Κώστας Νικολακόπουλος

Σα να γύρισε ο Ορμπάιθ, 10 χρόνια νεότερος!

Μας κατηγορείται πολλές φορές εμάς τους δημοσιογράφους για μετά Χριστόν προφήτες. Κι έχετε δίκιο. Αλλά ας πάρω κι εγώ σήμερα την εκδίκησή μου, γιατί σε ανύποπτο χρόνο, στις 18 του Οκτώβρη, δηλαδή πριν ακριβώς 15 ημέρες είχα γράψει σε τούτη την στήλη .

Μας κατηγορείται πολλές φορές εμάς τους δημοσιογράφους για μετά Χριστόν προφήτες. Κι έχετε δίκιο. Αλλά ας πάρω κι εγώ σήμερα την εκδίκησή μου, γιατί σε ανύποπτο χρόνο, στις 18 του Οκτώβρη, δηλαδή πριν ακριβώς 15 ημέρες είχα γράψει σε τούτη την στήλη κάποια πράγματα για τον Φέισα.

Τέλος πάντων, η ουσία είναι άλλη: ότι το παιδί αυτό έδειξε αυτό που λέμε κλάση παίζοντας χθες με τον ΟΦΗ, για πρώτη ουσιαστικά φορά στο φετινό πρωτάθλημα (είχε παίξει αυτά τα έξι λεπτά ως αλλαγή στα Γιάννινα).

Ο Σέρβος διεθνής πρόλαβε μέσα σε 90 λεπτά να κάνει πράγματα, που ούτε κατά διάνοια τα είχαμε δει φέτος από τους συμπαίκτες του, που έπαιζαν στη θέση του αμυντικού μέσου. Προσέξτε, όχι ότι δεν έχει κάνει καλή δουλειά ο Μοντέστο, ο οποίος μάλιστα έχει παίξει σε πολύ δυσκολότερα παιχνίδια από το χθεσινό-ακόμη κι ο Σιόβας, που επίσης έχει παίξει σε πιο δύσκολα (βλέπε Άρσεναλ κι Αστέρα Τρίπολης).

Όμως, είναι διαφορετικοί παίκτες. Καλοί στο αμυντικό κομμάτι, καθότι καθαρά αμυντικογενείς κι οι δύο (άλλωστε ο Σιόβας σέντερ μπακ είναι κι ο Μοντέστο το ίδιο, αλλά και δεξί μπακ). Καλοί και στις στημένες φάσεις, αφού είναι δυνατά και ψηλά κορμιά. Όμως, εντελώς άλλο στιλ από το Σέρβο.

Ο Φέισα έτσι όπως έπαιξε χθες, μας έδωσε την ψευδαίσθηση ότι είχε γυρίσει στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού ο… Ορμπάιθ και μάλιστα δέκα χρόνια νεότερος-άλλωστε, τόσα χρόνια είναι η διαφορά τους… Αμυντικός μέσος, δηλαδή, που όχι απλά κόβει, αλλά και ξεκινάει το παιχνίδι.

Μακάρι ο Σέρβος να συνεχίσει έτσι και στα πιο δύσκολα. Διότι, ένα ματς με τον ΟΦΗ, δεν μπορεί να αποτελεί ασφαλές κριτήριο. Ένα καλό δείγμα, όμως, μπορεί να αποτελεί…

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x