Ελλάδα

Το 3ο δεκάλεπτο ΔΕΝ είναι του γηπεδούχου

Η τρίτη περίοδος ενός αγώνα μπάσκετ συνηθίζεται να λέγεται πως ανήκει στην γηπεδούχο ομάδα. Το μπασκετικό ρητό όμως δεν επιβεβαιώθηκε στο κλειστό της Καλαμίτσας. Ο ΠΑΟΚ παίζοντας άμυνα για σεμινάριο από το 20’ και μετά, επικράτησε με 91-70 της Καβάλας, πανηγυρίζοντας την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Πέμπτη ήττα σε ισάριθμους αγώνες για τους «Αργοναύτες», με τον Δημήτρη Γαλάνη να κάνει κακό ντεμπούτο στον πάγκο. Χάτσερ με 22 και Γκαγκαλούδης με 20 πόντους, οι πρώτοι σκόρερ των ομάδων.

Η τρίτη περίοδος ενός αγώνα μπάσκετ συνηθίζεται να λέγεται πως ανήκει στην γηπεδούχο ομάδα. Το μπασκετικό ρητό όμως δεν επιβεβαιώθηκε στο κλειστό της Καλαμίτσας.

Ο ΠΑΟΚ παίζοντας άμυνα για σεμινάριο από το 20’ και μετά, επικράτησε με 91-70 της Καβάλας, πανηγυρίζοντας την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Πέμπτη ήττα σε ισάριθμους αγώνες για τους «Αργοναύτες», με τον Δημήτρη Γαλάνη να κάνει κακό ντεμπούτο στον πάγκο. Χάτσερ με 22 και Γκαγκαλούδης με 20 πόντους, οι πρώτοι σκόρερ των ομάδων.

Μεγάλο παιχνίδι και από τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, που άγγιξε το τριμπλ νταμππλ (15 πόντους, 11 ριμπάουντ, 7 ασίστ).

Το αρχικό 5-0 του ΠΑΟΚ, διαδέχθηκε ένα 15-3 της Καβάλας με πρωταγωνιστή τον Μανωλόπουλο, που έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους με 15-8. Οι Θεσσαλονικείς χτυπώντας κυρίως μέσα από την ρακέτα, μείωσαν στον έναν πόντο στο 10’ (20-19).

Με τους Κόλεμαν και Γκαγκαλούδη να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, η Καβάλα προσπάθησε να ξεφύγει στο σκορ και τα κατάφερε προς το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου. Οι «Αργοναύτες» προηγήθηκαν ακόμα και με 12 (51-39) για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο στο 51-41.

Η άμυνα του «δικεφάλου του Βορρά» ήταν απροσπέλαστη στο τρίτο δεκάλεπτο, κάτι που οδήγησε τους γηπεδούχους σε πολύ κακές επιθέσεις, Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ έπαιρνε πόντους από πολλούς παίκτες του, με το σκορ στο 30’ να είναι 58-68 και το επιμέρους σκορ της περιόδου στο 27-7 για τους φιλοξενούμενους.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στο τέταρτο δεκάλεπτο, με την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου να συνεχίζει την εξαιρετική της άμυνα, «στραγγαλίζοντας» την Καβάλα. Το τελικό 70-91 δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για την υπεροχή του ΠΑΟΚ, που πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, υποχρεώνοντας την Καβάλα στην πέμπτη της ήττα σε πέντε αγώνες.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 51-41, 58-68, 70-91

Καβάλα (Γαλάνης): Πάνος, Καλαμπάκας 1, Μανωλόπουλος 18, Στυλιανού, Στεφανίδης 3, Γκράντι 6, Βελισσαρίου, Μίτροβιτς 7, Γκαγκαλούδης 20 (5ασ), Κρστέβσκι 2, Κόλεμαν 13 (9ρ), Ίλιεφ

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 22 (6ασ), Κασελάκης 4, Χαραλαμπίδης 5, ΜακΓκράθ 15, θεοδωράκος, Τσαϊρέλης 2, Δέδας 6, Μαργαρίτης 9, Παπαδόπουλος 15 (11ρ, 7ασ), Νικολόπουλος 2, Καλλές, Χαριτόπουλος 11 (9ρ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x