Ελλάδα

Μετά τον Μπανκς, Καπόνο ή… Χάουαρντ

Την άφιξη του Μάρκους Μπανκς περιμένουν εντός της ημέρας στον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός γκαρντ θα περάσει από το μικροσκόπιο του Αργύρη Πεδουλάκη για 10-15 ημέρες κι εφόσον πείσει τόσο για την αγωνιστική του κατάσταση, όσο και για την ικανότητά του να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ομάδας, θα υπογράψει. Η προσθήκη (;) αυτή δεν θα είναι η τελευταία για τον Παναθηναϊκό, καθώς φουλάρει για την απόκτηση κι ενός φόργουορντ. Ο εφικτός Τζέισον Καπόνο και ο… δύσκολος Τζος Χάουαρντ.

Την άφιξη του Μάρκους Μπανκς περιμένουν εντός της ημέρας στον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός γκαρντ θα περάσει από το μικροσκόπιο του Αργύρη Πεδουλάκη για 10-15 ημέρες κι εφόσον πείσει τόσο για την αγωνιστική του κατάσταση, όσο και για την ικανότητά του να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ομάδας, θα υπογράψει. Η προσθήκη (;) αυτή δεν θα είναι η τελευταία για τον Παναθηναϊκό, καθώς φουλάρει για την απόκτηση κι ενός φόργουορντ.

Η περίπτωση του Τζέισον Καπόνο παραμένει ψηλά στη λίστα. Ο «λευκός» σουτέρ (31χρ., 2,03μ.), που μπορεί να αγωνιστεί και στη θέση του σούτινγκ γκαρντ είναι μία περίπτωση που αρέσει στον Αργύρη Πεδουλάκη. Ήδη γίνονται συζητήσεις με τον δις νικητή στον διαγωνισμό τριπόντων και μία φορά πρωταθλητή του ΝΒΑ, αλλά δεν είναι ο μόνος παίκτης που «βλέπουν»…

Σύμφωνα με τη στήλη «Ο τρελός του χωριού» της SportDay, Παναθηναϊκός έχει ασχοληθεί με μία πιο… ηχηρή περίπτωση παίκτη. Ο λόγος για τον Τζος Χάουαρντ, τον 32χρονο φόργουορντ (2,01μ.) που είναι ελεύθερος. Ασφαλώς πρόκειται για «δύσκολη» μεταγραφή, αφού είναι παίκτης με πολύ αξιόλογη καριέρα στο ΝΒΑ, ενώ το τελευταίο του συμβόλαιο του απέφερε πέρυσι 2,15 εκατ. δολάρια (στην καριέρα του έχει κερδίσει περίπου 40 εκατ. δολάρια από συμβόλαια στο ΝΒΑ).

Ο απόφοιτος του Γουέικ Φόρεστ είχε επιλεγεί το 2003 στο «29» του ντραφτ από τους Μάβερικς, όπου και αγωνίστηκε μέχρι το 2010. Την προηγούμενη διετία έπαιξε σε Ουίζαρντς και Τζαζ, ενώ το 2007 είχε αγωνιστεί στο All Star Game. Πρόκειται για έναν λιγότερο καλό σουτέρ από τον Καπόνο, αλλά σαφώς πιο ολοκληρωμένο παίκτη με έφεση στα ριμπάουντ χάρη στα μακριά του χέρια, ικανοποιητικό σουτ και καλό drive. Την τελευταία του σεζόν στο ΝΒΑ είχε 8,7 πόντους (77,3% στις βολές, 39,9% στα σουτ, 24,3% στα τρίποντα), 3,7 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ σε 23 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Συνολικά στην καριέρα του ο Χάουαρντ έχει 469 εμφανίσεις σε κανονική περίοδο με 14,5 πόντους (77,2% στις βολές, 44,8% στα δίποντα, 33,3% στα τρίποντα), 5,7 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 30,5 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο. Σε 66 ματς στα play offs είχε 14,8 πόντους (78,2% στις βολές, 44% στα δίποντα, 31,1% στα τρίποντα), 6,9 ριμπάουντ 1,5 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x