Stoiximan Super League

Ο… Θεός μαζί του!

Αν και νωρίς, Ξάνθη και Λεβαδειακός έπαιζαν στα Πηγάδια το δικό τους «τελικό». H ομάδα του Νίκου Κωστένογλου κατάφερε σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι να πάρει τους τρεις βαθμούς επικρατώντας 1-0 των Βοιωτών για την ένατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας με «χρυσό» σκόρερ τον Ονουάτσι στο 73’. Σημαντική… ανάσα για τους ακρίτες, που απομακρύνονται από τις τελευταίες θέσεις, ενώ από την άλλη συνεχίζεται ο προβληματισμός και ο… πάτος για τους Βοιωτούς του Γιώργου Παράσχου.

Αν και νωρίς, Ξάνθη και Λεβαδειακός έπαιζαν στα Πηγάδια το δικό τους «τελικό».

H ομάδα του Νίκου Κωστένογλου κατάφερε σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι να πάρει τους τρεις βαθμούς επικρατώντας 1-0 των Βοιωτών για την ένατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας με «χρυσό» σκόρερ τον Ονουάτσι στο 73’.

Σημαντική… ανάσα για τους ακρίτες, που απομακρύνονται από τις τελευταίες θέσεις, ενώ από την άλλη συνεχίζεται ο προβληματισμός και ο… πάτος για τους Βοιωτούς του Γιώργου Παράσχου.



Φάσεις για... κανένα λόγο

Η Ξάνθη μπήκε με σχετικά περισσότερη διάθεση να παίξει επιθετικά και να πιέσει για κάποιο γκολ. Ωστόσο, ο Παράσχος είχε παρατάξει πολύ «δεμένη» την ομάδα του πίσω. Πολύ φλύαρη η κατοχή των γηπεδούχων και όσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότερα μέτρα κέρδιζαν οι Βοιωτοί. Ο κόουτς των φιλοξενούμενων προσπαθούσε να βρει λύσεις επιθετικά, αλλάζοντας συνεχώς στον Πόι πλευρές. Από την άλλη, οι Βασιλακάκης και Μαρσελίνιο «πάλευαν» για κάτι καλό.

Και ενώ φάσεις δεν είχαμε, είχαμε αναγκαστικές αλλαγές, με τους Γούτα και Ακόστα να αποχωρούν τραυματίες και να αντικαθίστανται από τους Κομεσίδη και Ροτζέριο αντίστοιχα. Φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν… άγνωστη λέξη, με μοναδική απόπειρα απειλής τα δύο σουτ των Βοιωτών με τους Ζησόπουλο και Βασιλείου, όμως το πρώτο έφυγε άουτ, ενώ το δεύτερο κατέληξε στην «αγκαλιά» του Λοντίγκιν.

Μας... ξύπνησαν τρία λεπτά

Το δεύτερο ημίχρονο κινήθηκε εκ νέου στη… μετριότητα του πρώτου. Αυτή τη φορά δεν είχαμε ούτε καν κάποια σουτ εκτός περιοχής, με τον Λεβαδειακό απλώς να έχει κατοχή και να είναι πιο «ανεβασμένος» σε σχέση με το πρώτο μέρος. Και ενώ δεν υπήρχε… καπνός, μπήκε «φωτιά». Ο Μάνταλος έκανε την κάθετη στον Ονουάτσι, με τον τελευταίο να πιάνει σουτ στην κλειστή γωνία του Κυριακίδη και αφού πρώτα χτύπησε στο δοκάρι, μετά πήγε στην πλάτη του τερματοφύλακα του Λεβαδειακού και κατέληξε στα δίχτυα… λύνοντας το γόρδιο δεσμό.

Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική ευκαιρία, καθώς η… βολίδα του Μεντί σταμάτησε στο δοκάρι και το σκορ παρέμεινε υπέρ των ακρίτων. Στα τελευταία λεπτά αύξησαν την πίεσή τους οι Βοιωτοί, όμως δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι με το τελικό 1-0 υπέρ της Ξάνθης να παραμένει. Έτσι η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου ανέβηκε στους 9 βαθμούς και άφησε… αρκετούς από κάτω της, την ώρα που το σύνολο του Γιώργου Παράσχου δείχνει ανήμπορο να αντιδράσει.







Ξάνθη (Νίκος Κωστένογλου): Λόντιγκιν, Μπαξεβανίδης, Γούτας (19’ Κομεσίδης), Βάλλας, Καζούμπα, Μαρσελίνιο, Μαρίν (63’ Μάνταλος), Μαρκόφσκι, Φλίσκας (46’ Ονουάτσι), Βασιλακάκης, Ντάνι

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Ράνος, Γκατσολάρι, Πλατέλλας

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μεντί, Ακόστα (40’ Ροτζέριο), Μουλόπουλος, Χοσέμι, Μαχαίρας, Κόρμπος, Πόι, Βασιλείου, Ζησόπουλος, Γεωργίου

Στον πάγκο: Κασμερίδης, Νικολακάκης, Μίλιεβιτς, Λισγάρας, Μπουντόπουλος, Πινέιρο


Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x