Europa League

Βήμα… πρόκρισης για Φενέρ

Θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» για να μείνει εκτός συνέχειας Europa League η Φενέρμπαχτσε μετά τη νίκη της στη Τουρκία με σκορ 2-0 επί της ΑΕΛ για τη τέταρτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου. Η Γκλάντμπαχ «έκλεψε» το βαθμό της ισοπαλίας στη Γαλλία κόντρα στη Μαρσέιγ, με το τελικό 2-2 να διαμορφώνεται στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και πλέον οι Γερμανοί παραμένουν «ζωντανοί» στο κυνήγι της δεύτερης θέσης.

Θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» για να μείνει εκτός συνέχειας Europa League η Φενέρμπαχτσε μετά τη νίκη της στη Τουρκία με σκορ 2-0 επί της ΑΕΛ για τη τέταρτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου.

Στο άλλο ματς του γκρουπ, η Γκλάντμπαχ «έκλεψε» το βαθμό της ισοπαλίας στη Γαλλία κόντρα στη Μαρσέιγ, με το τελικό 2-2 να διαμορφώνεται στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και πλέον οι Γερμανοί παραμένουν «ζωντανοί» στο κυνήγι της δεύτερης θέσης.

Από την άλλη, η Φενέρ με 10 βαθμούς είναι το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει αν όχι την πρωτιά, τουλάχιστον την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Φενέρμπαχτσε-ΑΕΛ 2-0

Εξ’ αρχής οι γηπεδούχοι ήταν το φαβορί. Και το απέδειξαν από την αρχή μέσα στο γήπεδο. Ο Κάουτ μόλις στο 11’ έκανε το 1-0 για τη Φενέρ και ουσιαστικά έβαλε σε… τροχιά νίκης την ομάδα του. Ο επιθετικός μονόλογος των Τούρκων συνεχιζόταν και πριν καν κλείσει το ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 41’ ο Σο έκανε το 2-0. Οι πρωταθλητές Κύπρου δεν μπορούσαν να φέρουν αντίσταση και από την αστοχία της Φενέρμπαχτσε γλίτωσαν περισσότερα γκολ. Πιο χαρακτηριστική η φάση στο 82’, όπου οι Τούρκοι είχαν διπλό… δοκάρι, ωστόσο η διαφορά των δύο γκολ δεν άλλαξε με το τελικό 2-0 να παραμένει που τους βάζει σε… πλώρη πρόκρισης, καθώς θα πρέπει να «αυτοκτονήσει». Από την άλλη, οι Κύπριοι διατηρούν μόνο μαθηματικές ελπίδες για να περάσει στην επόμενη φάση.

Μαρσέιγ-Γκλάντμπαχ 2-2

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους Γερμανούς. Στο 20’ ο Χάκεν έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους και έβαλε δύσκολα στους Μασσαλούς. Οι Γάλλοι ανέβασαν στροφές, άρχισαν να πιέζουν για να ισοφαρίζουν και μπορεί να μην το κατάφεραν μέχρι το ημίχρονο, ωστόσο στη συνέχεια ήρθε η δικαίωση. Τρομερή απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μπάρτον στο 54’ και η Μαρσέιγ ισοφάρισε σε 1-1. Και δεν έφτανε αυτό, αλλά στο 67’ ο Τζόρνταν Αγιού έκανε την ανατροπή με πολύ ωραία ενέργεια και το 2-1 για τους γηπεδούχους. Και ενώ φαινόταν ότι οι Γάλλοι θα πάρουν τους τρεις βαθμούς, τελικά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αράνγκο για την Γκλάντμπαχ έκανε το 2-2 που τους έβαλε και πάλι στο… κόλπο της πρόκρισης.

Η επόμενη (5η) αγωνιστική:

22 Νοεμβρίου: Γκλάντμπαχ – ΑΕΛ
Μαρσέιγ – Φενέρμπαχτσε

Βαθμολογία τρίτου ομίλου:

1. Φενέρμπαχτσε 10
2. Μαρσέιγ 5
3. Γκλάντμπαχ 5
4. ΑΕΛ 1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x