Επικαιρότητα

Ξεκίνησε ο διάλογος για το παράκτιο μέτωπο Φάληρο - Σούνιο

Από την τοπική αυτοδιοίκηση ξεκίνησε τις επαφές για το σχέδιο αστικής ανάπλασης του παράκτιου μετώπου Φάληρο - Σούνιο, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Από την τοπική αυτοδιοίκηση ξεκίνησε τις επαφές για το σχέδιο αστικής ανάπλασης του παράκτιου μετώπου Φάληρο - Σούνιο, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σήμερα, ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, συναντήθηκε με τους Δημάρχους: Μοσχάτου - Ταύρου, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, ακούγοντας τις πρώτες απόψεις τους επί του θέματος, το οποίο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντικό τόσο επειδή θα γίνουν επενδύσεις, όσο και επειδή θα αλλάξει ριζικά η εικόνα της παραθαλλάσιας Αττικής, η οποία κάλλιστα μπορεί να μεταβληθεί σε μιά εξαιρετική ριβιέρα με σεβασμό στο περιβάλλον, που όμοιά της δεν θα υπάρξει στην Ευρώπη.

Στη συνάντηση, τέθηκαν από τον υφυπουργό Ανάπτυξης οι προτεραιότητες και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την οργάνωση, υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου, ενώ οι δήμαρχοι παρουσίασαν αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στα όρια των δήμων τους.

"Σε συνέχεια των προγραμματικών δηλώσεων του Πρωθυπουργού και των πρόσφατων δηλώσεων του από τις Βρυξέλλες, προχωράμε στην υλοποίηση του προγράμματος ανάπτυξης του παράκτιου μετώπου από το Φάληρο έως το Σούνιο. Είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια ισορροπημένης περιαστικής ανάπλασης με στόχο την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες. Το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκεται ήδη στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης και σήμερα συναντηθήκαμε με τους δημάρχους της περιοχής για να ακούσουμε τις δικές τους απόψεις. Φυσικά, ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες θα είναι συνεχής", ανέφερε σε δηλώσεις του ο Νότης Μηταράκης.


Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x