Χάντμπολ

Στο... χέρι της Εθνικής η πρόκριση

Μπορεί στα «χαρτιά» να μην ήταν το ακλόνητο φαβορί, ωστόσο εντός αγωνιστικού χώρου η Εθνική χάντμπολ των ανδρών έδειξε ότι δεν «μασάει». Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα... έκανε πλάκα στην εθνική Ιταλίας της οποίας επικράτησε 31-25 για τη δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2016 και πήρε σαφές προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση.

Μπορεί στα «χαρτιά» να μην ήταν το ακλόνητο φαβορί, ωστόσο εντός αγωνιστικού χώρου η Εθνική χάντμπολ των ανδρών έδειξε ότι δεν «μασάει».

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα... έκανε πλάκα στην εθνική Ιταλίας της οποίας επικράτησε 31-25 για τη δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2016 και πήρε σαφές προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση.

Η ομάδα του Γιώργου Κρανάκη αν και μέχρι το ημίχρονο ήταν... μαζεμένη στο τέλος έκανε φοβερή αντεπίθεση και νίκησε και με διαφορά. Στο 30’ η Εθνική βρισκόταν πίσω στο σκορ με 17-14, όμως κάπου εκεί όλοι οι διεθνείς «αφυπνίστηκαν» και με ηγέτες τους Παπαδόπουλο και Βασιλάκη που τέλειωσαν το παιχνίδι με 7 και 6 γκολ αντίστοιχα, γύρισαν εντελώς την κατάσταση.

Στο 50’ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 24-24 και εκεί με ένα σερί 7-1 της Ελλάδας, ήρθε η σπουδαία νίκη, έχοντας πλέον το απόλυτο στον όμιλο, με την πρόκριση να περνάει πλέον από τα... χέρια της ελληνικής ομάδας.

Τα δεκάλεπτα: 5-3, 10-8, 17-14 (ημχ.), 20-19, 24-24, 25-31

Ιταλία (Φράνκο Τσιόντσιο): Ντι Μαρτσέλο, Ρέσκα 1, Μαιόνε 4, Ρουμπίνο, Γκαέτα1, Ντι Μάτζιο 1, Σίρσι, Ράντοβτσιτς 2, Βίσκοβιτς 1, Φόβιο, Τζιόνκο, Όπαλιτς, Τούρκοβιτς 4, Αλεσαντρίνι, Σκάταρ 8, Τόκιτς 3.

Ελλάδα(Γιώργος Κρανάκης): Τσιλιμπάρης, Τζιμούρτος, Μπαλωμένος, Μάλλιος, Βασιλάκης 6, Χαλκίδης 2, Σανίκης 8, Αλβανός, Καρυπίδης 5, Γεωργιάδης 2, Παπαδόπουλος 7, Δεληγιάννης, Μεγαλοοικονόμου, Γουργούμης, Μαραγκός 1, Πετρίδης

Μετά το τέλος του αγώνα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Κρανάκης τόνισε: «Είναι ακόμα μεγαλύτερη επιτακτική ανάγκη να συνεχιστεί οι σχεδιασμός και ο προγραμματισμός με την ομοσπονδία. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη νίκη που πέτυχαν. Είχαμε δυο διαφορετικά πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ νωθροί με προβλήματα στην άμυνα. Στο δεύτερο ήμασταν καλοί και μας δόθηκε η ευκαιρία να πετύχουμε εύκολα γκολ στον αιφνιδιασμό».

Από την πλευρά των παικτών, ο Αλέξανδρος Βασιλάκης σχολίασε: «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν απαράδεκτοι στην άμυνα, χωρίς να είναι τόσο κακή η επίθεση. Αργήσαμε να μπούμε στο παιχνίδι. Στο β' μέρος μας βοήθησαν και οι αποκρούσεις του Τσιλιμπάρη. Παίξαμε με μυαλό και πήραμε μια δίκαιη νίκη που δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Η Ιταλία είναι μια καλή ομάδα που πρέπει να τη σεβαστούμε και στο δεύτερο παιχνίδι που θα παίξουμε στην Ελλάδα. Τέλειωσε μόνο το πρώτο ημίχρονο του ομίλου»

Βαθμολογία δεύτερου ομίλου:

1. Ελλάδα 4 74-39
2. Ιταλία 0 25-31
3. Μ. Βρετανία 0 14-43

*Η Ελλάδα έχει ένα ματς περισσότερο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x