Γενικά

Με κουπιά και με… πανιά

Φιλοξενούμενοι του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και της εκπομπής «Πνίξτε τον φουνταριστό» ήταν ο Βασίλης Πολύμερος και ο Διονύσης Δήμου. Οι δύο άντρες προέρχονται από δύο διαφορετικούς χώρους (Κωπηλασία και ιστιοπλοΐα αντίστοιχα), όμως και οι δύο έχουν προσφέρει επιτυχίες στην Ελλάδα.

Φιλοξενούμενοι του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και της εκπομπής «Πνίξτε τον φουνταριστό» ήταν ο Βασίλης Πολύμερος και ο Διονύσης Δήμου. Οι δύο άντρες προέρχονται από δύο διαφορετικούς χώρους (Κωπηλασία και ιστιοπλοΐα αντίστοιχα), όμως και οι δύο έχουν προσφέρει επιτυχίες στην Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν ο Πολύμερος και ο Δήμου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Πολύμερος: «Μετά το ’04 ήρθαν οι επιτυχίες»

Στις προσπάθειες που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο της κωπηλασίας που έχουν ως αποτέλεσμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2004 αναφέρθηκε ο Βασίλης Πολύμερος. «Είχαμε περισσότερες προσδοκίες στο Λονδίνο», τόνισε το μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας.

Για το κλίμα που επικρατεί στον ΕΝΟΑ

«Ήμουν αθλητής του Βόλου και μετά πήγα στον Ολυμπιακό. Τα τελευταία χρόνια είμαι στον ΕΝΟΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ), λόγω και της γυναίκας μου, της Χρύσας Μπισκιτζή. Το κλίμα είναι πολύ καλό, είναι οικογενειακό και όλα τα τμήματα είναι δεμένα. Για αυτό υπάρχει πρόοδος και για αυτό έχουν σημειωθεί τόσες επιτυχίες».

Για την παρουσία του στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας της Κωπηλασίας

«Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες μου έγινε πρόταση από τον πρόεδρο, Γιάννη Καρρά, να στελεχώσω μία θέση στο ΔΣ. Όπως τους είχα πει “έδωσα και πήρα πολλά από το άθλημα, τώρα είναι η σειρά μου να ανταποδώσω σε αυτό”. Μου ανατέθηκε η ευφορία-ανάπτυξη του αθλήματος για να μπορέσουμε να έχουμε επιτυχίες στο μέλλον. Δεν είμαι προπονητής. Η γυναίκα μου είναι προπονήτρια και όποτε μπορώ, λόγω των δύο παιδιών που έχουμε, πηγαίνω και καλύπτω τη θέση της».

Για τις επιτυχίες της κωπηλασίας

«Σε αυτό το τμήμα του ΕΝΟΑ, πέρα από τη Χρύσα που ήταν αρκετά χρόνια, φέτος ξεπετάχτηκε ένα νέο ταλέντο. Είχε βγει πρώτος στους Νέους, κάτι που είχα κάνει εγώ το 1998. Ο επόμενος είναι ο Σπύρος Γιάνναρος, ο οποίος είναι 20 ετών. Είχε τρέξει στο Βαρέζε, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, και πήρε μαζί με τον Παναγιώτη Μαγδανή το χρυσό μετάλλιο. Μετά το 2004 η κωπηλασία είναι σταθερά με πολλά μετάλλια σε πολλές κατηγορίες Ανδρών, γυναικών, Νέων και σε πολλά τμήματα.

Ωστόσο, για εμάς που ξέραμε τι να περιμένουμε είχαμε περισσότερες προσδοκίες. Η ελληνική κωπηλασία είχε πολύ καλή παρουσία στο Λονδίνο. Πολλά οφείλουμε και στον Τζιάνι Ποστιλιόνε. Το άσχημο για την Αθήνα είναι ότι δεν υπήρχε κωπηλατοδρόμιο. Όλοι πήγαιναν στο Πασαλιμάνι και έκαναν προπονήσεις στη Θάλασσα, αντιμετωπίζοντας βάρκες και ό,τι άλλο πρόβλημα υπάρχει υπό αυτές τις συνθήκες. Δόξα τω Θεώ υπάρχει το κωπηλατοδρόμιο και μπορούμε να κάνουμε καλύτερα την προετοιμασία μας
».

Δήμου: «Δεν έχει έρθει κάποιος νεότερος»

Στα προβλήματα που αντιμετωπίσει το ελληνικό δίδυμο στα 49er αναφέρθηκε ο Διονύσης Δήμου, ο οποίος ήταν μαζί με τον Μιχάλη Πατενιώτη. «Από τότε που ξεκίνησα δεν έχει μπει κάποιος νεώτερος αθλητής σε ηλικία», τόνισε ο 27χρονος ιστιοπλόος.

Για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

«Ήταν δύσκολα τα πράγματα. Είχαμε κάνει μέτρια προετοιμασία και δεν μπορέσαμε να μάθουμε τις συνθήκες που επικρατούν στην Αγγλία. Δεν Είχαν καμία σχέση με εκείνες που έχουμε εδώ στην Ελλάδα. Μαζί με τον Μιχάλη Πατενιώτη προσπαθήσαμε αρκετά να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του στίβου. Είχε αρκετό αέρα και αυτό δεν ήταν το δυνατό μας κομμάτι ως ομάδα που είμαστε. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι πλέον σε αυτό το επίπεδο η παραμικρή λεπτομέρεια μετράει. Το όποιο λάθος δεν συγχωρείται».

Για τα μελλοντικά του σχέδια

«Αυτή τη στιγμή ξεκουράζομαι και σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας. Τον Ιανουάριο θα δούμε τι θα κάνουμε με τον Πατενιώτη».

Για το άθλημα στην Ελλάδα

«Το σκάφος είναι πολύ ακριβό κοστίζει περίπου 20.000 ευρώ. Από τότε που ξεκίνησα δεν έχει μπει κάποιος νεώτερος αθλητής σε ηλικία. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην Ελλάδα και αυτό δυσκολεύει την προετοιμασία μας».

Για τις αλλαγές που υπάρχουν στην ιστιοπλοΐα

«Θέλουν να αλλάξουν τις κατηγορίες και να κάνουν μεικτό το καταμαράν. Για την κατηγορία μου, τα 49er υπάρχουν δύο προμηθευτές, αν πάρω από άλλον θα με βγάλουν άκυρο. Ένα star που θα καταργηθεί στην Ολυμπιάδα κοστίζει 100.000 ευρώ. Όταν καταργείται χάνει την αξία του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x