Champions League

Έφτιαξε τον δρόμο του

Το ευρωπαϊκό του μέλλον στα χέρια του κρατάει από χθες ο Ολυμπιακός, ο οποίος κατάφερε να αποδράσει με το «τρίποντο» από την έδρα της Μονπελιέ. Οι Πειραιώτες παρέμειναν ζωντανοί για την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του Champions League και όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά μετά τη νίκη της Σάλκε στην έδρα της Άρσεναλ. Οι Γερμανοί και οι Άγγλοι προβάλουν ως φαβορί, όμως οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν στα εναπομείναντα παιχνίδια του ομίλου. Ανησυχία για Τζεμπούρ.

Το ευρωπαϊκό του μέλλον στα χέρια του κρατάει από χθες ο Ολυμπιακός, ο οποίος κατάφερε να αποδράσει με το «τρίποντο» (2-1) από την έδρα της Μονπελιέ.

Οι Πειραιώτες παρέμειναν ζωντανοί για την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του Champions League και όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά μετά τη νίκη (2-0) της Σάλκε στην έδρα της Άρσεναλ.

Οι Γερμανοί και οι Άγγλοι προβάλουν ως φαβορί, αφού έχουν από επτά και έξι βαθμούς αντίστοιχα, όμως οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν στα εναπομείναντα παιχνίδια του 2ου ομίλου.

Αν δεν τα καταφέρουν να είναι στην πρώτη δυάδα, έχουν πλέον αρκετές πιθανότητες να καταλάβουν την τρίτη θέση και να παίξουν τη νέα χρονιά στο Europa League.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας καλούνται να κάνουν το καθήκον τους στο επόμενο παιχνίδι με την Μονπελιέ μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και να μην πετάξουν το σημαντικό «διπλό» που πήραν μέσα στη Γαλλία.

Μετά τη χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού επί γαλλικού εδάφους ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δείχνει να κερδίζει πόντους. Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε τις κατάλληλες κινήσεις μέσα στο παιχνίδι, ρίχνοντας τον Αμπντούν και τον Μήτρογλου που έγραψαν το τελικό 2-1 στο «Μοσόν».

Ο 38χρονος προπονητής μετράει το «επτά στα επτά» στη Σούπερ Λίγκα, ενώ πλέον η ομάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στον 2ο όμιλο του Champions League.

Αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων έμεινε στην Αθήνα, επικοινώνησε με τη «ερυθρόλευκη» αποστολή για να εκφράσει την ευχαρίστησή του για την διάθεση που έδειξαν οι παίκτες μέχρι το τέλος του αγώνα.

Εκτός από την ικανοποίηση που επικρατεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα για την σπουδαία νίκη μέσα στη Γαλλία, ο μεγάλος άτυχος της χθεσινής αναμέτρησης είναι ο Ραφίκ Τζεμπούρ.

Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου αναφέρουν ότι ο Αλγερινός επιθετικός «κληρονόμησε» μία κάκωση στο δεξί γόνατο από το ματς με την Μονπελιέ. Σήμερα, όμως, θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να εκτιμηθεί το διάστημα της απουσίας του.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να επανέλθουν στην ελληνική πραγματικότητα, αφού την Δευτέρα αντιμετωπίζουν τον Άρη μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Αυτή τη στιγμή οι Πειραιώτες έχουν το νικηφόρο σερί από την αρχή της σεζόν και θα ήθελαν να σπάσουν το απόλυτο ρεκόρ, το οποίο είναι έντεκα νίκες σε ισάριθμα ματς.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα φανεί αν ο Ζαρντίμ θα υπολογίζει στους Σιόβα, Φετφατζίδη και Παπάζογλου για το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο πρώτοι έκαναν αγώνα δρόμου για να προλάβουν να είναι έτοιμοι για το παιχνίδι με την Μονπελιέ, όμως δεν τα κατάφεραν και αυτές τις μέρες έκαναν προπόνηση στου Ρέντη.

Η βαθμολογία

1. Σάλκε 7 (6-3)
2. Άρσεναλ 6 (5-4)
3. Ολυμπιακός 3 (4-6)
4. Μονπελιέ 1 (4-6)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική στις 6 Νοεμβρίου

Ολυμπιακός-Μονπελιέ
Σάλκε-Άρσεναλ

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x