο επόμενο στάδιο τη γνωριμία τους) ο 42χρονος Τσβετάνοφ πιθανότατα δεν θα ‘χει και πάλι δουλειά. Θα ‘χει για πάντα όμως μια θέση στο μνημείο του «μαχόμενου μυρωδιά προπονητή».

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x