Stoiximan Super League

Σαν πραγματική ΑΕΚ

Είναι τελευταία, διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας της αγωνιστικά και οικονομικά, αλλά παραμένει… ΑΕΚ κι αυτό θέλει να αποδείξει απόψε (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) στο ΟΑΚΑ απέναντι στον τυπικά γηπεδούχο Παναθηναϊκό. Το πλάνο του Λίνεν. Βεβαιότητα στη διοίκηση για το deal με Βιντιάδη-Χάρις.

Είναι τελευταία, διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας της αγωνιστικά και οικονομικά, αλλά παραμένει… ΑΕΚ κι αυτό θέλει να αποδείξει απόψε (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) στο ΟΑΚΑ απέναντι στον τυπικά γηπεδούχο Παναθηναϊκό.

Ο Έβαλντ Λίνεν θέλει να δει την αγωνιστική ανάταση που παρουσιάστηκε εσχάτως και συνοδεύτηκε μόλις πριν μια εβδομάδα από την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα να συνεχίζεται και απόψε.

Και μπορεί ο Γερμανός τεχνικός να τονίζει πως πρώτιστο μέλημα είναι η βελτίωση, ωστόσο στα δύο πολύ δύσκολα ματς που ακολουθούν τη νίκη επί του Πλατανιά, απέναντι σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, η ΑΕΚ θα επιδιώξει ΚΑΙ το αποτέλεσμα.

«Σφιχτή» άμυνα, αλλά και απειλητική

Τα πλάνα για το βασικό σχήμα έχουν γίνει σαφή. Ο Έβαλντ Λίνεν ετοιμάζει ένα 4-2-3-1 έχοντας βασικό μέλημα τη διαφύλαξη των μετόπισθεν, δίχως όμως να αμελεί την επίθεση. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κωνσταντόπουλος, Βλάχος και Κοντοές θα καλύπτουν το δεξί κι αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, Γιάγκο και Κουτρουμπής θα είναι τα στόπερ, με τους Φέτση και Κορδέρο ως αμυντικά χαφ, τον Λαγό αριστερά, τον Φούντα δεξιά στη μεσαία γραμμή, τον Γκερέιρο επιτελικό χαφ και μοναδικό προωθημένο τον Φουρτάδο.

Στη 18άδα δεν συμπεριλήφθηκε ο απολύτως υγιής Κατσικοκέρης, που προπονείται κανονικά εδώ και περίπου δύο εβδομάδες. Την αποστολή-που δεν κατέλυσε χθες σε ξενοδοχείο περισσότερο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές παρά για να εξοικονομηθούν χρήματα, αλλά δείπνησε χθες βράδυ κανονικά-συμπληρώνουν οι Αραμπατζής, Μπουγαΐδης, Αρκούδας, Ρίκκα, Κατίδης, Παπαδημητρίου και Παυλής.

Προϊστορία

Με το μέρος του Παναθηναϊκού είναι η προϊστορία των αναμετρήσεων με την ΑΕΚ, με γηπεδούχους τους «πράσινους». Συγκεκριμένα, το «τριφύλλι» μετράει 25 νίκες, 19 ισοπαλίες και 10 φορές η Ένωση πήρε τους τρεις βαθμούς.

Όσον αφορά την περσινή σεζόν, οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί πάλι την ίδια περίοδο (6/11) και ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με σκορ 3-2 των «κιτρινόμαυρων».

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

06/11/11 Παναθηναϊκός-Α.Ε.Κ. 3-2 (16', 29' Λέτο, 53' Κατσουράνης - 62' Μπέλεκ, 89' Λεονάρντο)
12/05/11 Παναθηναϊκός-Α.Ε.Κ. 1-1 (24' (αυτ) Μπλάνκο - 3' Λεονάρντο)
13/02/11 Παναθηναϊκός-Α.Ε.Κ. 3-1 (44' Κατσουράνης, 51' Βύντρα, 75' Σισέ - 58' Σκόκο)
31/01/10 Παναθηναϊκός-Α.Ε.Κ. 1-1 (27΄ Σαλπιγγίδης - 9΄ Σκόκο)
04/01/09 Παναθηναϊκός-Α.Ε.Κ. 0-0
11/11/07 Παναθηναϊκός-Α.Ε.Κ. 2-1 (6' Σαλπιγγίδης, 34' Μάντζιος - 42' Λυμπερόπουλος)

Σίγουροι για το deal

Βεβαιότητα πως η ΠΑΕ ΑΕΚ θα αλλάξει χέρια και θα βγει από το οικονομικό αδιέξοδο παρουσιάζονται στελέχη της διοίκησης, που περιμένουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα την απάντηση του Δημήτρη Βιντιάδη. Η Seymour Pierce έχει στην κατοχή της πλέον όλα τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία και μετά από μία τελική επεξεργασία θα υπάρξει, σύμφωνα με τους ανθρώπους της «Ένωσης», η ανακοίνωση του deal. Αυτή θα γίνει παραμονές του ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό και εκτιμάται πως θα φέρει ικανοποίηση και στον κόσμο για να συρρεύσει μαζικά στο ΟΑΚΑ.

Υπενθυμίζεται πως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ «τρέχει» μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Ο Δημήτρης Βιντιάδης και οι συνεργάτες του φέρονται να καταρτίζουν ένα οργανόγραμμα με αρμοδιότητες που θα έχουν κάποια από τα παλιά και αρκετά νέα πρόσωπα στην ομάδα. Θέση στην ομάδα αναμένεται να πάρει ξανά ο Βασίλης Δημητριάδης, ενώ άγνωστο είναι αν ο Σταύρος Αδαμίδης θα έχει θεσμικό ρόλο ή απλώς θα λειτουργεί ως σύμβουλος του Έλληνα εφοπλιστή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x