Games

Οι εντυπώσεις μας από το Football Manager 2013. Αξίζει η αγορά του;

«Είναι το καλύτερο simulation sports manager παιχνίδι». «Είναι το πιο ρεαλιστικό manager game». «Είναι αρρώστια και πώρωση». Όλα αυτά έχουν χιλιοειπωθεί σχετικά με το Football Manager και σας διαβεβαιώνουμε πως ήρθε ή ώρα να τα πούμε για ακόμα μια φορά, χωρίς να γινόμαστε βαρετοί ή να επαναλαμβανόμαστε.

«Είναι το καλύτερο simulation sports manager παιχνίδι». «Είναι το πιο ρεαλιστικό manager game». «Είναι αρρώστια και πώρωση». Όλα αυτά έχουν χιλιοειπωθεί σχετικά με το Football Manager και σας διαβεβαιώνουμε πως ήρθε ή ώρα να τα πούμε για ακόμα μια φορά, χωρίς να γινόμαστε βαρετοί ή να επαναλαμβανόμαστε.

Το νέο Football Manager είναι πλέον στα χέρια κάθε επίδοξου gamer-μανατζαρέου και το Enternity.gr σας έχει μία εις βάθος παρουσίαση του ώστε να καταλάβετε από πρώτο χέρι γιατί αυτό το παιχνίδι είναι ένα από τα καλύτερα sports games που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ!

Football Manager Mode. Ή αλλιώς, η απόλυτη manager εμπειρία έγινε ακόμα καλύτερη, για να μην πούμε τέλεια! Ξεκινώντας λοιπόν το εν λόγω mode, έχετε να διαλέξετε την έναρξη ενός νέου career game είτε ενός online game. Αφού επιλέξετε το career game και την ομάδα που να προπονήσετε, μπαίνετε στον ανανεωμένο μαγικό κόσμο του νέου FM.

Τα πάντα σε εικαστικό επίπεδο έχουν αλλάξει με γνώμονα την ευχρηστία και την άνετη πλοήγηση στο μενού χωρίς να χρειάζονται άπειρα clicks. Όπως είχαμε αναφέρει και στην preview παρουσίασή μας πριν δύο εβδομάδες, τα μενού επιλογών έχουν ομαδοποιηθεί και η πρόσβασή σε αυτά γίνεται με ελάχιστα κλικ σε σχέση με το παρελθόν. Μπορεί να μην έχουν αλλάξει οι περισσότερες λειτουργίες και επιλογές, αλλά αυτή η ομαδοποίησή τους κάνει το παιχνίδι απίστευτα εύχρηστο και εύκολο στην πλοήγησή του για τον παίκτη-manager.

Εφόσον επιλέξετε την ομάδα, ξεκινάτε από το tactics ώστε να ορίσετε το στυλ παιχνιδιού της ομάδας, με τον ίδιο τρόπο που κάνατε και στις προηγούμενες εκδόσεις. Η αλλαγές που έχει υποστεί είναι κυρίως εικαστικές, ενώ στο κεντρικό μενού επάνω δεξιά έχει προστεθεί το Interaction μέσω του οποίου ζητάμε είτε Backroom advice είτε team meeting.

Επίσης έχει προστεθεί το team report μέσω του οποίου έχουμε διαθέσιμα στατιστικά της ομάδας, είτε για τα προηγούμενα ματς, είτε για την απόδοση των παικτών σε διάφορους τομείς, είτε για να συγκρίνουμε τα στατιστικά της ομάδας στην πορεία του πρωταθλήματος με τα στατιστικά των αντιπάλων μας.

Το training είναι η κατηγορία που υπέστη τη μεγαλύτερη αλλαγή. Όπως είχαμε αναφέρει, πλέον δεν μας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουμε δικά μας προγράμματα προπόνησης. Αντ’ αυτών υπάρχουν έτοιμα προγράμματα, τα οποία καλούμαστε να αξιοποιήσουμε. Στο κεντρικό μενού εμφανίζεται το training schedule της ομάδας, το οποίο μας δίνει τρεις επιλογές.

Η πρώτη είναι το General Training μέσω του οποίου ορίζουμε τη γενική προπόνηση που θα ακολουθεί η ομάδα για όσο διάστημα θέλουμε εμείς. Δίπλα ακριβώς έχουμε την επιλογή Scheduling, μέσω της οποίας ορίζουμε την ισορροπία μεταξύ της γενικής προπόνησης της ομάδας και της προπόνησης προετοιμασίας για τον αγώνα που ακολουθεί.

Αν η μπάρα είναι στη μέση για παράδειγμα, η ομάδα θα μοιράζει το χρόνο και τις ημέρες προπόνησης, τόσο στο γενικό κομμάτι προετοιμασίας όσο και στη συγκεκριμένη προπόνηση που θέλουμε να ακολουθήσει πριν αντιμετωπίσει τον επόμενο αντίπαλό της. Δίπλα τώρα από το Scheduling έχουμε το Match Training. Εδώ ορίζουμε βάση και των συμβουλών του assistant coach, τον τομέα προπόνησης που θα δώσει βάρος η ομάδα βάση του επόμενου αντιπάλου της.

Αν πρόκειται π.χ. να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα θα επιλέξουμε ίσως το Def. Positioning δίνοντας βάρος στην άμυνα. Αν όμως πρόκειται να αντιμετωπίσει τον Πλατανιά θα ορίσουμε το Att. Movement, ώστε να δώσει βάρος στο επιθετικό της κομμάτι. Καλό θα ήταν πάντως αυτό το κομμάτι να το αφήσετε στον assistant coach να το χειριστεί ώστε να μην έχετε να ασχοληθείτε εσείς με πάρα πολλά.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x