Επικαιρότητα

Με 153 ΝΑΙ πέρασαν τα μέτρα

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε στη Βουλή η ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου για τα νέα μέτρα. Με 153 ΝΑΙ αποτελεί πλέον νόμο του κράτους. Μία διαρροή από τη Νέα Δημοκρατία, έξι από το ΠΑΣΟΚ. Διαγράφηκαν οι βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν από τη γραμμή των κομμάτων τους. «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε στη Βουλή η ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου για τα νέα μέτρα. Με 153 ΝΑΙ αποτελεί πλέον νόμο του κράτους.

Μία διαρροή από τη Νέα Δημοκρατία, έξι από το ΠΑΣΟΚ.

Από τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής, κ. Κασσαπίδης ψήφισε παρών και τέθηκε με εντολή Σαμαρά εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Σκανδαλίδης ήταν απών, όχι ψήφισαν οι Κασσής και Παραστατίδης και παρών οι Μπόλαρης και Γκερέκου.

Όλοι τους τέθηκαν αυτομάτως εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της Κυβέρνησης το ποσοστό που αναμενόταν να κινηθεί από 155 έως 157 ΝΑΙ. Το πολυνομοσχέδιο έλαβε 18 παρών, ένας ήταν απών και τα όχι ήταν 128 από τους 299 βουλευτές.

Παρών, ψήφισαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ εκτός από δύο βουλευτές που ψήφισαν ΟΧΙ.

Χαρούμενος που έγινε το πρώτο βήμα δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την έξοδο του από τη Βουλή αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων.

«Κάνουμε το βήμα προς την ανάκαμψη. Ήταν προϋπόθεση αυτό το βήμα. Το επόμενο βήμα είναι ο προϋπολογισμός. Από τη Δευτέρα και μετά αρχίζει η δουλειά. Μετά τη Δευτέρα έχω στόχο να δώσουμε το δικαίωμα της ανάπτυξης στον ελληνικό λαό. Με πολλή δουλειά, συντονισμένη δράση, αποκρατικοποιήσεις που είναι αναγκαίες και γενικά με κινήσεις που θα δώσουν προς τα μέσα την αλλαγή της ψυχολογίας και προς τα έξω την εικόνα ότι αλλάζουμε σελίδα».

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά την έξοδο του από τη Βουλή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x