Ελλάδα

Καρδιοχτύπησε αλλά… το ‘σωσε

Την τρίτη του νίκη στην φετινή Α1 μπάσκετ των ανδρών πέτυχε ο ΑΓΟΡ στην Κρήτη. Οι γηπεδούχοι, αν και δυσκολεύτηκαν αρκετά, επικράτησαν του Πανελευσινιακού με 75-69, για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το Ρέθυμνο βρισκόταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ενώ έφτασε ακόμα και στο +14, όμως οι νεοφώτιστοι κατάφεραν στο τελευταίο τρίλεπτο να μετατρέψουν το ματς σε ντέρμπι. Οι Κρητικοί έδειξαν χαρακτήρα και με μπροστάρη τον Πέτγουεϊ έμειναν αήττητοι στην έδρα τους.

Την τρίτη του νίκη στην φετινή Α1 μπάσκετ των ανδρών πέτυχε ο ΑΓΟΡ στην Κρήτη.

Οι γηπεδούχοι, αν και δυσκολεύτηκαν αρκετά, επικράτησαν του Πανελευσινιακού με 75-69, για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το Ρέθυμνο βρισκόταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ενώ έφτασε ακόμα και στο +14, όμως οι νεοφώτιστοι κατάφεραν στο τελευταίο τρίλεπτο να μετατρέψουν το ματς σε ντέρμπι.

Οι Κρητικοί έδειξαν χαρακτήρα και με μπροστάρη τον Πέτγουεϊ έμειναν αήττητοι στην έδρα τους.

Ο Πέτγουεϊ με νταμπλ νταμπλ και ο Κόμματος κορυφαίοι για τους νικητές. Παπανικολόπουλος και Λιακόπουλος ξεχώρισαν για τους φιλοξενούμενους.

Το ματς

Κάκιστο επιθετικά το ξεκίνημα στο Ρέθυμνο με τους γηπεδούχους να βρίσκουν μόλις δύο φορές το δρόμο για το καλάθι στο πρώτο πεντάλεπτο και τους φιλοξενούμενους να μην καταφέρνουν ούτε καν αυτό καθώς οι πόντοι τους προήλθαν από την γραμμή των ελευθέρων βολών (5-5). Οι δύο ομάδες συνέχισαν τις… χαμηλές πτήσεις με το πρώτο καλάθι των νεοφώτιστων να έρχεται έπειτα από οκτώ λεπτά για το 9-11. Ο Λάτοβιτς έδωσε στον ΑΓΟΡ ισχνό προβάδισμα (16-15) στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου.

Ο Πανελευσινιακός μπήκε δυνατά και με τον Λιακόπουλο να είναι πρωταγωνιστής στο επιμέρους 7-2 πέρασε μπροστά (18-22). Άμεση ήταν απάντηση για το… αντίπαλο στρατόπεδο με τον Κόμματο να πετυχαίνει επτά συνεχόμενους πόντους και να ξαναδίνει προβάδισμα στο Ρέθυμνο, 25-22. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να εναλλάσσονται στο σκορ με τον ΑΓΟΡ τελικά να καταφέρνει να οδηγηθεί στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με πλεονέκτημα πέντε πόντων (38-35).

Νωθρό επιθετικά ξεκίνημα για τον Πανελευσινιακό και στο β΄μέρος το οποίο η ομάδα του Στέργιου Κουφού φρόντισε να εκμεταλλευτεί. Έφτασε την διαφορά του ματς για πρώτη φορά σε διψήφιο νούμερο (43-33) και λίγο αργότερα στο +14 (55-41). Οι φιλοξενούμενοι κάθε άλλο παρά τα παράτησαν. Με κρεσέντο από τα 6,75μ. Λιακόπουλος και Παπανικολόπουλος μείωσαν στους 5 (55-50) ενώ στο τέλος της περιόδου ο Ντούβνιακ διαμόρφωσε το 57-50.

Οι παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα συνέχισαν να πιέζουν στην άμυνα τους γηπεδούχους και η προσπάθεια τους απέφερε καρπούς. Με επιμέρους 13-2 όχι μόνο ροκάνισαν τη διαφορά αλλά πήραν κεφάλι στο σκορ τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι, 61-63. Με δικό του 7-1 απάντησε ο ΑΓΟΡ για το 68-64. Ο Παπανικολόπουλος ξανάφερε το ματς στον πόντο με τρίποντο, 68-67, όμως στο τελευταίο λεπτό ο Πέτγουεϊ έδωσε «φιλί ζωής» στους γηπεδούχους με γκολ φάουλ για το 71-67, ενώ 15’’ πριν το τέλος και με το σκορ στο 73-67 έκλεψε από τον Λιακόπουλο «σφραγίζοντας» τα νίκη για την ομάδα του. Το τελικό 75-69 διαμόρφωσε με βολές ο Παπανικολόπουλος.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 38-33, 55-50, 75-69

ΑΓΟΡ (Κουφός): Μπράουν 5 (1), Καλλινικίδης 2, Κόλιμον, Αγγελόπουλος 7, Τσαρουχάς, Τσόχλας 10 (2 τρίποντα, 5 ασίστ), Ντούβνιακ 11 (1), Κόμματος 19 (3), Κάρτερ 4, Λάτοβιτς 2, Πέτγουεϊ 15 (2 τρίποντα, 11 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Σιζόπουλος

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Κυριακόπουλος, Νίκου, Παπανικολόπουλος 22 (4), Παπανικολάου 4, Δημάκος 5, Ραΐβιο 3 (1), Λιακόπουλος 19 (3), Δεληγιάννης 3, Καμπ 5, Τσιάκος 8 (10 ριμπάουντ), Χιουζ, Αβραμίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x