Κώστας Νικολακόπουλος

Η καταστροφή του Ολυμπιακού!

Αυτό το οποίο υποστήριζα από πέρσι, αυτό υποστηρίζω και φέτος. Άλλωστε, δυστυχώς οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν, μέσα από τα αποτελέσματα. Η καταστροφή του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι το πρώτο παιχνίδι. Πέρσι η ήττα εντός έδρας από τη Μαρσέϊγ και φέτος η ήττα πάλι εντός έδρας από τη Σάλκε.

Αυτό το οποίο υποστήριζα από πέρσι, αυτό υποστηρίζω και φέτος. Άλλωστε, δυστυχώς οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν, μέσα από τα αποτελέσματα. Η καταστροφή του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι το πρώτο παιχνίδι. Πέρσι η ήττα εντός έδρας από τη Μαρσέϊγ και φέτος η ήττα πάλι εντός έδρας από τη Σάλκε.

Ο Ολυμπιακός πέρσι δεν πήγε στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, όχι τόσο από το, ας το πούμε απλά έτσι περίεργο, αποτέλεσμα στο Ντόρτμουντ-Μαρσέϊγ 2-3 (από 2-0), όσο από το Ολυμπιακός-Μαρσέϊγ 0-1. Μία ισοπαλία να είχε φέρει σε εκείνο το ματς ο Ολυμπιακός θα είχε τερματίσει 2ος στον όμιλο με 10 πόντους, ενώ οι Γάλλοι θα ήταν τρίτοι με 8 πόντους…

Αλλά και φέτος σκεφθείτε πως θα ήταν η βαθμολογία εάν έστω έμενε το 1-1 στο Ολυμπιακός-Σάλκε. Ο Ολυμπιακός θα είχε 7 πόντους και θα ισοβαθμούσε αυτή την στιγμή στην πρώτη θέση με την Άρσεναλ, ενώ οι Γερμανοί θα ήταν αυτοί στην τρίτη θέση με 6 πόντους…

Πως, όμως, θα μπορούσε να είχε αποφύγει ο Ολυμπιακός αυτή την καταστροφή; Διότι, ο σύλλογος μένοντας εκτός των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ έχει τεράστια ζημιά. Πρώτον οικονομική, αφού χάνει πάνω από πέντε εκ. Ευρώ και δεύτερον ζημιά σε πρεστίζ, αφού άλλο είναι να είσαι σχεδόν κάθε χρόνο στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ (κι ο Ολυμπιακός ήταν στους 16 και στις δύο προηγούμενες συμμετοχές του από αυτής της διετίας) κι άλλο να είσαι 3ος και χαμένος έστω στις λεπτομέρειες.

Η γνώμη μου είναι πάγια: πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Πρέπει ο Ολυμπιακός μέσα στο Μάϊο να δίνει παιχνίδια και δη σοβαρά κι όχι όπως αυτά που προβλέπεται πως θα δίνει του χρόνου με την αναδιάρθρωση και τις 18 ομάδες στην Α΄ κατηγορία.

Οκέϊ, κάτι είναι κι αυτό, γιατί τουλάχιστον θα γίνονται περισσότερα παιχνίδια και θα σταματήσει το ανέκδοτο ο Ολυμπιακός να μένει τέσσερις ολόκληρους μήνες χωρίς επίσημα παιχνίδια!!! Από τέλος Απριλίου που τελειώνει εδώ και χρόνια η σεζόν για τον όποιο πρωταθλητή, που είναι μόνιμος στην Ελλάδα λόγω της ανωτερότητας του Ολυμπιακού, μέχρι τέλη Αυγούστου που αρχίζει το επόμενο πρωτάθλημα.

Όμως, και πάλι η πρόοδος είναι πολύ μικρή. Ο Ολυμπιακός πρέπει να μπαίνει κάθε σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ πολύ πιο έτοιμος απ΄ ότι μπαίνει ειδικά τα τελευταία χρόνια. Ώστε πολύ απλά να είναι πιο ανταγωνιστικός στην Ευρώπη. Είναι τυχαίο ότι και πέρσι και φέτος ξεκίνησε με πολύ μέτριες εμφανίσεις και στη συνέχεια ολοένα και ανέβαινε;

Η άποψή μου δεν αλλάζει: το ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Να έχει 12 η, μάξιμουμ 14 ομάδες, που θα παίζουν τρεις γύρους. Άρα, 33 η, 39 αγωνιστικές. Αλλά να είναι πιο δυνατές σε σχέση με αυτές που ήταν και που είναι. Να βλέπουμε πιο πολλά μεγάλα παιχνίδια, πιο πολλά ντέρμπι.

Κι ακόμη καλύτερα; Στο τέλος του πρωταθλήματος των 12 η, των 14 ομάδων (με 22 η, 26 αγωνιστικές, κανονικά σε δύο γύρους), να συνεχίζουμε με πλέϊ οφς. Οι μισές ομάδες να ανταγωνίζονται για το πρωτάθλημα κι οι άλλες μισές για τη σωτηρία. Σύνολο, 32 η, 38 αγωνιστικές. Και να μπαίνουν στα πλέϊ οφς με τους βαθμούς που θα έχουν συγκεντρώσει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ώστε να μη χάνονται οι κόποι των ομάδων, ούτε να υπάρχουν οι βλακείες του τύπου να συνεχίζουν οι ομάδες στα πλέϊ οφς με διαιρεμένους στα δύο τους βαθμούς τους.

Δεν θα ήταν αυτό ένα καλύτερο πρωτάθλημα; Να ξεκινάει μέσα Αυγούστου και να τελειώνει τέλη Μαϊου; Με το ένα ντέρμπι να διαδέχεται το άλλο; Και δε θα ήταν καλύτερα και για τον Ολυμπιακό, τον πιο σημαντικό εκπρόσωπό μας στα Κύπελλα Ευρώπης;…

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x