Νέα μοντέλα

Mercedes-Benz SLS AMG Black Series, μαύρη μαγεία!

Η SLS AMG Coupe Black Series είναι μία ειδική έκδοση με όλη τη σημασία της λέξεως καθώς αποτελεί το ταχύτερο και ισχυρότερο μοντέλο της Mercedes-Benz (με ΜΕΚ καθώς υπάρχει και η ηλεκτροκίνητη SLS) με άδεια κυκλοφορίας εκτός πίστας. Με εμφάνιση εμπνευσμένη από την αγωνιστική SLS AMG GT3, η «μαύρη» αποδίδει 631 ίππους.

Η SLS AMG Coupe Black Series είναι μία ειδική έκδοση με όλη τη σημασία της λέξεως καθώς αποτελεί το ταχύτερο και ισχυρότερο μοντέλο της Mercedes-Benz (με ΜΕΚ καθώς υπάρχει και η ηλεκτροκίνητη SLS) με άδεια κυκλοφορίας εκτός πίστας. Με εμφάνιση εμπνευσμένη από την αγωνιστική SLS AMG GT3, η «μαύρη» αποδίδει 631 ίππους στις 7.400 σ.α.λ. ενώ η ροπή των 634 Nm εμφανίζεται στις 5.500 σ.α.λ.

Επιταχύνει σε μόλις 3,4 δλ. για τα 0-100 χλμ./ώρα με την τελική να φτάνει τα 315 χλμ./ώρα! Η βελτίωση των «0-100» κατά 0,1 δλ. - σε σχέση με τη SLS AMG GT - θεωρείται μεγάλη και σε αυτή συνδράμει η εξοικονόμηση βάρους κατά 70 κιλά (συνολικό βάρος 1.555 κιλά). Η μείωση του βάρους έχει προέλθει από την εκτενέστερη χρήση ανθρακονήματος και πολυμερών σε διάφορα σημεία ενώ αξιοσημείωτη είναι η αντικατάσταση της κλασικής μπαταρίας με πιο αποδοτική λιθίου εξοικονομώντας 7,9 κιλά.

Ο ατμοσφαιρικός V8 των 6,2 λίτρων είναι ο γνωστός από την SLS AMG και αποδίδει 60 ίππους περισσότερους χάρη σε αναβαθμίσεις στην χαρτογράφηση, στον πιο «άγριο» εκκεντροφόρο», στην εισαγωγή, στα νέα έδρανα του στροφαλοφόρου, στην αντλία λαδιού, στην μετάδοση και σε διάφορα άλλα σημεία για μείωση τριβών και απώλειας έργου. Επίσης, το όριο στροφών έχει αυξηθεί από τις 7.200 στις 8.000 σ.α.λ. Περισσότερα - πηγή: caroto.gr

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x