sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Όταν έπαιρνε πέναλτι η ΑΕΚ… (video)

Ο Σάκης Ρουβάς ξεκινούσε την καριέρα του τραγουδώντας «αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας». Στη μόδα ήταν το απαράδεκτο αξεσουάρ «ευχούλης». Στη Βουλή «μονομαχούσαν» ο Παπανδρέου με τον Μητσοτάκη. Και στα γήπεδα ήταν η τελευταία φορά που η ΑΕΚ έπαιρνε πέναλτι με τον Ολυμπιακό ως γηπεδούχος! Με αφορμή τις διαμαρτυρίες της «Ένωσης» για το χέρι του Χολέβα, το sport-fm.gr γυρίζει 17,5 χρόνια πίσω, στην… εσχάτη των ποινών που κέρδισαν οι «κιτρινόμαυροι» φιλοξενώντας τους «ερυθρόλευκους».

Ο Σάκης Ρουβάς ήταν στο ξεκίνημα της καριέρας του τραγουδώντας «αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας».

Στη μόδα ήταν το απαράδεκτο αξεσουάρ κλειδιών «ευχούλης».

Στη Βουλή «μονομαχούσαν» ο Παπανδρέου με τον Μητσοτάκη.

Και στα γήπεδα ήταν η τελευταία φορά που η ΑΕΚ έπαιρνε πέναλτι ως γηπεδούχος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό!

Με αφορμή τις διαμαρτυρίες της «Ένωσης» για το χέρι του Χολέβα, το sport-fm.gr γυρίζει 17,5 χρόνια πίσω και εντοπίζει την… εσχάτη των ποινών που κέρδισαν οι «κιτρινόμαυροι» φιλοξενώντας τους «ερυθρόλευκους» για το πρωτάθλημα.

Γράφει ο Γιώργος Μαραθιανός

Το ανέκδοτο που κυκλοφορούσε στα «πέτρινα χρόνια» του Ολυμπιακού αναρωτιόταν «τι δεν έχει δει ένα δεκάχρονο παιδί». Επιδιώκοντας με την απάντηση «τον Ολυμπιακό να παίρνει πρωτάθλημα» να πικάρει τους φίλους του. Το παιδί όμως που δεν έχει δει την ΑΕΚ να παίρνει πέναλτι σε τέσσερις διαφορετικές έδρες (Νέα Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο, Νέα Σμύρνη, ΟΑΚΑ) απέναντι στους Πειραιώτες δεν είναι… του δημοτικού. Ετοιμάζεται να πάει φαντάρος!

Διότι ήταν μεν Πρωταπριλιά (του 1995) όταν συνέβη τελευταία φορά, αλλά δεν είναι ψέμα: Παίκτης της «Ένωσης» έχει περισσότερα χρόνια να σταθεί στη βούλα ως γηπεδούχος απ’ όσα είναι τα… βήματα που απέχει εκείνη από το τέρμα! Κάτι παραπάνω από 17,5!

Τότε που ο σημερινός γενικός αρχηγός της (Χρήστος Κωστής) ήταν στην ενδεκάδα. Ο σημερινός προπονητής στην ομάδα Νέων της (Ντανιέλ Μπατίστα) έπαιζε στον Ολυμπιακό, σκόραρε δις (το δεύτερο με απίστευτο σουτ) και… έχανε και πέναλτι. Και ο Δημήτρης Σαραβάκος αξιοποιούσε εκείνο που είχε σφυρίξει ο διαιτητής Ναζίρης σε ανατροπή του Κούτουλα από τον Παχατουρίδη…



Έκτοτε στη βούλα η ΑΕΚ δεν ξαναπήγε φιλοξενώντας τον Ολυμπιακό. Ένα χέρι, δε, (χθες του Χολέβα, τότε του Μέλμπεργκ) ήταν εκείνο που προκάλεσε και την τελευταία μεγάλη της διαμαρτυρία γι’ αυτό. Όταν η μπάλα χτύπησε πάνω του τον Σεπτέμβρη του 2009 -σε κεφαλιά του Νέμεθ- προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων της «Ένωσης» για τον διαιτητή Δαλούκα.



Μπορεί λοιπόν ο… νεαρός που δεν έχει δει γηπεδούχο ΑΕΚ να εκτελεί πέναλτι απέναντι στον Ολυμπιακό να ψηφίζει στις επόμενες εκλογές, αλλά εκείνος που την έχει δει να το κάνει ως φιλοξενούμενη είναι αρκετά μικρότερος. Πλησιάζει τα 8 και παρακολούθησε τον Κώστα Κατσουράνη (στις 13 Μαρτίου 2005 και μέσα σε ένα άδειο λόγω τιμωρίας «Καραϊσκάκη») να εξαργυρώνει την παράβαση που κέρδισε ο Ίβιτς από τον Νικοπολίδη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x