Euroleague

«Το σημαντικότερο η άμυνα»

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Πέμπτη τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής των ομίλων της Ευρωλίγκας και χρειάζεται μόνο τη νίκη, ώστε να παραμείνει «ζωντανός» στο «κυνήγι» της πρόκρισης στους «16», μετά και την ήττα από τη Χίμικ την περασμένη εβδομάδα. Ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη στον «πράσινο» πάγκο, Σωτήρης Μανωλόπουλος, εστίασε στην άμυνα που θα παίξουν οι «πράσινοι», γράφοντας στο blog της ΚΑΕ στην ιστοσελίδα της.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Πέμπτη τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής των ομίλων της Ευρωλίγκας και χρειάζεται μόνο τη νίκη, ώστε να παραμείνει «ζωντανός» στο «κυνήγι» της πρόκρισης στους «16», μετά και την ήττα από τη Χίμικ την περασμένη εβδομάδα. Ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη στον «πράσινο» πάγκο, Σωτήρης Μανωλόπουλος, εστίασε στην άμυνα που θα παίξουν οι «πράσινοι», γράφοντας στο blog της ΚΑΕ στην ιστοσελίδα της, επισήμανε πως οι δυο ομάδες γνωρίζονται από το ματς του πρώτου γύρου, πως δε θα αλλάξουν τα πλάνα του τεχνικού επιτελείου και πως χρειάζεται προσοχή, ώστε να επιτεθούν οι «πράσινοι» όπως προβλέπει το πλάνο του «Αρτζι».

Αναλυτικά: «Καλησπέρα,

Απέχουμε δύο προπονήσεις από την αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Προερχόμαστε από έναν αγώνα, στον οποίο πήραμε μια εύκολη νίκη. Το σημαντικότερο για εμάς ήταν ότι είναι ένα παιχνίδι στο οποίο καταφέραμε να μην κουράσουμε τους παίκτες. Υπήρχε ένα rotation, έπαιξαν όλοι, κάποια παιδιά που ήταν πιο κουρασμένα και "φορτωμένα" τον τελευταίο καιρό έπαιξαν λιγότερο, κάποια άλλα παιδιά που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής έπαιξαν περισσότερο και αυτό βοηθάει στο να βρουν ρυθμό κάποιοι και να ξεκουραστούν κάποιοι άλλοι, ειδικά, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης.

Μετά τον αγώνα του πρώτου γύρου, μας ξέρουν και τους ξέρουμε. Νομίζω ότι και αυτοί και εμείς θα πάμε μόνο, ως ένα βαθμό, με το ίδιο πλάνο που είχαμε στον πρώτο αγώνα. Το σκεπτικό μπορεί να είναι το ίδιο, αλλά κάποιες αλλαγές θα γίνουν. Εκεί που δεν τα πήγαμε καλά εμείς θα πρέπει να βρούμε τις λύσεις αυτή τη φορά και σε όσα κομμάτια πήγαμε καλά θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τα κάνουμε ακόμη καλύτερα.

Είναι μια ομάδα πολύ δυνατή, με πολύ δυνατό ρόστερ, είναι μια ομάδα ρυθμού και ιδιαίτερα επικίνδυνη στο κομμάτι του αιφνιδιασμού. Ένα μεγάλο κομμάτι του σκοραρίσματος προέρχεται από τον αιφνιδιασμό, πρωτεύοντα ή δευτερεύοντα και μετά στο σετ παιχνίδι είναι μια ομάδα, η οποία παίζει με πάρα πολλά σκριν, ιδιαίτερα για τα γκαρντ τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ιδιαίτερα δυνατή κοντά στο καλάθι. Είναι ιδιαίτερα δυνατή και εκεί με τον Μίροτιτς, τον Μπέγκιτς, τον Σλότερ…

Αμυντικά, είναι μια ομάδα που παίζει με πολύ ενέργεια και ενθουσιασμό. Πρεσάρει αρκετά την μπάλα, πηγαίνει για το κλέψιμο, ώστε να βγει στον αιφνιδιασμό. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από μέρους μας, ώστε να αναπτύξουμε την επίθεσή μας, όπως την έχουμε σχεδιάσει. Μεγαλύτερη βαρύτητα πρέπει να δώσουμε στην άμυνα, γιατί είναι μια πολύ επιθετική ομάδα και θα πρέπει να τους περιορίσουμε. Και θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε και την έδρα μας, ώστε να διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα.

Σας περιμένουμε στο ΟΑΚΑ,

Σωτήρης».


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x