Europa League

Δεν είχε την… αύρα της Κυπελλούχου

Η πρώτη φετινή ήττα της Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ευρώπη είναι γεγονός. Οι κάτοχοι του Europa League δεν τα κατάφεραν στην έδρα της Ακαντέμικα, από την οποία ηττήθηκαν 2-0, ωστόσο παραμένουν στην κορυφή με 9 βαθμούς και η πρόκριση είναι σχεδόν… δεδομένη. Στο άλλο παιχνίδι του δεύτερου ομίλου, η Βικτόρια Πλζεν «σκόρπισε» 4-0 την Χάποελ Τελ-α-βίβ και ανέβηκε παρέα με τους «ροχιμπλάνκος» στην κορυφή με 9 βαθμούς.

Η πρώτη φετινή ήττα της Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ευρώπη είναι γεγονός.

Οι κάτοχοι του Europa League δεν τα κατάφεραν στην έδρα της Ακαντέμικα, από την οποία ηττήθηκαν 2-0, ωστόσο παραμένουν στην κορυφή με 9 βαθμούς και η πρόκριση είναι σχεδόν… δεδομένη.

Στο άλλο παιχνίδι του δεύτερου ομίλου, η Βικτόρια Πλζεν «σκόρπισε» 4-0 την Χάποελ Τελ-α-βίβ και ανέβηκε παρέα με τους «ροχιμπλάνκος» στην κορυφή με 9 βαθμούς.

Μίνι… θαύμα χρειάζονται οι Πορτογάλοι, προκειμένου να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ακαντέμικα-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0

Ο Φαλκάο δεν αγωνίστηκε. Η πρόκριση είναι ολίγον τι δεδομένη και προφανώς ο Ντιέγκο Σιμεόνε αποφάσισε να ξεκουράσει το… πολυβόλο του. Και το «πλήρωσαν» οι Ισπανοί, χωρίς ωστόσο να κοστίζει. Ο Εντουάρδο ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ των Πορτογάλων για τη νίκη με το τελικό 2-0 κόντρα στην κάτοχο του τροπαίου, Ατλέτικο. Στο 28’ έκανε το 1-0, για να έρθει και πάλι με εκτέλεση πέναλτι στο 70’΄να κάνει το τελικό 2-0. Βέβαια, αυτό ουσιαστικά δίνει μαθηματικές ελπίδες στους νικητές για να πάρουν το ένα από τα δύο εισιτήρια για την επόμενη φάση του Europa League, καθώς χρειάζεται μίνι… θαύμα για να καλύψει το «χάντικαπ» των 5 πόντων.

Βικτόρια Πλζεν-Χάποελ Τελ –Αβίβ 4-0

Ήταν το μεγάλο φαβορί και από νωρίς οι Τσέχοι ήθελαν να επιβεβαιώσουν το τίτλο τους. Στο 23’ ο Κολάρ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους, με τον Στίπεκ στο 40’ να δίνει… αέρα δύο γκολ. Ο επιθετικός μονόλογος δεν σταμάτησε εκεί για την Πλζεν, με τον Κόλαρ και πάλι στο 76’ να κάνει το 3-0. Το τελικό 4-0 σημείωσε ο Μπάκος στο 84’, με τους Τσέχους να παίρνουν ευρεία νίκη που τους ανέβασε στην κορυφή «παρέα» με την Ατλέτικο Μαδρίτης και η πρόκριση φαντάζει πιο κοντά από ποτέ.

Η επόμενη (5η) αγωνιστική:

22 Νοεμβρίου: Ατλέτικο Μαδρίτης – Χάποελ Τελ-α-βιβ
Ακαντέμικα – Βικτόρια Πλζεν

Η βαθμολογία του δεύτερου ομίλου:

1. Ατλέτικο Μαδρίτης 9
2. Βικτόρια Πλζεν 9
3. Ακαντέμικα 4
4. Χάποελ Τελ-α-βιλ 1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x