sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Νύχτες μαγικές, ονειρεμένες

Πολλοί πιστεύουν πως το φετινό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ θα είναι ένας… περίπατος για το σύνολο του Λεονάρντο Ζαρντίμ, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είναι στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας, ενώ η «Ένωση» βρίσκεται στην τελευταία θέση. Ωστόσο, αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί και στο χορτάρι. Παρόλα αυτά το sport-fm γυρνάει πίσω το χρόνο, και σας παρουσιάζει τις νύχτες που τέτοια ντέρμπι αποδείχτηκαν πως έμειναν μόνο στα… χαρτιά και σας θυμίζει τις μεγαλύτερες σε εύρος νίκες.

Πολλοί πιστεύουν πως το φετινό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ θα είναι ένας… περίπατος για το σύνολο του Λεονάρντο Ζαρντίμ, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είναι στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας, ενώ η «Ένωση» βρίσκεται στην τελευταία θέση. Ωστόσο, αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί και στο χορτάρι.

Παρόλα αυτά το sport-fm γυρνάει πίσω το χρόνο, και σας παρουσιάζει τις νύχτες που τέτοια ντέρμπι αποδείχτηκαν πως έμειναν μόνο στα… χαρτιά και σας θυμίζει τις μεγαλύτερες σε εύρος νίκες.

Ας δούμε, λοιπόν, τις πιο μεγάλες βραδιές στις «μονομαχίες» των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα με γηπεδούχο τον «Δικέφαλο».

Το… ζενίθ της ΑΕΚ

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την αναμέτρηση μεταξύ των δύο συλλόγων στο ΟΑΚΑ όταν η ΑΕΚ είχε θριαμβεύσει νικώντας τον Ολυμπιακό με 4-0. Το ντέρμπι αυτό έμεινε στην ιστορία, λόγω της… έμπνευσης του Ριβάλντο να δείξει τα τέσσερα (όσα και τα γκολ) δάκτυλα προς τους οπαδούς της «Ένωσης», αφού το «διαζύγιο» του Βραζιλιάνου με τους «ερυθρόλευκους» λίγους μήνες πριν δεν έγινε και υπό τις καλύτερες συνθήκες.



Η… κορυφή του Ολυμπιακού

Είναι από τα παιχνίδια που διηγούνται οι μεγαλύτεροι σε ηλικία στους μικρότερους, προκειμένου να θυμούνται οι πρώτοι και να… μαθαίνουν οι δεύτεροι. Συγκεκριμένα πριν από 40 χρόνια (παρά κάτι ψιλά) οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 5-1 της ΑΕΚ. Αυτή μέχρι και σήμερα παραμένει η μεγαλύτερη σε εύρος εντός έδρας ήττα της «Ένωσης» στα παιχνίδια μεταξύ των δύο συλλόγων στο πρωτάθλημα.



Αξέχαστα και αυτά

Δεν είναι οι μεγαλύτερες νίκες-ήττες στα παιχνίδια με γηπεδούχο την ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, όμως και αυτά τα ματς έχουν παραμείνει αξέχαστα στους φίλους των δύο ομάδων.

Πιο αναλυτικά οι «κιτρινόμαυροι» την σεζόν 1960-1961 είχαν επικρατήσει του Ολυμπιακού με 4-1 χάρη στα γκολ των Παπαποστόλου (55’), Σταματιάδη (63’) και Νεστορίδη (79’, 87’).

Σπουδαίο «διπλό» με ευρεία νίκη είχε πετύχει και την σεζόν 2005-2006 ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από γκολ του Αλεξόπουλου στο 41’. Στο τέλος κατάφεραν να επιβληθούν με 3-1. Σκόρερς ήταν οι Τζόρτζεβιτς (54’), Κωνσταντίνου (87’) και ο Οκκάς (89’).


AEK - Olympiakos 1-3 (2005-2006) από Pireotis7

Θέμης Λιουδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x