Ελλάδα

Αυτός δεν είναι Παναθηναϊκός…

Την ήττα από την Φενέρμπαχτσε για την Ευρωλίγκα την «καταπίνεις»! Όμως, να είσαι Παναθηναϊκός και να χάνεις από τον Ίκαρο δια χειρός του πρώην «πράσινου» Κυρίτση με σκορ 72-68 δεν… χωνεύεται! Με μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα και «μπλακ άουτ» διαρκείας στην επίθεση, έμεινε με δύο νίκες σε τέσσερα ματς και βλέπει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια να απομακρύνεται πολύ.

Την ήττα από την Φενέρμπαχτσε για την Ευρωλίγκα την «καταπίνεις»!

Όμως, να είσαι Παναθηναϊκός και να χάνεις από τον Ίκαρο δια χειρός του πρώην «πράσινου» Κυρίτση με σκορ 72-68 δεν… χωνεύεται!

Το «τριφύλλι» δεν θύμισε σε τίποτα την εικόνα της ομάδας που για χρόνια «καθάριζε» τα εντός συνόρων ματς για πλάκα. Με μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα και «μπλακ άουτ» διαρκείας στην επίθεση, έμεινε με δύο νίκες σε τέσσερα ματς και βλέπει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια να απομακρύνεται πολύ.

Ο προπονητής των θριαμβευτών, Δημήτρης Πρίφτης ήταν ο ίδιος που πέρυσι στον πάγκο της Καβάλας είχε ρίξει και πάλι στο... καναβάτσο τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας.

Εξαιρετικά άστοχοι οι "πράσινοι" στις ελεύθερες βολές, έχοντας 10/23 και ποσοστό 43%. Μια από τα ίδια και στα δίποντα, με τον Παναθηναϊκό να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 43% ευστοχία, φτάνοντας στην ήττα αν και προηγήθηκε και με 16 στο τρίτο δεκάλεπτο.

Εκτός 12αδας ήταν ο Χίλτον Άρμστρονγκ, τη θέση του οποίου πήρε ο Γάιος Σκορδίλης, με τον Πεδουλάκη να στέλνει ξεκάθαρα μήνυμα στον Αμερικανό σέντερ.

Το ματς:

Τρίποντα και... Κίτσεν τον οδηγούσαν

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ξεκίνησε με πεντάδα τους Διαμαντίδη, Κίτσεν, Μπράμος, Πάνκο και Σχορτσανίτη. Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικά εύστοχοι από τα 6,75 και με 4/4 πήραν πολύ νωρίς προβάδισμα με 16-2(!) στο 4’, με τον Κίτσεν να αρπάζει από τα… μαλλιά την ευκαιρία, έχοντας τους 7 πόντους της ομάδας του. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε πολύ καλή άμυνα στην αρχή, συνέχισε στην επίθεση να βρίσκει λύσεις, κυρίως από την περιφέρεια και το δεκάλεπτο έκλεισε με το 23-11 υπέρ του.

Ζόρια, αλλά έμεινε η διαφορά

Στη δεύτερη περίοδο, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, με το σκορ στο 14’ να είναι 33-23 υπέρ των «πράσινων», ωστόσο οι Σμίτσακ και Κυρίτσης μείωσαν τη διαφορά στο -5, 29-34 και έβαλαν εκ νέου… ζόρια στο «τριφύλλι». Ο «Άρτζι» πέρασε στο παιχνίδι και πάλι τους Διαμαντίδη και Σχορτσανίτη (είχε από νωρίς δύο φάουλ) και η διαφορά αποκαταστάθηκε, με σερί 8-1 για το 42-30 του ημιχρόνου.

Έγινε... ντέρμπι

Στο δεύτερο μέρος ο Πεδουλάκης ξεκίνησε τον αγώνα με τους Διαμαντίδης, Μπράμος, Ματσιούλις, Πάνκο και Λάσμε και πολύ γρήγορα η διαφορά έφτασε στο +16 για τον Παναθηναϊκό (46-30) με τους πρώτους τέσσερις πόντους του Λιθουανού. Οι Γκίμπσον, Φαγιέ και Κυρίτσης προσπαθούσαν μόνοι τους επιθετικά και όχι μόνο αυτό αλλά με σερί 16-4 έκαναν το παιχνίδι… ντέρμπι, 46-50, με τον Παναθηναϊκό να έχει «κολλήσει», όντας άστοχος κυρίως στα δίποντα.

Τον... σκότωσε ο Κυρίτσης

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, μόνο με άνεση δεν ξεκίνησε για τον Παναθηναϊκό, όντας μόλις 4 πόντους μπροστά (52-48). Ο Ίκαρος δεν εγκατέλειπε τη «μάχη», με τους Κυρίτση και Βρκιτς να… σφίγγουν τον κλοιό φέρνοντας στο ματς στα ίσα με 58-58 στο 35’. Στο 38’ οι γηπεδούχοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με το τρίποντο του Γκίμπσον, 66-65! Ο Λάσμε έδωσε εκ νέου προβάδισμα με έναν στο «τριφύλλι», όμως ο «Σόφο» αστόχησε σε ακόμα δύο βολές και το παιχνίδι βρισκόταν σε… τεντωμένο σχοινί στο τελευταίο λεπτό του. Ο Κυρίτσης έκανε το 68-67 20’’ πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι, με την κατοχή στον Παναθηναϊκό. Ο Διαμαντίδης ήταν εκνευρισμένος, υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ και ουσιαστικά τα… όνειρα για επιστροφή χάθηκαν. Ο Κυρίτσης και πάλι έκανε το 70-67, ο «Μήτσος» αστόχησε στην πρώτη βολή και ο Φαγιέ έκανε το τελικό 72-68, που έφερε την ήττα «σοκ» για τον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 11-23, 30-42, 48-52, 72-68

Ίκαρος Καλλιθέας (Δημήτρης Πρίφτης): Κυρίτσης 19, Βρκιτς 16, Γουάιτ 2, Φαγέ 12, Γκίμπσον 15, Σίμτσακ 8, Αγαδάκος, Λαρεντζάκης, Στέβοβιτς, Γιαννακίδης, Οικονομόπουλος

Παναθηναϊκός (Αργύρης Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 5, Μπράμος 10, Πάνκο 9, Λάσμε 7, Ματσιούλις 6, Ούκιτς 8, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 7, Κίτσεν 9, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 3, Σκορδίλης 2


Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x