sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Φύγε εσύ, έλα εσύ…

O Έβαλντ Λίνεν αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της ανάνηψης της ΑΕΚ, κάνοντας αρχή από μια εξαιρετικά δύσκολη αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ. Το σκηνικό για την «Ένωση» δεν είναι πρωτόγνωρο μιας και ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια άλλαξε προπονητή μεσούσης της περιόδου. Το sport-fm.gr κάνει μια αναδρομή στις πρεμιέρες των νέων τεχνικών της ΑΕΚ στις πολυτάραχες περιόδους της τελευταίας 15ετίας.

O Έβαλντ Λίνεν αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της ανάνηψης της ΑΕΚ, κάνοντας αρχή από μια εξαιρετικά δύσκολη αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Το σκηνικό για την «Ένωση» δεν είναι πρωτόγνωρο μιας και ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια άλλαξε προπονητή μεσούσης της περιόδου.

Το sport-fm.gr κάνει μια αναδρομή στις πρεμιέρες των νέων τεχνικών της ΑΕΚ στις πολυτάραχες περιόδους της τελευταίας 15ετίας.

Του Κώστα Μιαούλη

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΗΝΟΥ (ΔΙΑΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΝΤΟΥΜΙΤΡΟΥ ΝΤΟΥΜΙΤΡΙΟΥ)

Από τις εξαιρέσεις του κανόνα που θέλουν την ΑΕΚ να μην χάνει σε πρεμιέρα προπονητή της, ήταν αυτή του Αντώνη Μήνου. Το αποτέλεσμα για την «Ένωση» στις 5 Απριλίου του 1998, όταν ο πρώην πορτιέρο αντικατέστησε τον Ντουμιτρίου, δεν ήταν θετικό μιας και η «Ένωση» έχασε 2-1 με γκολ των Πουρσαϊτίδη και Στόικα από την Βέροια εντός έδρας, ενώ είχε ισοφαρίσει ο Νικολαΐδης προσωρινά.

ΟΛΕΓΚ ΜΠΛΑΧΙΝ (ΔΙΑΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΝΤΡΑΓΚΟΣΛΑΒ ΣΤΕΠΑΝΟΒΙΤΣ)

Την περίοδο 1998-99 η ΑΕΚ θα πορευθεί με τον Στεπάνοβιτς στον πάγκο της μέχρι την 10η αγωνιστική, ωστόσο με τον Όλεγκ Μπλαχίν θα κάνει ένα εντυπωσιακό δεύτερο μισό στη σεζόν οδηγώντας την Ένωση στην 2η θέση. Στο ντεμπούτο του, ένα βροχερό απόγευμα της 29ης Νοεμβρίου, για την 11η αγωνιστική, η ΑΕΚ σε μια καταιγιστική παράσταση στη Νέα Φιλαδέλφεια θα επικρατήσει 6-0 του Άρη. Ο Ντέμης Νικολαΐδης θα κάνει χατ-τρικ, ο Χρήστος Μαλαδένης θα σημειώνει ένα γκολ ενώ δύο τέρματα προήλθαν από αυτογκόλ του Κατσιαρού και του Κατεργιαννάκη.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΘΙΑΚΑΚΗΣ (ΔΙΑΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΛΙΟΥΜΠΙΣΑ ΤΟΥΜΠΑΚΟΒΙΤΣ)

Το καλοκαίρι του 1999 οι φίλοι της «Ένωσης» έριξαν δύο φορές το αεροδρόμιο, μια για τον Τουμπάκοβιτς που ανέλαβε προπονητής ερχόμενος από την Παρτιζάν, ενώ κάτι ανάλογο έγινε και με τον ερχομό του Τσίριτς. Στην περίπτωση αμφοτέρων, αλλά ειδικά του προπονητή, ο θησαυρός απεδείχθη…άνθραξ. Μετά την υποχρεωτική άδεια στον «Τούμπα» και την απόλυση του ο Παθιακάκης ντεμπουτάρει στο ματς Κυπέλλου με τα Τρίκαλα, όπου η ΑΕΚ επικρατεί με 6-0. Τελικά στον θεσμό που έκανε πρεμιέρα ο αείμνηστος Παθιακάκης, η «Ένωση», πήρε τον τίτλο, αφού κατέκτησε το Κύπελλο.

ΤΟΝΙ ΣΑΒΕΦΣΚΙ & ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΓΚΕΡΑΡΝΤ (ΔΙΑΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΘΙΑΚΑΚΗ)

Μετά την βαριά ήττα στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στις 24 Γενάρη του 2001 με 6-1, ο Γιάννης Παθιακάκης σε μια νύχτα τρόμου, όπου φίλοι της ΑΕΚ, τον περιμένουν με άγριες διαθέσεις στο ξενοδοχείο της ομάδας στην Κηφισιά, αποχωρεί από την ομάδα. Τον αντικαθιστά ως το τέλος της σεζόν το δίδυμο των Τόνι Σαφέβσκι και Ευγένιου Γκέραρντ (σε ρόλο τεχνικού διευθυντή). Με τέρματα των Λάκη και Ρουίς θα είναι νικηφόρο το ξεκίνημα τους, στο Καυταντζόγλειο με την ΑΕΚ να νικά τον Ηρακλή με σκορ 2-1.

ΙΛΙΕ ΝΤΟΥΜΙΤΡΕΣΚΟΥ (ΔΙΑΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ)

Μετά τα θλιβερά γεγονότα στα Λιόσια με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή, ο Ρουμάνος θ’ αναλάβει την τεχνική ηγεσία της «Ένωσης» στο ματς με τον Πανιώνιο κι ενώ είχε μεσολαβήσει ένα ματς με τον Μελέτη Περσία στον πάγκο της ΑΕΚ, στην Λεωφόρο, όπου η ΑΕΚ έχασε από τον Παναθηναϊκό 2-1. Ο Ντουμιτρέσκου δεν θα πραγματοποιήσει καλή εκκίνηση, αφού η κιτρινόμαυρη ομάδα θα ηττηθεί με ένα γκολ του Παρόντι από απευθείας εκτέλεση φάουλ με 1-0 από τον Πανιώνιο.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ (ΔΙΑΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΣΕΡΑ ΦΕΡΕΡ)

Ο Νίκος Κωστένογλου θα αναλάβει σαν υπηρεσιακός μετά την ήττα από την Λάρισα με 1-0 στο «Αλκαζάρ». Το πρώτο παιχνίδι του «Κωστέ» διεξάγεται στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ κόντρα στην ισπανική Χετάφε για την φάση των «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η «Ένωση» σώζει την παρτίδα χάρη σε ένα υπέροχο γκολ του Μπλάνκο με τακουνάκι στην εκπνοή του αγώνα.



ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ (ΔΙΑΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟ ΔΩΝΗ)

Τα μεγάλα όνειρα της ΑΕΚ την περίοδο 2008-09 καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος. Ο Ντέμης Νικολαΐδης αποχωρεί μετά το ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και σχεδόν έναν μήνα αργότερα θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο ο Γιώργος Δώνης. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θ’ αναλάβει από την 11η αγωνιστική εκείνης της σεζόν σε ένα ματς στο Ηράκλειο με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, με γκολ του Καφέ, εκείνο του Ταραλίδη.

ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ (ΔΙΑΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ)

Μετά την αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής την περίοδο 2010-11, με τον Ολυμπιακό Βόλου και το σε βάρος της ΑΕΚ 3-1 ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, κλείνει και τον 3ο του κύκλο στην ΑΕΚ. Στην αναμέτρηση με την Ξάνθη θα καθίσει στον πάγκο ο Κόλα. Ο Μανόλο Χιμένεθ θα κάνει ντεμπούτο σε ένα ονειρικό ματς για την ΑΕΚ που θα επικρατήσει 4-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με δύο υπέροχα τέρματα του Νάτσο Σκόκο, ένα του Καφέ κι ένα του Τζεμπούρ.



ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ (ΔΙΑΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ)

Ο Νίκος Κωστένογλου για δεύτερη φορά καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και μάλιστα έχοντας μπροστά του ένα ντέρμπι. Η «Ένωση» θα φέρει ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό με τέρμα του Λεονάρντο (είχαν προηγηθεί οι ερυθρόλευκοι με τον Μιραλάς) σε ένα ματς που τελικά έκλεψε τις εντυπώσεις. Παρόλα αυτά η θητεία του Νίκου Κωστένογλου δεν στέφθηκε από επιτυχία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x