Champions League

Ο δικός της... Μωυσής

Σε ηγέτη της Τσέλσι εξελίχθηκε, έτσι όπως κύλησε ο αγώνας με την Σαχτάρ ο Βίκτορ Μόουζες. Ο Νιγηριανός έκανε το 3-2 στην τελευταία φάση του παιχνιδιού και έσωσε από του...Χάρου τα δόντια την περσινή κάτοχο του τροπαίου! Η Γιουβέντους επικράτησε 4-0 της Νόρτζελαντ στο άλλο ματς του 5ου ομίλου, στο οποίο αναμένεται πλέον να γίνει χαμός για τις δύο θέσεις που οδηγούν στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Δείτε αναλυτικά τι έγινε…

Σε ηγέτη της Τσέλσι εξελίχθηκε, έτσι όπως κύλησε ο αγώνας με την Σαχτάρ ο Βίκτορ Μόουζες.

Ο Νιγηριανός έκανε το 3-2 στην τελευταία φάση του παιχνιδιού και έσωσε από του...Χάρου τα δόντια την περσινή κάτοχο του τροπαίου!

Η Γιουβέντους επικράτησε 4-0 της Νόρτζελαντ στο άλλο ματς του 5ου ομίλου, στο οποίο αναμένεται πλέον να γίνει χαμός για τις δύο θέσεις που οδηγούν στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δείτε αναλυτικά τι έγινε…

Τσέλσι-Σαχτάρ 3-2
(6’ Τόρες, 40’ Όσκαρ, 94’ Μόουζες – 9’, 47’ Γουίλιαν)

Η Τσέλσι μπήκε πολύ δυνατά και πίεσε από την αρχή. Και με το πρέσινγκ που εφάρμοσε πέτυχε και το πρώτο γκολ, πολύ νωρίς στο 6’. Ο Τόρες κυνήγησε την μπάλα μέχρι αυτή να φτάσει στον Πιάτοφ με τον τερματοφύλακα της Σαχτάρ να διώχνει πάνω στον Ισπανό και το 1-0 για τους Άγγλους να είναι γεγονός. Οι Ουκρανοί απάντησαν άμεσα αφού ο Γουίλιαν από κοντά, στο 9’ πλάσαρε σωστά ισοφαρίζοντας σε 1-1. Το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο πήρε «άγρια» τροπή με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο εστίες.

Σιγά-σιγά η Τσέλσι πήρε τον έλεγχο και στο 40’ ο Όσκαρ με γκολ για… Όσκαρ από τα 35 μέτρα, έκανε το 2-1, εκμεταλλευόμενος ιδανικά το κακό διώξιμο του Πιάτοφ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Σαχτάρ βγήκε για να τα παίξει όλα για όλα και κατάφερε να σκοράρει γρήγορα-γρήγορα. Με έναν εκπληκτικό συνδυασμό που είχε τελικό αποδέκτη και πάλι τον Γουίλιαν, οι Ουκρανοί στο 47’ έκαναν το 2-2! Από εκεί και πέρα; Ροντέο το ματς! Πάνω-κάτω η μπάλα. Η Τσέλσι πίεζε, η Σαχτάρ έχανε ευκαιρίες στην αντεπίθεση κ.ο.κ. Αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Μάτα εκτέλεσε κόρνερ, ο Μόουζες πετάχτηκε και με κεφαλιά από την μικρή περιοχή έκανε το τελικό 3-2 στο 94’!

Ενδεκάδες:

Τσέλσι(Ντι Ματέο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίς, Κέιχιλ, Μπερτάντ, Ραμίρες, Όσκαρ(79'Μόουζες), Μίκελ, Αζάρ, Τόρες(90'Στάριτζ), Μάτα

Σαχτάρ(Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Κούτσερ, Ρατ, Ρακίτσκι, Χουμπσμαν, Φερναρντίνιο, Γουίλιαμ, Τειξέιρα(78'Ιλσίνιο), Σρνα, Αντριάνο, Μκιταριάν

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Γιουβέντους-Νόρτζελαντ 4-0
(6’ Μαρκίζιο, 23’ Βιντάλ, 37’ Τζιοβίνκο, 75’ Κουαλιαρέλα)

Η Γιουβέντους έδειξε από πολύ νωρίς τα δόντια της. Ο Μαρκίζιο στο 6’ με πλασέ από την μικρή περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χάνσεν και έκανε το 1-0, διώχνοντας το όποιο άγχος υπήρχε από την «Μεγάλη Κυρία». Και στο 23’, ο Βιντάλ κυνήγησε μια χαμένη μπάλα και με τάκλιν έκανε το 2-0 «κλειδώνοντας» την νίκη οριστικά. Οι Ιταλοί δεν έκατσαν, και ο Τζιοβίνκο στο 37’ έβαλε ένα εκπληκτικό γκολ με μακρινό πλασέ στην απέναντι γωνία του Χάνσεν κάνοντας το 3-0. Στο δεύτερο ημίχρονο οι… μηχανές έσβησαν αλλά ο Κουαλιαρέλα, έτσι για το καλό, στο 75’ έκανε έβαλε ακόμη ένα και έκανε το 4-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Ενδεκάδες:

Γιουβέντους(Κόντε): Μπουφόν, Κιελίνι(69'Λούσιο), Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Μαρκίζιο, Πίρλο, Ασαμόα, Βιντάλ(53'Πογκμπά), Ίσλα, Τζιοβίνκο(61'Κουαλιαρέλα), Μάτρι

Νόρτζελαντ(Χιούλμοντ): Χάνσεν, Οκόρε, Μτίλιγκα, Παρκχουρστ, Ρούνιε, Άντου(46'Κρίστιανσεν), Στόκχολμ, Λόρεντζεν, Μπέκμαν(73' Νόρντστραντ), Γιον, Λάουντρουπ(46'Κρίστενσεν)

Βαθμολογία (σε 4 παιχνίδια)

1) Σαχτάρ Ντόνετσκ 7 (7-5)
2) Τσέλσι 7 (10-6)
3) Γιουβέντους 6 (8-4)
4) Νόρτζελαντ 1 (1-11)

Η επόμενη αγωνιστική

Νόρτζελαντ-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Γιουβέντους-Τσέλσι

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x